policistični jajnici

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
lexy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 12, 2008 2:05 pm

policistični jajnici

Post od lexy »

Imam 25 godina i utvrđen mi je sindrom PCO. Doktor mi je kazao da ću teško zanijeti. Pomagajte. Nemam akne, imam 49kg i nisam uopšte maljava. ZABRINUTA :(
maki84
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 21, 2007 2:49 pm

Post od maki84 »

dosta se pisalo na tu temu.. i ja imam pcos.. al to uopste ne mora da bude problem.. uradi hormone i kreni sa terapijom obavezno.. ne panici..
DONKORLEONE
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 09, 2008 5:12 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od DONKORLEONE »

Uopšte mi nije jasno zašto neki lekari vole da zaplaše svoje pacjente. I ja sam imala PCO.I čak mi je jedna cista pukla, pa mi je odstranjen deo jajnika. Sve to mi se desilo dve godine pre trudnoće, pa sad imam sina od 14. g. Možda nećeš ostati trudna isti mesec ali ako su ti ostali rezultati uredni neće biti problema.
alexandrica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 24, 2008 11:50 am

Post od alexandrica »

Ja sam bila kod ginekologa i ustanovljeno mi je da imam policisticne jajnike. Ginekolog mi je rekao da to ima svaka peta zena, i da to apsolutno ne predstavlja problem ako zelis da zatrudnis. Nije strasno. To se moze ukloniti nekim cajicima poput koprive, uvinog caja...i to da se jedno vreme pije u velikim kolicinama.
ravijojla
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 20, 2008 11:26 pm

Post od ravijojla »

Da li pstoji mogucnost da imam endometriozu i na nekom drugom mestu posto nemam nikakve simptome, nikakve bolove? pre par godina rekli su mi samo da imam miom koji se u prvoj trudnoci uvecavao a posle vise nije nego se smanjio
anuska 83
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 28, 2008 5:24 pm

Post od anuska 83 »

alexandrica napisao:Ja sam bila kod ginekologa i ustanovljeno mi je da imam policisticne jajnike. Ginekolog mi je rekao da to ima svaka peta zena, i da to apsolutno ne predstavlja problem ako zelis da zatrudnis. Nije strasno. To se moze ukloniti nekim cajicima poput koprive, uvinog caja...i to da se jedno vreme pije u velikim kolicinama.
Jeste tacno da jePCOS dosta ucestao problem,ali ne znam koji to pametni ginekolog ti je rekao da mozes lako ostati u drugom stanju!!! :x Ako imas PCOS onda verovatno nemes ovulacije,ili ne ber redovne,jer to ide jedni sa drugim.
zmija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 27, 2008 7:53 pm

Post od zmija »

alexandrica napisao:Ja sam bila kod ginekologa i ustanovljeno mi je da imam policisticne jajnike. Ginekolog mi je rekao da to ima svaka peta zena, i da to apsolutno ne predstavlja problem ako zelis da zatrudnis. Nije strasno. To se moze ukloniti nekim cajicima poput koprive, uvinog caja...i to da se jedno vreme pije u velikim kolicinama.

Uf da je sve tacno sto je reko tvoj dr. bilo bi super pila bih samo te cajeve i nece mi trebati homonske tablete ali nazalost nije tako.Pcos nije nista strasno ali mnogo je dosadan i nije lako ostati trudna(cast iskljucocima ) moguce je da zana sa pcos ima samo 1 ili 2 ovulacije u toku god.
Odgovori