Cao svima,
nova sam na forumu, ne znam bas kako funkcionise, pa bih molila sve koji imaju iskustva sa mojim problemom da mi pomognu.
Posle uradjene kolposkopije otkrila sam da imam sve moguce oblike visokorizicnog hpv. Dobila sam terapiju koju treba da koristim 6 meseci. Da stvar bude gore zivim u inostranstvu, pa se ta terapija kod nas i ne primenjuje. A sto je najgore prosle godine sam na porodjaju izgubila bebu. Pretpostavljam da mi se sve ovo i devasa zbog ogromne kolicine stresa koji sam prezivela.
Najgore sto mi od svega pada je sto moram da cekam jos minimum 6 meseci da bih opet ostala u trugom stanju.
Ako neko ima slicna iskustva neka mi pise, interesuje me za koji period je uspeo da se izleci od hpv virusa.
Pozdrav
PROBLEM SA HPV I CIN1
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jan 18, 2008 6:10 pm
Re: PROBLEM SA HPV I CIN1
Ne mozes da izlecis HPV. On je uvek u telu, sa tim da se nekada ispolji, a nekada ne. Kazu da se CIN I nekada povuce sam od sebe, jacanjem imuniteta....a to ces znati ako odes an kontrolu za 3 meseca..Ali obavenzo 3...ne cekaj 6...ako je presao u CIN II, jednostavno odradi malu lep konizaciju,ili vec sta ti savetuju i problem je resen. Nista ne boli, a bices sigurna da nece preci u nesto teze ne daj Boze.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jul 12, 2010 3:37 pm
Znam da se hpv ne leci, ali me interesuje koiko mu vremena treba da se povuce, da ne bude aktivan. Ovde su mi rekli da posle 6 meseci uradim opet kolposkopiju, a ja planiram da posle 3 meseca odradim test na hpv, da vidim kakva je situacija.
Jako sam zabrinuta oko toga. interesuje me sta se kod nas prepisuje od terapije. Da li cu posle ovoga moci normalno da ostanem trudna? Ma muci me milion pitanja.
Jako sam zabrinuta oko toga. interesuje me sta se kod nas prepisuje od terapije. Da li cu posle ovoga moci normalno da ostanem trudna? Ma muci me milion pitanja.
-
- Aktivan član
Moci ces da ostanes trudna. Ne sekiraj se. Cak i kod pocetnog karcinoma, kada odstrane deo grlica, zene bez problema ostaju u drugom stanju...tako da je ovo tvoje dalekoooo od svega toga, ali moras da ides brzo na kontrolu, nemoj da cekas 6 meseci.Terapije nema koliko ja znam, osim jacanja imuniteta...eventualno ako imas neku upalicu, onda vaginalete...ali najvaznije je da ides na kontrolu posle 3 meseca, sve dok to ne bude proslo....za ostalo nemoj da brines.
-
- Novi član
A da, i to mi je vrlo nejasno. Moja doktorka ovde mi je rekla da uopste ne razmisljem o trudnoci za ovih 6 meseci, nije mi ni ostavila tu mogucnost da mozda u nekom ranijem periodu moze da se sve pobiljsa. I to me uzasno nervira, jer jako zelim bebu. I rezultati mi i nisu bili tako strasni, jeste da ima svih mogucih visokorizicnih tipova hpv, ali mi na rezultatima pise da je nivo opasnosti nizak.
Ako moze neko pojasnjenje, jer mene najvise interesuje kako sa trudnocom posle svega.
Ako moze neko pojasnjenje, jer mene najvise interesuje kako sa trudnocom posle svega.
-
- Aktivan član
Predpostavljam da je oprezna, u slucaju da ti ostanes u drugom stanju, a tvoje stanje predje u CIN II ili III..ili..blabla..u tom slucaju bi morala da ti radi tu konizaciju, a ukoliko si u drugom stanju mislim da ne bi mogla da ti radi...ali primi ovo s rezervom , jer ja nisam lekar, nego logicno razmisljam. Nema drugog razloga zbog kog bi ti ona rekla da ne ostajes u drugom stanju...barem ja mislim da nema.
Nista se ne sekiraj bre. Samo redovno na kontrole...jer ja sam verovala lekarima da je jednom godisnje dovoljno...ako su rezultati ok, pa sam zavrsila neslavno.Cao!
Nista se ne sekiraj bre. Samo redovno na kontrole...jer ja sam verovala lekarima da je jednom godisnje dovoljno...ako su rezultati ok, pa sam zavrsila neslavno.Cao!
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jul 14, 2010 7:13 pm
Ja sam imala slican problem, nakon kolposkopije i ustanovljenih kondiloma u mom slucaju siljastih radila sam test na hpv i to jedva sam namolila doktorku da ga uradim jer je ona rekla da nije neophodan da bi se ustanovilo da imam visokorizican tip 34 ili 11 ili tako nesto vise se ni ne secam!!! Uglavnom ustanovljen mi je CIN II i to ne ovde vec u zagrebu jer kod nas kad se odradi papa test uospte se ne dobija detaljan papa gde se analiziraju sve epitelne celije i sve ostalo vec se dobije pair gde pise papa II grupa i ostalo!!! A da napomenem da sam pre tog pape u Zagrebu radila papu na VMA kod vec pomenute doktorke i da mi je nalaz bio uredan tj papa II!!! E posle tog ustanovljenog cina sam upala u paniku i isla i na skidanje kondiloma i spoljasnjeg dela materice da se skine to ne znam kako se to sad tacno zove a opet da napomenem da na VMA nisu hteli ni da mi skinu kondilome nego su rekli dodji za 3 meseca na kontrolu?! Uglavnom sve sto sam uradila uradila sam u Zagrebu gde mi hvala bogu baka radi u bolnici pa preko veze sam uspela sve da sredim! Uglavnom posle skinutih kondiloma i toga sa materice doktor mi je rekao da moram jako da radim na imunom sistemu sto sam i ucinila!!! Posle 6 meseci sam ponovila HPV test i uradila biopsiju materice za svaki slucaj i sve je bilo negativno i u redu!!! Tako da najbolje resenje ti je da jacas imunitet!! Puno povrca, voca, mesa (BELOG) bez masti, secera , puno vode i puno probiotika odnosno jogurta!!!
Pozdrav
Pozdrav
-
- Novi član
Hvala ti puno,sto si mi se javila. Bitno mi je da cujem necije iskustvo.
Znam da je bitno da se jaca imuni sistem. Mene najvise plase sad stvari oko trudnoce. Da li cu moci da ostanem u drugom stanju normalno, jer sam prvu bebu izgubila. Bas sam u bedaku oko toga.
Znam da je bitno da se jaca imuni sistem. Mene najvise plase sad stvari oko trudnoce. Da li cu moci da ostanem u drugom stanju normalno, jer sam prvu bebu izgubila. Bas sam u bedaku oko toga.