na pocetku veliki pozdrav svima
molim ako neko moze da mi pomogne da se javi
trudna sam,po menstruaciji 24 nedelje,po ultrazvuku 22 ned.
moja ginekologica me salje na ekstremni ultra zvuk privatno.
evo NALAZA
BPD49
HC194
AC162
FL35
CEREB22
TIB31
kicma bo
mozak bo
lice nejasno vidjeno
srce slabo prikazuje .zeludac,mokracni mehur bo
smanjena kolicina plodove vode
i uput na genetsko savetovaliste,i da dodjem na kontrolu za deset dana
interesuju me ove mere,dali su uredui koliko je opasno sto je kolicina vode smanjena?
unapred hvala svima na trudu
smanjena kolicina plodove vode
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Feb 08, 2008 6:41 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Nadam se da te necu uplasiti, ali ovo ti pisem da bi pitala dr da ti objasni detaljnije sta znaci mala kolicina plodove vode, tj. oligo hidro amnion. Mislim da treba da shvatis ozbiljno, mozda da ako tvoj doktor ne pridaje mnogo paznje tome, da se posavetujes jos sa nekim strucnjakom.
Govorim ti ovo iz razloga sto je moja snaja dosla do kraja trudnoce, tacnije oko desetak dana joj je ostalo do porodjaja, primetili su da beba nije razvijena toliko koliko bi trebalo za duzinu trudnoce, da je sitnija i rekli su joj da iz tih razloga treba da ostane u bolnici dok se ne porodi. Vratili su je kuci da uzme uput za bolnicko lecenje i kada je za dva dana stigla u bolnicu, jer ju je zahvatio i vikend, beba vise nije bila ziva. Njena otpusna dijagnoza je bila oligo hidro amnion.
Nadam se da se neces ljutiti sto sam ti ovo napisala, ovo ti govorim iz razloga predostroznosti.
Ali potrazi malo i na internetu o ovom, ja nisam gledala, sigurno da nisu svi ishodi ove dijagnoze takvi. Verovatno treba samo dodatno biti oprezan.
Za ostale rezultate koje si napisala nemam pojma sta znace, nazalost nikad nisam bila trudna.
Pozdrav
Pozdrav.
Govorim ti ovo iz razloga sto je moja snaja dosla do kraja trudnoce, tacnije oko desetak dana joj je ostalo do porodjaja, primetili su da beba nije razvijena toliko koliko bi trebalo za duzinu trudnoce, da je sitnija i rekli su joj da iz tih razloga treba da ostane u bolnici dok se ne porodi. Vratili su je kuci da uzme uput za bolnicko lecenje i kada je za dva dana stigla u bolnicu, jer ju je zahvatio i vikend, beba vise nije bila ziva. Njena otpusna dijagnoza je bila oligo hidro amnion.
Nadam se da se neces ljutiti sto sam ti ovo napisala, ovo ti govorim iz razloga predostroznosti.
Ali potrazi malo i na internetu o ovom, ja nisam gledala, sigurno da nisu svi ishodi ove dijagnoze takvi. Verovatno treba samo dodatno biti oprezan.
Za ostale rezultate koje si napisala nemam pojma sta znace, nazalost nikad nisam bila trudna.
Pozdrav
Pozdrav.
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Mar 30, 2008 12:29 am
Mislim da nije u redu sto je lice nejasno prikazano, sve traba da bude BO i JASNO PRIKAZANO tj vidljivo na ultra zvuku, koliko ja znam.. ja sam dva puta na UZ imala manje plodove vode, onda dr treba da sto vise gleda bebine bubrege i besiku, i da proveri da li ti otice plodova voda, brisem.. Dalje stvarno ne znam, ali ne moj da panicis, samo nadji dobrog dr pa ces da vidis sta je u pitanju!
kako se proverava dali otice plodova voda?lanenistapic napisao:Mislim da nije u redu sto je lice nejasno prikazano, sve traba da bude BO i JASNO PRIKAZANO tj vidljivo na ultra zvuku, koliko ja znam.. ja sam dva puta na UZ imala manje plodove vode, onda dr treba da sto vise gleda bebine bubrege i besiku, i da proveri da li ti otice plodova voda, brisem.. Dalje stvarno ne znam, ali ne moj da panicis, samo nadji dobrog dr pa ces da vidis sta je u pitanju!
nista mi nije rekao,samo me pitao dali sam imala temperaturu,ili gripu,pa dal znam da trudnice piju dosta vode pre ultrazvuka.
a i to za plodovu vodu nije bio siguran cini mi se.
kaze nemora da znaci da nesto nije u redu,da odem u genetsko savetovaliste,i da opet dodjem kod njega na ultrazvuk.
dao mi br. tel. da se javim njemu u novi sad pa da dodjem tamo na ispitivanje.
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Mar 30, 2008 12:29 am
pa idi u genetsko savetovaliste i na expertni ultra zvuk, na njemu se sve bolje vidi nego na obicnom.. a mene je moja dr pitala da li imam pojacan sekret, da li imam utisak da moram cesce da menjam ves, tako ces ustvari sama da ocenis da li ti otice plodova voda, pa ako sumnjaju da otice urade ti bris i onda ako pronadju u njemu plodovu vodu znaju da otice.. to mislim da moze i da ti uradi tvoj ginekolog u domu zdravlja ili gde vec vodis trudocu.. ja sam bila u genetskom savetovalistu ali zbog nekih drugih stvari..nisu mi nesto pomoogli mada za ovo mozda i hoce. ili ako imas mogucnosti najbolje idi na 4d ultra zvuk, tu se sve najbolje vidi, i da li je beba u redu i plodova voda i sve. to je najbolje da uradis SAD, jer si 24 nedelja, koliko ja znam..