Da li postoji doktorska etika?.

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

re doktorska etika

Post od dolce-vita »

Da vam kazem, naravno da ne treba generalizovati.Nisu svi doktori isti, eto ja sam napomenula Draganu Djordjevic, sto se konkretno Simine tice.Ona je super.Medjutim, u porodilistu, porodila sam se u gradskoj bolnici, babice su bile katastrofa.Ped. sestre su bile ocajne, ja sam jednu njih, nazalost, ne znam joj ime, jer nije nosila bez, pitala koliko dugo moze da traje zutica.Imenovala bih je na svim mogucim forumima da znam,bila je jako drska, na moje pitanje koliko traje zutica, odg. je krajnje drsko, ne znam , i vi svasta pitate.Nemam pojma.Sta sam ja lose uradila????????Pitala sam je samo jednom, i njoj je bilo tesko da uradi ono sto je u opisu njenog posla.Drugi dan mi je preporucila jednu adapt. formulu da kupujem kada dodjem kuci,gde je tu etika????????Momentalno bi trebala da dobije otkaz da zivimo u normalnom svetu.Pitala sam ej da mi pokaze kako da dojim, rekla je sutra cu, pazite beba je kod mene treba da jede, ja prvorotka, ona meni kaze sutra cu.Idiotizam.
Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Post od Ka1 »

Ma da, i ovi sto su im ubili sina i brata pre neki dan na Novom Beogradu "treba da se obrate nekoj organizaciji" a takodje i roditelji kojima su lekari ubili cerku pre 11 godina (ko je gledao vesti na B92 zna o cemu pricam, meni su suze krenule kada sam video sliku prelepe devojcice), i oni treba da se obrate "ministarstvu zdravlja" ... da, da, to ce im mnogo pomoci... vec 11 godina im to strasno pomaze...

Smesni ste bre... mislim samo vi napred, radite kako zelite, ja kazem kako bih ja radio i sta treba ciniti... na grobu detetovom bih se zakleo da cu ih sve pobiti makar mi to bilo poslednje u zivotu (i bilo bi).
sludjena mama
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od sludjena mama »

Ka1,prebices jednog ...ne mozes prebiti sve nesavesne doktore i ostalo medicinsko osoblje!opet kazem,nece se tako stanje popraviti!
jesmo svi revoltirani i besni zbog nesavesnog rada lekara i svi bi smo ih zaista jednom prebili ali to ne resava problem!nazalost!
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!
cvet_bg
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Maj 26, 2008 10:51 pm

Post od cvet_bg »

