posledice oralne kontracepcije

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
diehexxxe
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 10, 2006 9:39 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

posledice oralne kontracepcije

Post od diehexxxe »

U knjizi Bolesti Usta za stomatoloski fak. pise da oralna kontracepcija moze dovesti do intenziviranja parodontopatije.Da li je to istina?
Takodje sam procitala da pilula moze trajno da dovede do smanjenja libida...a da li je to istina? :-?
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

O nezeljenim dejstvima pilule najvise mozes da saznas ako procitas uputstvo iz bilo koje kutije pilula. To bogami znaju da budu omanje enciklopedije :cry: !!! Ja sam poslednji put citala uputstvo iz Jeanine pilula i rekla sebi - neka hvala!! :wink:

Sve to iz upozorenja (za koje pise da je obavezno procitati pre pocetka uzimanja pilule!!! - valjda da bi bilo "na licnu odgovornost", ne znam??!!) moze da se desi a i ne mora. Zavisi...........od cega, ne znam, mozda od zvezde pod kojom smo rodjeni??!!

Naravno da u svakoj kutiji bilo kog leka pise "svasta" i lekari obicno kazu da to "nije za pacijente nego za lekare" sa cime se ja ne bih slozila, jer onda ne bi trebalo ni da stoji bilo kakvo upozorenje u kutijama! :-?

Za ovo prvo ne znam (cula sam i ja, ali ne znam nikoga sa tim problemom), ali za ovo drugo sam sigurna, jer imam nekoliko drugarica koje bas sa tim imaju problema! :(

A opet, postoje i one kojima se libido poveca za vreme uzimanja, tako da eto - i to "moze da bude a ne mora da znaci" i opet, od cega zavisi - nemam pojma!!!! :o

Mozda neko drugi zna??!!

Pozdrav, Majja :wink:
Odgovori