Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 199 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: ZA DOKTORICU
PostPoslato: Pon Dec 11, 2006 5:29 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 6:53 am
Postovi: 1809
Lokacija: canada
Draga doktorice! :D
Nisam imala nameru da Vas uvredim!
I ja zivim ovde vec 9-u godinu i zavrsila sam college radeci u bolnici.Moje zvanje nema nikakve veze sa komentarom koje sam vam dala.Ja jesam ponosna balkanska dusa i ponosim se sa tim ali morate da shvatite da su svi ljudi razliciti i da bih se voleli ne moramo se slagati u misljenjima.
Ja nikada nisam cekala da vidim ginekologa 3-6 meseci!Mozda je kod Vas drugacije,zavisi gde zivite i radite ali tamo odakle sam ja dosla veoma je lako.Najduze sto sam cekala je bilo za nerv-conduction test 2 meseca posto je samo jedan specijalista bio u mome gradu koji ocitava rezultate testa.Kada mi je trebala mamografija,papa test itd.doktor u walk in clinic bih me poslao i to je bilo najduze 2 dana.Ako nesto nije u redu onda zovu i Vi to znate.Uostalom,samo sam htela reci da nisam imala nameru da VAS uvredim i ako sam tako reagovala!Svi gresimo zar ne? :D
Pozdrav i recite mi gde radite?

p.s.
molim VAS ne ljutite se!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Dec 11, 2006 9:36 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Nov 15, 2006 2:42 pm
Postovi: 31
--------------------------------------------------------------------------------

Draga dr Obygen,

Vec dugo sam se nadala vasem odgovoru ,a sada sam shvatila da vam se nije dopala forma pisma>Ja cu sada upotpuniti podatke o sebi.

Sve one analize sam radila jer ja i muz vec 1,5 godinu pokusavamo da napravimo bebu.Meni je 29 godina, imala sam pre 5 godina abortus.Pre 6 meseci smo se izlecili oboje od ureaplazme.

Posto ni posle toga nije doslo do trudnoce nastavili smo ispitivanja...Muzu je konstatovana smanjena pokretljivost spermatozoida(5 plus5 procenata pokretnih od neophodnih 50 posto)i on je vec 2 meseca pod terapijom. Radili su mu i hormonsku analizu i nalaz je bio uredan tako da se terapija zasniva na vitaminima,proxeedu,maci itd.

Medjutim moj hormonski nalaz pokazuje izvesne nepravilnosti.Naime endokrinolog mi je rekao da bi trbala da uzmem hormonsku terapiju da bih zatrudnela (i za to uputio ginekologu )i da treba da nadgledam stitnu zlezdu jer je na granicnim vrednostima>

Ja sam iscitala sve forume i dosla sama do zakljucka da moj nalaz moze da ukazuje na policisticne j. i to napomenula doktorki>Ona je imala moj ultrazvucni nalaz od pre mesec dana i rekla da tamo nije konstatovano nista(medjutim nije ni sumljano na to i u domu zdravlja analizu radi poseban lekar koji posalje izvestaj).
Takodje sto se tice disbalansa hormonskog objasnila ga je kao mozda moj prirodan disbalans jer sam prirodno visoka 1,78 kao i svi u mojoj familiji i da tako i vrhunske sportistkinje mogu da budu prirodno predisponirane viskom muskih hormona.
Inace nemam problema sa aknama,mrsava sam(60kg)-normalna,jako ali izuzetno zenstvena,vretenaste gradje i gojim se zenski na bokovima.
Kosa mi je opadala pre 2 godine-ja sam mislila zbog prevelike duzine i stresa ,ali ne vise,imam pokoju dlacicu na bradi vise nego ranije ali sve u svemu ruke i butine uopste ne moram da depiliram.Ona me je vratila kuci i toliko je uverena da je sa mnom sve u redu da je cak mislila da sam trudna jer vec mesec dana pratim bazalnu temperaturu i ona se u drugom delu ciklusa drzala visokom.