Da,lekarska etika postoji.Ali,na zalost,u svakoj zdravstvanoj instituciji postoje tzv "retke zasticene vrste" ciji se pripadnik poznaje po tome da mu je jedina obaveza pojava na radnom mestu,nekad cak ni to.Prepoznaje se i po broju primljenih pacijenata,a narocito po broju otpustenih pacijenata,a da pri tom u tom mesecu nije koristio bolovanje,godisnji odmor,a ni slobodne dane...Manjak otpusta se desi zahvaljujuci obavestenim pacijentima koji su iskoristili svoje zakonsko pravo na promenu lekara.
Pre nego sto krenete u neku zdr.ustanovu,dobro se raspitajte kod kod dr ne smete da stignete.to vam je moj savet.Svi su lekare gore-dole slicni sto se tice strucnosti,radnosti,eticnosti i zalaganja za vas.Narocito ako se u ustanovu u kojoj idete radi timski,onda nemate razloga za brigu.
Ukoliko imate "srecu" da naletite na "retku zasticenu vrstu" imate prava da se pozalite nacelniku odeljenja i da trazite promenu lekara.Ne brinite,niko vam to nece zameriti,na odeljenjima se dobro zna ko je ko i ko je zasta tu.
Niko ne voli tu posebnu vrstu lekara,cak ni kolege,ali su nemocni,pa vremenom naucimo da zivimo pored njih,a ne sa njima.
Sto se tice odnosa sa pacijentima,mogu da kazem samo u svoje ime i u ime ustanove gde radim,pravilo je prilikom prvog kontakta sa pacijentom da pruzim ruku,da se predstavim i ukratko upoznam pacijenta sa terapijom,sa onim sto se od njega ocekuje,kao neka vrsta saradnje sa terapeutom i naglasim da uvek moze da postavi pitanje u vezi svega sto mu nije jasno i da odnos koji uspostavljamo jeste dvostran i da zavisi koliko od mene toliko i od njega i da to mora da bude odnos pun poverenja.Njegovo je pravo da odbije mene,kao terapeuta,i da odbije predlozeni tretman.
Zdravstvena edukacija je pri tom obavezna.
Svi zaposleni su duzni da se sa postovanjem i uvazavanjem odnose sa svojim pacijentima i to nam je imperativ.Isto se odnosi i na impertaiv stalnog strucnog usavrsavanja i konstantnog rada na sebi i sopstvenom obrazovanju.
Zao mi je sto u zdravstvenim institucijama koje se bave somatskom medicinom cesto puta ne nalazimo na slicne modele prakse .Negde su i sami lekari krenuli linijom manjeg otpora,posmatrajuci svoje klege koje sajno prolaze sa svojim stavovima i neradom,i nicim zasluzenim privilegijama,jednostavno su se predali.
Manjina je postala vecina.
Najocigledniji primer za ovo su GAK-ovi.Na zalost.Ja njih zovem "Tamni vijalet"...ko prezivi,pricace...
Potrebno je mnogo vise nego legalizacija korupcije da bi se stvari tamo vratile na mesto.Trudnice placaju i cute,nesigurne i nezasticene porodilje cute,sa jednom mislju dok prolaze kroz logorski tretman : "samo da je beba u redu "...
Stvari ce se sigurno promeniti onog casa kad prvi lekar ili bilo koji drugi zdravstveni radnik izgubi svoju licencu zbog greske,nemara ,zapostavljanja,zanemarivanja,neozbiljnosti,neodgovornosti i bilo koje druge neregularnosti .
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član

re etika

Post od dolce-vita »

Cvet je apsolutno u pravu, ja licno mislim da je glavni krivac rukovodstvo zdravlja da se tako izrazim u nasoj drzavi.Prvo svi treba da podjemo od toga, koliko su zasticeni, gospodja Branka Stamenkovic se bori za bolja prava porodilja i iskreno pored sve njene dobre volje i organizacije kao da se bori protiv vetrenjaca.Ja sam licno za to da se svi oni materijalno kaznjavaju, da postoji neka institucija, nesto gde se mozemo zaliti i navesti imenom i prezimenom lekara koji ne obavlja savesno svoj posao.Pa, kada se na njega pozali petoro ljudi, prvo disciplinska mera, opomena,pa posle toga po dzepu.Mislim da je to jedno od dobrih resenja.Postoje ankete u porod.ali ja zaista NE vidim svrhu, kada nemam mogucnost da imenujemo osobu koja je ne ljubazna.
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član

RE ETIKA

Post od dolce-vita »

NE MOZETE K1 SA SILOM NISTA, SAMO JOS GORE,NA NASU I VASU VELIKU ZALOST.Ja recimo ljudsku tugu jako tesko dozivljavam i kada cujem tako nesto dodje mi svasta.Ali, tio nije resenje.Sta je resenje, to necemo saznati sve dok je na celu neko ko ih mnogo stiti.Pritom, jos jednom, ima lekara koji su odgovorni, savesni, ljubazni, predani, i zaista ne treba generalizovati.
Sto je najgore u porodilistu ne moze nista da im se kaze, jer vec sam jednom rekla,osecamo bojazan.Ja sam recimo cutala, smatrala sam da ako im odbrusim da ce se to odraziti jos gore na moju bebu. :(
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

