preventiva

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
vericakg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 27, 2006 10:33 am

preventiva

Post od vericakg »

U nedelji birbe protiv karcinoma firma nam je organizovala predavanje ginekologa. On nam je naveo mnoge rizike za dobijanje karcinoma. Neki su nas jako iznenadili , pa me interesuje vase misljenje i objasnjenje za osledece:
1. farbanje kose ( da li sve farbe ...)
2. cajevi ( koji i da li samo u preteranim kolicinama?)
3. lekovi za pritisak , smirenje , alergije ...
4. neke vrste prezevativa , sa talkom

Hvala unapred na odgovorima.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Mozda zvuci sasavo, ali i ja sam cula za silikonska pakovanja za kosu, talk (da ne bi trebalo da se stavlja nakon depilacije prepona), razne antiperspirant dezodoranse, ulosci sa krilcima a i bez njih, al ovi, novije generacije koji "ne propustaju", jer kao (nemoj da se smejes, ovako sam i ja cula, pa samo pisem sta)...imaju u sebi neku materiju koja se koristi za, NE SMEJ MI SE, PREMAZIVANJE BRODOVA DA NE ZARDJAJU........ Ko ce ga znati......Mozda???!!!

Sto se tice ove grupe lekova koje si navela, znam da su ovi protiv alergije, kortikosteroidi i da su u svakom slucaju opasni, ne smeju se dugo uzimati, jer izazivaju 300 cuda u organizmu. :(

A da li je sve to tacno???!! Ne bih ti znala kaz'ti!!!! :o
Korisnikov avatar
tunks
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 03, 2004 3:09 pm

Post od tunks »

Za sve navedene rizike sam do sada cula i ako citate dosta ovih zenskih caspisa ima u njima malo po malo o nekom istrazivanju na tu temu ali ja to ne bih prepricavala jer je malo previse strucno aii me je jako iznenadio rizik zvani caj ne razumem nista koji caj svi cajevi?Da li se i ovi nasi standardni cajevi sto gutamo u prehladama racunaju u to?Ne znam to me bas zapanjilo...
antiperspirant dezodoranse NE UPOTREBLJAVAJTE niposto,pustite sta vam koji lekar kaze ja znam ljude koji su imali VELIKIH problema zbog upotrebe istih a kada malo bolje razmislite kako oni funkcionistu i sta rade mozete i logicki da shvatite koliko su stetni.....mislim sprecavaju znojenje a znoj je otvor otpad koji mora da se izlucuje pa sta onda sa njim biva ako se ne izbacuje mislim jezivo.....dobro nekada nismo u prilici ni da idemo na obavljanje da se tako izrazim male nuzde zamisli da moze nesto da se pije da se ne izlucuje urin pa mislim stvarno te dezodorasne po meni zakonom bi trebalo zabraniti........
Ali cajevi????
Odgovori