Rezultat testa za trudnocu?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

blup
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 19, 2006 8:03 pm

Post od blup »

Hvala najlepshe....

Josh nisam dobila a test mi pokazuje negativan rezultat.
Nisam josh otishla na test iz krvi.. Ali jel moguce da mi ovoliko kasni ili da je uopshte ne dobijem sada a da mi je test negativan?

Hm..
kaca 33
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 21, 2006 9:58 pm

Post od kaca 33 »

Pa Blup ako si zadnju menstruaciju imala 3.novembra a sada je vec 24.decembar i jos uvek nisi dobila test bi do sad trebao da pokaze pozitivno ukoliko si u drugom stanju - sto dakle mislim da nisi. Izostanak menstruacije najverovatnije nema veze sa trudnocom vec mozda, kako to moj doktor ima obicaj da kaze, da sve ide iz glave :-? ( ako nije nesto drugo u pitanju). Mislim da bi trebala da odes kod ginekologa i vidis o cemu se radi.
Sve najbolje!
Boba_M
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 12, 2007 1:00 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Mala pomoć za sve kojima je potrebna

Post od Boba_M »

Testove za utvrđivanje trudnoće UVEK radite prema uputstvu. To znači prvi jutarnji urin i onoliko kapi koliko je preporučio proizvođač. U suprotnom niko neće moći pouzdano da vam kaže da li je rezultat testa pouzdan. Ovo je naročito bitno kada je trudnoća mala, i kada je koncentracija βHCG-a niska. Tada je možete dobiti negativan rezultat ako ste trudni a niste koristili prvi jutarnji urin. Kada je trudnoća starija, čak i ako niste koristili prvi jutarnji urin, dobićete pozitivan rezultat i on je pouzdan.

Test je pozitivan ako se oboji crta T, bez obzira da li je ta boja svetlija ili tamnija. Jačina boje zavisi od koncentracije hormona koja je mala na početku trudnoće a kasnije raste. Koliko god da je boja svetla, ona znači trudnoću. Ako je crta bela, bez obzira što se svetlost na njoj prelama, test je negativan. Razlivanje boje van crte (roze pozadina) ne ukazuje na kvalitet testa. Test je neispravan ako se ne pojavi crta C, i takav bi trebalo da vam zamene u apoteci ili kod proizvođača.

Ukoliko ste uradili test i on je negativan, a menstruacija i dalje izostaje, ponovite ga za 7-10 dana. Ako je i dalje negativan, najbolje da odete kod lekara. Menstruacija može izostati i iz drugih razloga.

Nijedan test, bez obzira ko ga i kada radi nije 100 % pouzdan. Ipak, ako pravilno radite test, on će vam dati pouzdan rezulat. Ipak, svi ti testovi se koriste u privatnim laboratorijama i domovima zdravlja, što ne biste i vi kod kuće. Naravno, možete vaditi krv, ti testovi su osetljiviji, ali i skuplji i neprijatniji.
M31
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 04, 2006 4:48 pm

Post od M31 »

Meni je tako bleda linija na istom testu bila 25.og dana ciklusa pa sam uradila test iz krvi. Tada je beta hcg bio 27 sto znaci trudnoca.
Najpouzdanije je da odes u laboratoriju i izvadis krv. Ne moras ujutru.
U Konzilijumu kosta oko 750 dinara a rezultati budu gotovi kroz 2 sata.
Dragana Petrovic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 08, 2006 11:44 pm

Post od Dragana Petrovic »

Em, sta je bilo na kraju, da li je test pokazao tacan rezultat????
Dragana Petrovic
Aktivan član
Aktivan član

Znaci, bela crta znaci da je test negativan, tj. da li se kod negativnog testa ta crta uopste nazire ili ne, pa makar i bela??? Tacnije, da li kod pozitivnog testa crta koja oznacava trudnocu treba da bude istog intenziteta i debljine kao i kontrolna crta???Hvala!!!
Boba_M
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 12, 2007 1:00 pm

Post od Boba_M »

Cao Dragana

ovako ti je sa testom: pozitivno ako je crta roze, makar i samo malo rozikasta i ne mora da bude istog intenziteta boje kontrola (to ti sve zavisi od količine hormona, kliko si pre toga bila išla u WC i svacega). Ako je beličasta to se samo presijava zato što je vlažna i to nije trudnoća!

Pozdrav i srecno!
P.S.
Javi sta je bilo!
Dragana Petrovic
Aktivan član
Aktivan član

Ponovola sam test danas i negativan je! Bili ste potpuno u pravu i hvala Vam na savetima.Sve najbolje!!!
Odgovori