Autor teme je 2X istu postavio, pa sam svoj komentar ostavila na drugoj,pri čemu ostajem kod svog prvobitnog posta, u svemu.
U međuvremenu, vidim, diskusija se razvila...I, to je odlično.Ono što primećujem iz postova, da se naglašavaju izrazi" ne treba generalizvoati" ili "nije etično".
Naravno da sam zagovrnik da treba imenovati svakog lekara, koji " ne postupa etički prema pacijentu".
Ali, načelna generalizacija je nužnost.Da li generalizacija ima pokriće u broju iskustava sa site "majkahrabrost"??Ili, ako imate neposredna saznanja da je dr. "čašćen" za to i to, neizostavno, za porođaj, epidural, itd..Ili,lično iskustvo,koje je nesumnjivo multiplicirano, tipa: posredstvom sestara, specijalizanata, i na druge"dozvoljene" načine "nabacujemo" pacijente iz državnih klinika, koje posle par tretiranja na klinici,neizbežno upućujemo na kojekakave private ordinacije, gde honorarišu ili su suvereni vlasnici, ali ne i pred pravnim poretkom države?Ako je koncentracija samo ovog broja navedenih primera, a ja tvrdim da su verodostojni, kako onda braniti stav" ne treba generalizovati?"Ovo itekakao ima trend masovne pojave, prema tome, s pravom, će se paušalno i u prvi mah generalizovati.

Lično, pored generalizacije, ja sam poslegla i za INDIVIDUALIZACIJOM, i to kakvom!!Pravo u etar!A,na drugoj strani,i sama sam pacijent u Siminoj.Tačno je sve izneto.Srećom, pored spomenute dr. mogu navesti i dr. Slobodana Ratkovića!Čestitije biće nisam srela. Niti vrednijeg, tokom trajanja svoje smene!
Što se tiče etike, dajte, nemojmo praviti zamenu teza?!Ljudi iznose iskustva, negativna, koja se svode na: zlouoptrebu dužnosti, primanje mita, nesavesno lečenje, grubo vređanje...Pa, kakve to veze ima sa etikom?To se reguliše nekim drugim kanonima!Tj. radi se o činjenju krivičnih dela!Ko ih može goniti? Samo ako pacijenti prijave policiji ili tužilaštvu, direktno!I za bahatost ima leka, ima, ima...
Etičnost i stručnost.Ha, kako široka polemika bi tek mogla ovde nastati...

Da li je normalno obmanjivati bračne parove, konkretno trudnicu, i izlagati plod UZ svaki 20 dana..Po principu"kontrol ultra zvuk, da budemo mirni"Iako , prateći testovi, koji se rade kada im je vreme, ne ukazuju ni na kakvu patologiju? I da pri tom US naplaćuju 4000-8000.Zavisno od dinastijskog prestiža?!!Ko to taji da treba US uraditi, najviše do 3 puta, tokom cele trudnoće, ako se odvija regularno?
Šta znači:"na amniocintezu, zbog godina"??Uprkos, opet, konstatovanju da ne postoje rizici?
Kojih razmera je pohlepa srpskih ginekologa, ako jedan IVF tretman , van Srbije košta 1100€?Ili sa ICSI 1800, full!
Koja je to BGD ordinacija radila donaciju sperme bračnom paru koji je gostovao u emisiji MIre Adanje Polak, i naplatila 3500€?Nije poenta u iznosu, koji se graniči sa ludilom, već ko je zagazio u kriminalni akt,bogme, ako se to radi onako na veliko, dođe mu zločinačko udruživanje-organizovani kriminal?Kako je to moguće??!
Naravno, da sam pisla gospođi MAP, pre svega, iz razloga da par skrivenog identiteta uputim tamo gde se to radi legalno, sa sertifikatom, gde je Zakonima i Ustavom dozvoljeno?
Mojoj jarosti nije bilo kraja, slušajući taj bračni par iz unutrašnjosti Srbije?!!
Gde je resorno ministarstvo da se obrati tužilaštvu, i da da za nauk, i razbije taj elitističko -klanovski lobi, pa da se oduzmu licence, pa sud izreken zabranu vršenja delatnosti toj ordinaciji, i svakoj sledećoj, tj. lekarima iste!
Na kraju,ovom prilikom, ko god da na Google ukuca : sterilitet, clinic, ivf, itd..itd...NEĆE DOBITI linkove srpskih gin. mudraca, već...pa, probajte i sami...Na moje iznenadjenje , Slovenija je nezaobilazna...
Da li je na moj život uticao dr. koji nam je naplaćivao u private ordinaciji, npr. spermogram 100evra?Pre 5-6godina??A, sada koša 1400-1 500dinara??
Nisam trudna, nadam se uskoro, na mene NIKO neće podići glas!Nisam neobrazovana, nemam strahopštovanje prema belom mantilu, znam koja su moja prava, nemam kompleks snishodljivosti, pristojna sam osoba, želim da aktivno učestvujem u svom lečenju, informišem se, baš zbog svega, ne pada mi na pamet da trpim zlostavljanje, nekulturu, primitivizam, a pokazaću beskrajno poštovanje i uvažavanje prema ma kom bolničkom upolseniku, od spremačica do direktora bolnice.
ivanalazarevic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 18, 2009 1:05 pm

Doktorska etika

Post od ivanalazarevic »

Hvala svima na savetima,
svakako cu se obratiti i ''Majci Hrabrost'', no ne verujem da se u nasoj zemlji moze tim nacinom nesto postici, ali bolje je ipak nesto pokusati.
Nekako mi se cini kada se ljudima rebne po dzepu i zvanju da tada reaguju, a mozda bi vecni ministar Tomica mogao i da uvede pravlink strozi koji ce biti na nivogu zakona za bogove u belim mantilima, koji to svakako nisu, no mi ih tako tretiramo, pa im otuda snaga za takvo ponasanje.
Dr. Djordjevic iz Simine je dobar izbor i varovatno cu se prebaciti kod nje mada ne verujem da cu ovog trenutka u trudnoci da se cimam jos i tim procedurama, mada videcemo. Sto se tice Dinastije Tajfl, zaista jeste posto mu i supruga radi kao ginekolog u Visegradskoj, raznih komentara sam cula o njoj..no ona zena mi nista nije skrivila pa je ne bih spominjala. Sto se tice kolegijalnosti, posto sam bila kod par dr. iz Fronta posle ovih dogadjaja sa Tajflom, i kako mi je karton popunjen njegovim pecatima, svi doktori kada odem tamo na pregled me pitaju "Sta kaze Pedja?" Ja odgovorim : "Pedja kaze da nece da mi bude vise dr. jer mu postavljam mnogo glupa pitanja ", a oni mi na to odgovore smeskom :" Ha, ha - Pedja je bio malo nervozan ".... I na tome se zavrsi ova tema.
Ipak se cini da stite jedni druge.
Pozdrav i hvala svima
anyushkam
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 01, 2008 7:11 pm

Re: Doktorska etika

Post od anyushkam »

ivanalazarevic napisao:Hvala svima na savetima,
svakako cu se obratiti i ''Majci Hrabrost'', no ne verujem da se u nasoj zemlji moze tim nacinom nesto postici, ali bolje je ipak nesto pokusati.
Nekako mi se cini kada se ljudima rebne po dzepu i zvanju da tada reaguju, a mozda bi vecni ministar Tomica mogao i da uvede pravlink strozi koji ce biti na nivogu zakona za bogove u belim mantilima, koji to svakako nisu, no mi ih tako tretiramo, pa im otuda snaga za takvo ponasanje.
Dr. Djordjevic iz Simine je dobar izbor i varovatno cu se prebaciti kod nje mada ne verujem da cu ovog trenutka u trudnoci da se cimam jos i tim procedurama, mada videcemo. Sto se tice Dinastije Tajfl, zaista jeste posto mu i supruga radi kao ginekolog u Visegradskoj, raznih komentara sam cula o njoj..no ona zena mi nista nije skrivila pa je ne bih spominjala. Sto se tice kolegijalnosti, posto sam bila kod par dr. iz Fronta posle ovih dogadjaja sa Tajflom, i kako mi je karton popunjen njegovim pecatima, svi doktori kada odem tamo na pregled me pitaju "Sta kaze Pedja?" Ja odgovorim : "Pedja kaze da nece da mi bude vise dr. jer mu postavljam mnogo glupa pitanja ", a oni mi na to odgovore smeskom :" Ha, ha - Pedja je bio malo nervozan ".... I na tome se zavrsi ova tema.
Pozdrav i hvala svima
pozdravljam tvoju ideju da se obratis "majci hrabrost". istina je da se u ovoj zemlji preko institucija ne moze nista postici, jer su odreda sve korumpirane i nema nijedne koja je nezavisna u svom radu. ali ako budemo to prihvatili za normalno stanje, mozemo svi lepo da se uhvatimo za ruke i da se kolektivno bacimo s mosta. takodje stav "motku u ruke, pa ko je jaci taj je u pravu" nema smisla, iz razloga koje ne zelim ni da pocnem da objasnjavam. "majka hrabrost" je organizacija koju je osnovala zena koja je odlucila da licno proba da uradi nesto da promeni ovo drustvo i treba joj pruziti punu podrsku. kada bi bilo vise ljudi kao sto je branka, koji aktivno rade na tome da se tranzicija u ovoj zemlji najzad pokrene, gde bi nam bilo kraj?
anyushkam
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 01, 2008 7:11 pm