Prvog dana mensrtuacije ona naglo pada na negde 36.5 te visine je otprilike do 18 dana ciklusa a onda se podigne na 37 do 37.3 i ostaje takva do sledece menstruacije.Sve u svemu imam utisak da je ona uverena cisto intuitivno u moje zdravlje i preporucila mi je da eventualno uzimam anti bebi 2 3 meseca da bi stimulisala ovulaciju.
Znate,mene taj savet malo buni jer ja sam bila na anti bebi 4 godine i godinu dana sam apstinirala od njih da bih imala zdravu cistu bebu a sada mi je preporuceno da ih opet pijem.Takodje koliko znam anti bebi su bile zastita za PCOS i da li je to moguce da sam ih dobila za vreme cekanja tog ciscenja,lecenja od ureaplasme, cekanja dobrog spermograma itd...

Jako bih bila zahvalna ako bi mi proanalizirali rezultate. Situacija mojih hormona 6-ti dan ciklusa je:

FSG: 6.2 (3,8-8,8)
lutropin: 4.18 (2,12-10.89)
prolaktin:9.3 (3,3-26.7)
17b estradiol: 64 (24-114)
progesteron:1.36 (013-1,52)
testosteron:0.85 (0,06-0.82) :cry:
DHEAS:396 (45-270) :cry:

na 12 dan ciklusa:
T3: 1.45 (1.3-3.1)
LH:8.66 (U FOLIKULARNOJ FAZI 2,4-12.6 A OVULATORNOJ 17-77)
TSH:3.90 (0,4-4.0)
FT4-Roche:16.35 (12-22)
ATG-At-Roche<10
AMC-At9TPO-At0-Roche:5.39



Hvala puno unapred

--------------------------------------------------------------------------------

PS Zaboravila sam da kazem da su mi ciklusi izmedju 28 i 34 dana. Molim vas pomozite mi.Takodje u istom ciklusu od koga su rezultati analize sam merila progesteron na 24 dan i rezultat je 7.42 (5,16-18,56).Da li to znaci da sam ovulirala?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: ZA OBGYN
PostPoslato: Uto Dec 12, 2006 2:55 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sub Jul 15, 2006 11:20 pm
Postovi: 72
Lokacija: 111
DOKTORICE, DA LI JE VAŠA KOLEGICA DR KOD KOJE STE OBEĆALI ME I BONY I MENI PREGLED POČELA RADITI?
MOLIM VAS DA MI SE JAVIT.DA LI SE MOGU NADATI PREGLEDU U SKORIJE VREME.NE ZNAM KOD KOGA DA ODEM.REKLI STE I SAMI DA JE TEŠKO NAĆI STRUČNJAKA ZA VULVU.
PUNO POZDRAVA .ZVUČNIK.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Dec 12, 2006 9:01 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Nov 15, 2006 2:42 pm
Postovi: 31
Da li dr Obygen uopste vise odgovara na pitanja? Ucinilo mi se da sam negde procitala u nekoj od poruka da treba da napravi odmor ali posto ima puno njenih tekstova ne mogu sada da ga nadjem?Da li se neko seca?Ili da li ima neki drugi gyn koji je prisutan?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Feb 09, 2007 12:55 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Apr 27, 2005 3:04 pm
Postovi: 201
Lokacija: N.Sad
Nije ni čudo da je žena otišla tj.proredila dolazak.
Nesebično je delila savete i trošila svoje dragoceno vreme ovde sa nama ... pa da,sve ima svoje granice ...kakva šteta,šta smo izgubili ....


