pomalo zabrinuta
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jun 24, 2005 12:54 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
pomalo zabrinuta
Pozdrav svima ! Zelela bih da mi neko odgovori da li je normalna pojava pojacanog sekreta / kao kod ,,belog pranja,,/ s obzirom da mi je pre desetak dana uradjena serklaza. Inace danas ulazim u 5. mesec i nadam se da ce sve biti uredu. Molim da me utesite nekim iskustvom u vezi serklaze ili jednostavno da li mogu malo smirenije da ,,funcionisem,, posle ove intervencije. Jednostavno kazite nesto lepo. Unapred hvala! 

-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jun 24, 2005 12:54 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
odgovor na pitanje sta je serklaza
Serklaza ili kako neki kazu serklaz je zasivanje grlica materice u vidu prstena i to se skida 21 dan pred porodjaj./najkrace receno/
Ne mogu ti reci iz licnog iskustva, jer mi nije radjen serklaz u ovoj trudnoci, ali morace da ga rade u sledecoj. Jedino za sta sam sigurna je da nije preporucljiva neka ozbiljnija fizicka aktivnost. To sto ti se pojavio sekret je najbolje da prijavis ginekologu, a po opisu mi lici da je u pitanju Candida. Idi kod njega, da te pogleda. I u svakom slucaju na kontrole redovno i vanredno, cim uocis nesto sto odstupa od uobicajenog.
Gledaj da se okruzis pozitivnim stvarima, citaj nesto lepo, kupi nesto sto te raduje, popricaj i vidi se sa nekim dragim, pogledaj neku komediju. I brzo ce proci vreme do porodjaja ako se okruzis dobrim vibracijama
Gledaj da se okruzis pozitivnim stvarima, citaj nesto lepo, kupi nesto sto te raduje, popricaj i vidi se sa nekim dragim, pogledaj neku komediju. I brzo ce proci vreme do porodjaja ako se okruzis dobrim vibracijama

Vrlo moguce i od intervencije da imas sekret, ali moze da bude i trudnoca.Neko ima do 3 ili 4 meseca a neko i duze ako ti puno smeta ili kad budes isla na kontrole spomeni pa eventualno nesto na prirodnoj bazi da koristis, jer sad ne smes nista zbog ploda. Serklaz se radi kod zena kojima se mislim da ne mogu da izguraju trudnocu i nije nista strasno niti bi trebala da imas nekih posledica.