Post od anyushkam »

ivanalazarevic napisao:Hvala svima na savetima,
Pozdrav i hvala svima
pozdravljam tvoju ideju da se obratis "majci hrabrost". istina je da se u ovoj zemlji preko institucija ne moze nista postici, jer su odreda sve korumpirane i nema nijedne koja je nezavisna u svom radu. ali ako budemo to prihvatili za normalno stanje, mozemo svi lepo da se uhvatimo za ruke i da se kolektivno bacimo s mosta. takodje stav "motku u ruke, pa ko je jaci taj je u pravu" nema smisla, iz razloga koje ne zelim ni da pocnem da objasnjavam. "majka hrabrost" je organizacija koju je osnovala zena koja je odlucila da licno proba da uradi nesto da promeni ovo drustvo i treba joj pruziti punu podrsku. kada bi bilo vise ljudi kao sto je branka, koji aktivno rade na tome da se tranzicija u ovoj zemlji najzad pokrene, gde bi nam bilo kraj?
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član

Post od dolce-vita »

pozdravljam tvoju ideju da se obratis "majci hrabrost". istina je da se u ovoj zemlji preko institucija ne moze nista postici, jer su odreda sve korumpirane i nema nijedne koja je nezavisna u svom radu. ali ako budemo to prihvatili za normalno stanje, mozemo svi lepo da se uhvatimo za ruke i da se kolektivno bacimo s mosta. takodje stav "motku u ruke, pa ko je jaci taj je u pravu" nema smisla, iz razloga koje ne zelim ni da pocnem da objasnjavam. "majka hrabrost" je organizacija koju je osnovala zena koja je odlucila da licno proba da uradi nesto da promeni ovo drustvo i treba joj pruziti punu podrsku. kada bi bilo vise ljudi kao sto je branka, koji aktivno rade na tome da se tranzicija u ovoj zemlji najzad pokrene, gde bi nam bilo kraj?[/quote]

Ja pozdravljam ovim putem inicijativu gospodje Branke Stamenkovic, ali ne znam ni sta ce ona uspeti da uradi, buduci da zaista med.osoblje ima jako dobru zastitu, sto mnogi zloupotrebljavaju.
ratka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 25, 2009 8:54 am

Post od ratka »

dolce-vita napisao:pozdravljam tvoju ideju da se obratis "majci hrabrost". istina je da se u ovoj zemlji preko institucija ne moze nista postici, jer su odreda sve korumpirane i nema nijedne koja je nezavisna u svom radu. ali ako budemo to prihvatili za normalno stanje, mozemo svi lepo da se uhvatimo za ruke i da se kolektivno bacimo s mosta. takodje stav "motku u ruke, pa ko je jaci taj je u pravu" nema smisla, iz razloga koje ne zelim ni da pocnem da objasnjavam. "majka hrabrost" je organizacija koju je osnovala zena koja je odlucila da licno proba da uradi nesto da promeni ovo drustvo i treba joj pruziti punu podrsku. kada bi bilo vise ljudi kao sto je branka, koji aktivno rade na tome da se tranzicija u ovoj zemlji najzad pokrene, gde bi nam bilo kraj?
Ja pozdravljam ovim putem inicijativu gospodje Branke Stamenkovic, ali ne znam ni sta ce ona uspeti da uradi, buduci da zaista med.osoblje ima jako dobru zastitu, sto mnogi zloupotrebljavaju.[/quote]

Ne ma veze, bar se nešto radi i priča se o tome. To je bitno, jer je do sada to bilo nepoznato i tabu. Kad ideš da se poradjaš, misliš da ideš na najlepše iskustvo, jer ćeš da postaneš majka, a tamo te tretiraju kao stoku. Pozdrav za Branku Stamenković i samo napred!
ivanalazarevic
Novi član
Novi član

Da li postoji doktorska etika?.