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: HELP!!!
PostPoslato: Sub Feb 10, 2007 5:18 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Feb 10, 2007 5:13 pm
Postovi: 16
Lokacija: Novi Sad
Postovana doktotka Obgyn,molim Vas za savet,moj verenik i ja pokusavamo da napravimo bebu vec dve godine,ali ja sam ostala u drugom stanju,ne znajuci da sam u drugom stanju pila sam antibiotike tj.dovicin.ne znam sta da radim i da rodim rizicno je i da abortiram rizicno je jer nisam ostajala dve godine.tako sam ocajna.pomozite mi da napravim najbolji potez.Unapred hvala


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Feb 11, 2007 2:32 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Apr 27, 2005 3:04 pm
Postovi: 201
Lokacija: N.Sad
Jacco i ja sam pila dovicin i još svašta nešto , pronaći ćeš ovde:
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=2172

Puno sreće


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: rana na grlicu
PostPoslato: Uto Feb 27, 2007 2:42 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Feb 12, 2007 3:03 pm
Postovi: 30
Imam ranicu na grlicu vec godinu dana i pojacan sekret ali rezultati su o.k kako kaze moj gin. papa II sekret III sa bakterijama prepisala mi je NEO PENOTRAN kada sam to sve iskoristila tri dana sam bila mirna i onda je pocelo ponovo jako me nervira sto dr. kaze da ce biti sve u redu a ja nemam poboljsanja. Imam polip na zadnjem zidu materice M.C. 20x17
i uvecana mi je materica RVF 89x53x69

ona kaze da je to uredu i da cemo pratiti na 6 meseci idem na kontrolu i nista se ne menja posle porodjaja se polip uvecao ( na 6 mes. se uveca za 0.05mil) u proseku imam 2 cerke i 32 godine eto cisto da znate.
ako moze neki savet od Vas postomoja dr. nema nikakav savet ona bi me ostavila da istrunem ovako ali ja posle ovog foruma i procitanih milion postova na ovu temu sam se uplasila da mozda treba da odem da se posavetujem sa drugim lekarom ili neke analize sta?

molim Vas pomozite?!!

HVALA unapred


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: rana na grlicu
PostPoslato: Uto Feb 27, 2007 2:43 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Feb 12, 2007 3:03 pm
Postovi: 30
Imam ranicu na grlicu vec godinu dana i pojacan sekret ali rezultati su o.k kako kaze moj gin. papa II sekret III sa bakterijama prepisala mi je NEO PENOTRAN kada sam to sve iskoristila tri dana sam bila mirna i onda je pocelo ponovo jako me nervira sto dr. kaze da ce biti sve u redu a ja nemam poboljsanja. Imam polip na zadnjem zidu materice M.C. 20x17
i uvecana mi je materica RVF 89x53x69

ona kaze da je to uredu i da cemo pratiti na 6 meseci idem na kontrolu i nista se ne menja posle porodjaja se polip uvecao ( na 6 mes. se uveca za 0.05mil) u proseku imam 2 cerke i 32 godine eto cisto da znate.
ako moze neki savet od Vas postomoja dr. nema nikakav savet ona bi me ostavila da istrunem ovako ali ja posle ovog foruma i procitanih milion postova na ovu temu sam se uplasila da mozda treba da odem da se posavetujem sa drugim lekarom ili neke analize sta?

molim Vas pomozite?!!

HVALA unapred


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: ...
PostPoslato: Pon Mar 05, 2007 4:58 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Feb 10, 2007 5:13 pm
Postovi: 16
Lokacija: Novi Sad
postovana dr.obgyn
Ja bih Vas zamolila ako mozete da mi razjasnite ovaj nalaz:uterus eleviran cisticnim tumefaktom z\adnjeg sopagaEndometrijum debljine 18mm,u desnom fundusu horionski mesak slabo ogranicen,nejasnog oblika sa fragmentima trofoblastnog tkiva-rani missed.Desni jajnik lako uvecan u jajniku funkcionalna cista od 20mm.I solidna formacija od 20mm.koja pre deluje kao teratom nego ovarijski fibroid.Levi jajnik je u zadnjem spagu u njemu je kompleksna cista deluje kao retrohemoragicna cista korpus luteuma.u zadnjem spagu nema slobodne tecnosti.e sad bih vas zamolila da mi objasnite ovo sa cistama,kakve su i sta je potrebno dalje da uradim,kakve analize?umnapred Vam se zahvaljujem


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Mar 10, 2007 11:12 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Nov 14, 2006 12:18 pm
Postovi: 22
Lokacija: Beograd
postovana koleginice Obgyn zelela bih da vas pozdravim i cestitam na znanju,umecu i entuzijazmu!! Sva najbolje u privatnom i profesionalnom zivotu i nesebicnoj pomoci nasim pacijentima i buducim majkama! Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Mar 26, 2007 9:53 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 2:56 pm
Postovi: 1378
Hvala lijepo ! I ja Vama zelim isto ! Da li se Vi javljate na nekom forumu ?

