Pre 3,5 godine grudi su me jako bolele, opipala sam kvrzice ispod pazuha i grudi su pocele naglo da mi rastu. Bol je bio prisutan ne samo pred ciklus, nego i nakon njega. Proveru sam uradila na onkologiji, tj ultrazvuk i klasican pregled opipavanjem i otkriveno je da imam ciste (ne znam kojeg su promera, provericu naknadno rezultat pa cu napisati). Rekli su mi da ce me ciste boleti sa vremena na vreme pogotovu pred menstruaciju.
Nakon toga nisam isla na preglede, samo samopregled kod kuce...
Pre dva meseca, moja leva dojka, se postepeno, uvek pred menstruaciju, blago povecavala. Pre par dana, otkada su bolovi ponovo krenuli, opipala sam nesto na njoj, u levom gornjem kvadrantu. To nije kvrzica, vec nesto duguljasto, sto nije odvojeno od tkiva, nego samo ga opipam kao prelaz koji je izuzetno bolan!
Leva dojka je oduvek bila veca od desne, ali je sada ta razlika vidna! (tj dodatno se uvecala, dok je velicina desne ostala ista) Bol u levoj je prisutan 10 dana pred menstruaciju, bol u desnoj , 2 do 3 dana pred menstruaciju.
PItanje je u stvari...moze li rak dojke biti duguljast zato sto sam citala da se javlja u vidu kvrzice, sto ja nemam. i moze li se bol pri pojavi istog javljati samo pred menstruaciju?
Ja cu u svakom slucaju u sledecih par dana otici da privatno proverim ultrazvukom stanje...
Zao mi je jer je pitanje opsirno, ali ipak se nadam da me necete grditi i da cu dobiti ikakav odgovor.
Hvala unapred