Ja sam nova na forumu i molim za pomoc. Godinu dana posle porodjaja koji je bio carskim rezom sam ostala trudna i dobila spontani u 12.nedelji.Posle par meseci sam imala drugi u 7-8 nedelji.Svi brisevi,genetika su bili u redu samo krv bas nije.Evo mojih nalaza:KS,ispitivanje hemostaze,urina,citava biohemijska analiza,C3,C4,anti MZ,CIC,anti-nukleusna antitela,hormoni sve u granicama normale.Onda smo isli detaljnije i ustanovljena mi je rezistencija na aktivirani protein C(2,10-a sve sto je ispod 2,44 nije dobro). Antitrombin,protein S,protein C,F8-normalni kao i vitamin B12,folna kis.,homocistein i CRP,lupus antikoagulans.Tada su mi preporucili genetsko ispitivanje:FII G 20210A,mthfr C 677 T,F V Leiden- nisu nosioci mutacije,dok je mthfr A 1298 C heterozigot za mutirani alel.
.Prvo su mi rekli da u sledecoj trudnoci treba Fraxiparin a posle da ne jer su mislili da imam FV leiden,a buduci da nemam onda ne treba.
Pokusavamo od avgusta ponovo da zatrudnim,ali ne ide.To je vec 8 meseci.Poslednja menstruacija mi je dosla na 40 dana sto mi se nikada u zivotu nije desilo jer sam uvek dobijala na 26-30 dana.Da li mi se nesto poremetilo u organizmu? Molim vas za misljenje.
Ponavljani spontani pobacaji
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Ponavljani spontani pobacaji
Gde si radila MTHFR A 1298 C?Buba76 napisao:mthfr A 1298 C
Ja sam heterozigot za MTHFR C 677 T. Ova mutacija nije penetrantna tako da ne pravi problem.
Heterozigotnost MTHFR A 1298 C se moze manifestovati povecanim homocisteinom, ali on je kod tebe normalan....
Da li si proveravala anti beta2 glikoproteinska antitela?
Koji doca te vodi, ko je trazio analize i ko ih je tumacio?
Evo prenosim ti sta je Lilium sa foruma Rode pisala o proteinu C
Evo ti link za taj forum...tu imas nekoliko tema o imunoloskim problemima i devojke koje su vec fenomenalne u svom znanju...ovo je link za konkretno jednu od tema, pretragom ces naci i ostale"Protein C je značajan fiziološki antikoagulans koji pomaže u održavanju koagulacijske ravnoteže, odnosno u dovoljnoj koncentraciji i dovoljno aktiviran ne dozvoljava prekomjerno grušanje krvi. " , tako pise i u svoj literaturi do koje sam uspjela doci, svi kazu da je problem ako je proteina C premalo jer je on prirodni antikoagulant i tada krv treba dodatno "razrjedjivati" sto u trudnoci rade aspirinom, heparinom....
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic ... 8c312fc826
Ovo je link za sajt na kome odgovara dr Erden Radoncic. On se bavi sterilitetom i poznaje dosta imunoloske probleme kod steriliteta i patologije trudnoce. Toplo ti preporucujem da njemu postavis pitanje.
http://www.zdravljeizivot.com/hrv/index ... um&s=forum
To sto nisi zatrudnela 8 meseci, ne treba da te brine. Dozvolicu sebi da ti uputim najvecu jeres

-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
Re: Ponavljani spontani pobacaji
Hvala puno na odgovoru.Pogledacu forume.
I tebi je snizen protein C?
Probacu sa se opusti ,ali sada to kod mene ide sve teze
I tebi je snizen protein C?
Probacu sa se opusti ,ali sada to kod mene ide sve teze