_________________
Pozdrav,
ObGyn


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: ljuta ishrana i trudnoca
PostPoslato: Sre Apr 04, 2007 10:10 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Apr 04, 2007 10:05 am
Postovi: 5
Vec dugo na netu trazim ovu temu,ali je ne mogu naci,pa sam resila da se obratim Vama.Zanima me da li ljuta ishrana ostavlja neke posledice na plod i da li je to samo obicna hrana ?U petom mesecu sam trudnoce i imam jaku zelju da jedem ljutu hranu,iskljucivo feferone,ali ne puno..

Hvala na svakom dobronamernom odgovoru..


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Za Obgyn
PostPoslato: Pet Apr 20, 2007 1:47 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Apr 20, 2007 1:21 pm
Postovi: 5
Citala sam vas text o triple testu i amniocentezi i mnogo ste me ohrabrili svojim izjavama.Ako budete imali malo vremena da mi odgovorite na neka pitanja koja me zanimaju bicu vam zahvalana a ako ne razumem da ste zauzeti.Ja imam zakazanu Amnio za 24 april.Moj rezultat triple testa je 1\ 254.ja i suprug smo radili kariotip i genetski smo obadvoje zdravi.Ja imam 34 god ,2 zdrava deteta i 3 spontana.Sada kada sam u 16 nedelji zanima me koliko je los moj rezultat?Kolike su moje sanse da se dete rodi sa genetskom anomalijom?Da li je moja odluka za Amnio ispravna?Koja su moja prava kao roditelja ako se utvrdi da nosim dete sa gen.anomalijom.Ja iskreno psihicki ne bih podnela da rodim bolesno dete i sami ste naveli dosta primera da ne nabrajam.
Razlog sto vas pitam je taj da sam dosta info nasla na netu ali ne mogu da stupim u kontakt sa Dr u Bg.nalazim se u Spaniji i ne razumem bas tako dobro Spanski pogotovu strucne nazive pa ne mogu da pitam svog Dr ovde sve sto bih zelela.
Ako nadjete minut bila bih vam zahvalna.Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Maj 09, 2007 11:01 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Maj 09, 2007 9:37 pm
Postovi: 2
Vec duze vremena imam probleme sa pojacanim sekretom i cestim mokrenjem, sto zna cesto biti jako naporno. U braku sam nesto vise od godinu dana i pokusavam ostati u drugom stanju, ali to nikako da se desi. Pre 15-ak dana nastupilo je konstantno peckanje. Nakon posjete ginekologu, propisao mi je vaginalete Neo-Penetran i Panolon mast, sto sam odmah pocela koristiti (04.05). Obicno kada treba da dobijem, prva dva dana je to kao smedjkast sekret, a ona posle toga 7 dana imam normalno. Prosli mesec ta "smedjkasta tekucina" pojavila se 9. a dobila sam 12. i to je trajalo do 19. Ovog mjeseca 7. se pojavila izrazito crvena tecnost i od tada pa do danas (09.05.) nisam dobila, ali se povremeno pojavi ta "smedjkasta tekucina". Molim Vas da mi odgovorite da li je ovo normalno! Ako sam slucajno u drugom stanju, kakve mogu biti posledice ovih vaginaleta?
04.05.2007:
VS=III i VI
PAPA=II
Masa Le
Unaprijed zahvalna!


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 199 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Sledeća

Izdvajamo za vas:


Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 6 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: