Godine starosti - 28.
Udata, trudna 9+5, prva trudnoca
Do sada bez kompilkacija i zdrastvenih prolema, bez operacija, bez lekova
Moj problem: Prosle subote, uvece, procurela neka smedja tecnost u mlazu i u manjoj kolicini. U nedelju odmah otisla kod lekara, Doktor izvrasio ginekoloski normalan pregleg i pregled ultrazvukom. Dosao je do zakljucka da je sve u redu i da nema nikavih problema. Istog dana, uvece sam prokrvarila, krv je bila svetlije boje. Nisam imala nikakve bolove. Sutradan opet otisla kod ginekologa, tog puta kod drugog, da bih cula jos necije misljenje. Izvrsio je pregled nekim spricem, ne znam kako se strucno zove ta sprava i proverio ima li krvi. Krvi nije bilo i opet mi je uradjen UZV, ovog puta vaginalni. I ovaj doktor dolazi do zakljucka da je sve u redu i da treba samo da mirujem. Nikakvi lekovi ni injekcije mi nisu prepisani. Narednog dana: krv ili neki iscedak tamnije braonkaste boje, slican krvi u zadnjim danima menstruacije. Sledeceg dana: Smedja boja, pa opet blago krvarenje svetle boje.. Nakon toga krvarenja vise nema, ali je ostao iscedak smedje boje. Imam povremene bolove u donjem delu stomaka i blaga probadanja, koja se smiri cim sam u lezecem polozala, bilo kakav i najmanji napor mi smeta.
Veoma sam zabrinuta i volela bih da me posavteujete sta da radim. Sta se to desava sa mnom, sta je uzrok svemu ovome? Zbog cega dolazi do ovakvih stvari? Niko mi nista ne prepisuje od lekova, i cini mi se da je to tako samo ovde. Zivim u Italiji i izgleda da ovde doktori takve stvari prepustaju slucaju, a vidim da se u nasoj zemlji za takve probleme prepisuju lekovi, pa ko je tu u pravu? Na srecu krvarenja vise nema, ali me sve ovo voma brine, molim neki strucan savet, unapred hvala. Sandra
Problem u trudnoci, pitanje za strucna lica
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Koliko vidim, to krvarenje ti se pojavilo otprilike u vreme kada bi inace dobila menstruaciju da nisi zatrudnela. To se desava mnogim trudnicama, u sasvim normalnim i zdravim trudnocama.
Sto se tice probadanja i bolova u donjem delu stomaka, oni su normalni i vecina trudnica ih oseca - javljaju se zbog rastezanja materice.
Uzivaj u svojoj trudnoci!
Sto se tice probadanja i bolova u donjem delu stomaka, oni su normalni i vecina trudnica ih oseca - javljaju se zbog rastezanja materice.
Uzivaj u svojoj trudnoci!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Sandra,
Vise od 50% trudnica ima krvarenje u prvom trimestru trudnoce i iznese trudnocu do termina. Razlozi krvaruckanja mogu da budu razni, ali ja ne bih da u ponoc pisem listu istih, ali ako je TVUS / transvaginalni ultrazvuk/ uredan, plod se razvija, prisutni otkucaji srca, treba da budete optimista i uzivate u trudnoci.
Italijani su u pravu, a ne nasi ginekolozi...vecina ranih pobacaja se ne mogu sprijeciti nikakvim lijekovima i vezani su za hromozomske anomalije, tako da se pobacaji desavaju po principu majke prirode "sve ili nista" a ne zato sto se daje utrogestan svima i za sve kao sveta vodica - nit' pomaze nit' odmaze.
Normalni embrioni ostaju i prezivljavaju. Sve te lijekove koje cujete da se daju u Srbiji nisu PREPORUCENI OD STRANE STANDARDA AKUSERSTVA U NAPREDNOM SVIJETU ( Svedska, Kanada, Amerika,Danska, Njemacka...), nego proizvod manipulacije i neznanja mnogih ( ne svih ) ginekologa u nasoj zemlji.
Vise od 50% trudnica ima krvarenje u prvom trimestru trudnoce i iznese trudnocu do termina. Razlozi krvaruckanja mogu da budu razni, ali ja ne bih da u ponoc pisem listu istih, ali ako je TVUS / transvaginalni ultrazvuk/ uredan, plod se razvija, prisutni otkucaji srca, treba da budete optimista i uzivate u trudnoci.
Italijani su u pravu, a ne nasi ginekolozi...vecina ranih pobacaja se ne mogu sprijeciti nikakvim lijekovima i vezani su za hromozomske anomalije, tako da se pobacaji desavaju po principu majke prirode "sve ili nista" a ne zato sto se daje utrogestan svima i za sve kao sveta vodica - nit' pomaze nit' odmaze.
Normalni embrioni ostaju i prezivljavaju. Sve te lijekove koje cujete da se daju u Srbiji nisu PREPORUCENI OD STRANE STANDARDA AKUSERSTVA U NAPREDNOM SVIJETU ( Svedska, Kanada, Amerika,Danska, Njemacka...), nego proizvod manipulacije i neznanja mnogih ( ne svih ) ginekologa u nasoj zemlji.
Pozdrav,
ObGyn
ObGyn
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Feb 07, 2006 11:15 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
ZA DR.
Imam jos jedno pitanje za vas. Krvarenja i smedjeg iscetka na svu srecu vise nema, sada sam vec usla u drugo tromesecje. Trudna sam 14 punih nedelja i ulazim u 15.nedelju. Zadnjih 10 dana u par navrata mi se desilo da mi je iscurelo po malo neke vode, koja je prozirna i bez mirisa. Inace se dobro osecam, nemam bolove, sem nekih pvremenih probadanja, koja su zanemarljiva. Jedino sto me muci je kiselina u zelucu, a mucnine su se dosta smanjile. Pa me interesuje, da li je to u pitanju plodna voda i imam li razloga za brigu? Sta da radim?
Jos jednom HVALA!
Imam jos jedno pitanje za vas. Krvarenja i smedjeg iscetka na svu srecu vise nema, sada sam vec usla u drugo tromesecje. Trudna sam 14 punih nedelja i ulazim u 15.nedelju. Zadnjih 10 dana u par navrata mi se desilo da mi je iscurelo po malo neke vode, koja je prozirna i bez mirisa. Inace se dobro osecam, nemam bolove, sem nekih pvremenih probadanja, koja su zanemarljiva. Jedino sto me muci je kiselina u zelucu, a mucnine su se dosta smanjile. Pa me interesuje, da li je to u pitanju plodna voda i imam li razloga za brigu? Sta da radim?
Jos jednom HVALA!