Post od ivanalazarevic »

Osecam odgovornost i zelju da vam ispricam i drugi deo moje price vezane za mog cuvengo dr.Tajfla....i happy end...
Dakle, nastavak vodjenja trudnoce na relaciji privatni doktor u jednoj cuvenoj ordinaciji- doktor u ambulanti doma zdravlja po mene i dalje ostavlja ne bas tako dobar utisak i nadu, i u takvom mentalno- fizickom stanju iscekujem po drugi put da postanem mama.
Blizi se termin porodjaja a zatim slede i prvi znaci. Uskoro se nadjem i na porodiljskom stolu i oko 7:30 ujutru, na redovnoj predaji smene, doktori u porodilistu obilaze pacijentkinje i tu ja ugledam svog dr. Tajfla. Ugleda naravno i on mene i prepozna i uz reci "Vidi,vidi Lazarevicka'', ubrzo me preuzme kao svog pacijenta i porodi.Sam porodjaj je protekao brzo i lako, bez vecih teskoca.
Posle par sati, pred predaju smene i dok sam ja jos u 4. porodjajnom dobu dr. me obilazi, da vidi da li je sve u-redu.
Ono sto me je narocito dirnulo i iznenadilo je obilazak mog doktora svako naredno jutro, i interesovanje o bebi i meni. Tako je bilo do poslednjeg dana, dok nisam napustila bolnicu.
A uvidela sam svakako u nekim nasim doktorima ipak postoji Doktorska etika.
Sada iz ovog ugla mi se cini moje iskustvo jedinstveno, interesantno i na koncu -duhovito
Veliki pozdrav svim forumasima
Ivana Lazarevic
nadica67
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 21, 2008 2:49 pm

Re: Da li postoji doktorska etika?.

Post od nadica67 »

Ivana,

Pročitah celu temu, i pošto sam upoznala dotičnog doktora (a i da nisam), osećam potrebu da kažem sledeće: to što je cenjeni doktor bio dobro raspoložen kada si se porađala, i što te se setio, i što se potrudio oko tebe em bi trebalo da je normalno, em ni na koji način ne umanjuje gorak utisak nakon njegovog nevaspitanog i oholog ponašanja sa početka priče. Verujem da si bila iznenađena, i da u momentu porođaja ništa nije važnije nego da to sve dobro prođe pa si verovatno bila spremna sve da zaboraviš kada si videla pažnju od onoga od koga si očekivala još jednu drskost. Međutim, meni tu ništa nije ni smešno ni simpatično, i muka mi je od ljudi, a ponajviše lekara za koje se zna da su "takvi" pa kao nije strašno i ako te opsuje, "on je takav" (još uz dodatak "ali je mnogo dobar lekar" čime se obično želi reći, ćuti i pretrpi, nemoj da ga ljutiš jer ti može pomoći). Šteta je samo što svi mi kad dobro prođemo na kraju, ili kada neko naš progura porođaj, operaciju ili šta već dobro, zaboravimo nedolično ponašanje ili nas barem popusti bes, i takvi ljudi nastavljaju da rade po svome.
ivanalazarevic
Novi član
Novi član

Re: Da li postoji doktorska etika?.

Post od ivanalazarevic »

Draga Nadice, verovatno si u potpunosti u pravu o svemu sto si napisala. To sto mi uzdizemo doktore i klanjamo im se kao bozanstvima, potice jos od pra-pra-predaka i paganskih obicaja gde su vracevi ( doktori) bila jedina nada i vera u zivot i ozdravljenje. Ja zelim da iz ovog ugla posmatam sve kroz duhovitu crtu i sve da zaboravim da sebe ne bih opterecivala negativnim mislima i postupcima.Bilo, proslo ,zaboravljeno. Najbolje je kada se i nasmejes na sve to. Znaci da si izlecen. Inace, nosim izuzetno lose iskustvo iz Fronta, gde sam silom prilika ili ludih pedijatara ostala par dana duze od uobicajenog, pa mi je pomenuti dr. izgledao kao macji kasalj spram isfrustriranih doktorkica- pedijatrica i sestara sa odeljenja.Posle svih utisaka sa ginekolozima i pedijatrima ne bi me cudilo da moj sin jednog dana postane ginekolog. :-))))
Pozdrav
Odgovori