prva menstruacija nakon abortusa?
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Apr 25, 2009 11:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
prva menstruacija nakon abortusa?
da li neko moze da mi kaze da li je normalna obilna menstruacija nakon abortusa?moja sada traje 3 puta duze i 3 puta obilnija nego pre!da li je to normalno?
Nisam ginekolog ali nije normalna obilna menstruacija posle kiretaze.Kiretazom se,ne samo odstranjuje plod,vec i zadebljala sluzokoza endometrijuma.Nakon toga,sledeca menstruacija treba da buda slicna menstruacijama pre trudnoce.Ukoliko je menstruacija jako obilna i plus dugo traje,to moze da bude znak nekog poremecaja i zbog toga sam devojci predlozila ginekoloski pregled i strucno misljenje.Dok dobije pravi savet na forumu,upasce u anemiju!
Ja niti sam upala u anemiju niti su mi (hvala Bogu) otkrili neke promene na kontrolnom pregledu. Vec druga menstruacija mi je bila sasvim normalna, kao i sve posle nje. Ako niste u nesto sigurni, nemojte biti tako kategoricni u svojim savetima i stvarati paniku kod osobe koja je vec dovoljno zabrinuta, cim je ovde potrazila savet.
Re: prva menstruacija nakon abortusa?
Ja sam imala abortus 17.novembra,i dobila sam posle mesec dana (16.decembra). Nisam imala neko veliko krvarenje posle kiretaze i nisam imala bolove. Obicno su mi menstruacije trajale 4-5,najvise 6 dana i bile su prva dva dana obilne a kasnije manje,ali sada mi menstruacija traje jos uvek ( evo vec 9 dan) i bila je obilna prva 3-4 dana. da li je to normalno,kada sam bila na pregledu pre menstruacije ginekolog je reko da je sve u redu i da je super odradjeno,ali sam zabrinuta. I pocela sam odmah cim sam dobila da pijem pilule Logest ( prvi put krecem sa pilulama).
Sve zavisi koliko ti sada ide. Ako je to neko malo i oskudno krvarenje, po koja kap, onda nije nista alarmantno i sigurno ce stati za dan dva ali ako nije idi kod lekara.
Nije iskljuceno da se sada malo produzi i zbog abortusa ali i zbog pilula. Ne bi trebalo da bude duze od nekih 10-12 dana a ako nastavi idi kod lekara.
Nije iskljuceno da se sada malo produzi i zbog abortusa ali i zbog pilula. Ne bi trebalo da bude duze od nekih 10-12 dana a ako nastavi idi kod lekara.
Pa nije bas kap dva,krvarenje je srednje,nema mnogo ali ipak ima,nadam se da ce prestati za koji dan.