pitanje za doktora
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Stalni član
- Pridružio se: Ned Apr 09, 2006 2:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
pitanje za doktora
poslednja menstruacija mi je bila 23.03. dobijam je na 30-40 dana. imala sam jedan porodjaj. problem je u tome sto od prekjuce imam tamno smedji iscedak. nemam nikakve bolove. juce sam bila kod ginekologa pa mi neke stvari nisu jasne. nalaz je: spoljasnji nalaz uredan. grlic ima rascep iz porodjajsa i ranicu. uz nalaz: uterus je u avf polozaju dimenzija 62#30 mm. endometrijum je ravnih ivica debljine 4mm. oba jajnika lako uvecana sa mikrocisticnim promenamas na povrsini. vs:3. dijagnoza: degeneratio mycrocystica ovarii bill. th. palitrex a 500 mg na 12h po 2 kaps. od prvog dana sledece menstruacije diane 35 tab u toku tri ciklusa. papa test nisam radila zbog iscedka ali planiram da uradim sto pre. poslednji sam radila pre 1,5 god i bio je u redu. pre trudnoce sam imala policisticne jajnike koji su sa trudnocom prosli. pila sam nekjo vreme diane 35 ali nisu mi pomogle. sada mi nije jasno zbog cega iscedak, doktorica je napomenula da unutra ima i sveze krvi. rekla mi je da je mozda ovulacija, a mozda iu prehlada, upala jajnika. rekla je da imam hormonski poremecaj ali ne znam na sta se odnosi, da li ponovo imam policisticne jajnike. pokusala sam ja nju sve to da ispitam ali je nista nisam razumela. zbunjena 

-
- Stalni član
hoce li mi neko odgovoriti? ima li neko sa slicnim problemom??kmarttina napisao:zaboravila samreci da imam 25 godina i da sam se porodila pre dve godine. prosecne sam visine i tezine ali sam u poslednje vreme bila na nekim " svojim " dijetama

nemoj se ljutiti na dr sa sajta, jer je jako tesko dati bilo kakvu dijagnozu bez pregleda i drugih analiza. Evo ako mogu malo da ti pomognem iako nisam dr. Meni se dogodila ista stvar, samo sto je prvi put u pitanju bio pobacaj, a drugi put sam krvarila sve do normalne menstr. i dr mi je rekao da nema nikakvih fizickih problema, vec je cjerovatno stvar hormona, ali nije zelio da me maltretira vadjenjem hormona, osim ako se ne ponovi jos neki put. Mens. sam dobila normalno, ali mi se problem (doduse u manjem obimu) javljao jos dva - tri naredna ciklusa. Sada je sve ok, a ja jos nisam odlucila da odem na detaljnije pretrage
Nadam se da kod tebe nije nista ozbiljno, ali ne budi neodgovorna kao je ja - idi kod dr. i ako nisi zadovoljna ovom dr idi kod druge koja umije da objasni neke stvari.
Pozdrav

Pozdrav
IVANA
-
- Stalni član
danas sam dobila menstruaciju, kasnila je nekih nedelju i malo vise....pocinjem sa dijanama 35. kada prodje idem da uradim papa i to bi bilo sve ako papa bude ok, daj boze. onda da vidim sta cu sa ranicom, sta da radim sa njom nemam pojma.... 

ne lomite mi bagrenje, pod njima sam je ljubio...bosonogu i odbeglu od svih...
Ako sam dobro shvatila, imas ranicu na grlicu materice???
Ako je to to, evo sta cu ja da ti kazem po tom pitanju. Sa 19 godina mi otkriju ranicu na grlicu materice. Radjen mi je papa test i sve ostale analize (sad sam pokusavala da pronadjem te nalaze ali mi nesto nije islo za rukom) i sve je bilo ok. E, sad kad vise nisu znali sta da rade ajde da oni to malo "spale". Inace, sve se desava na poliklinici u Novom Sadu. Medjutim, kako mi nikad nista nije tesko, odlucim ja da se posavetujem sa jos nekim ginekologom. I sta smo doznali.... Ranica se lepo, uredno pocela zatvarati sama od sebe!!!!
Elem, da sve bude jos lepse doznam ja da caj od hajducke trave tu nesto moze da pomogne. Pila sam ja njega nekih mesec dana tri puta dnevno (pre svakog obroka) i kad sam otisla na sledecu kontrolu ..... ranici ni traga ni glasa (nije ostao cak ni oziljak
. Da li zbog caja ili ne ali je nije bilo).
U svakom slucaju, moj savet ti je da lepo sto pre uradis papa test i ostale analize koje ti ginekolog preporuci i sto je najbitnije uvek budes upucena sta neko radi sa tobom (i da li je to neophodno
).
Puno srece i drzim ti fige!!!!
Ako je to to, evo sta cu ja da ti kazem po tom pitanju. Sa 19 godina mi otkriju ranicu na grlicu materice. Radjen mi je papa test i sve ostale analize (sad sam pokusavala da pronadjem te nalaze ali mi nesto nije islo za rukom) i sve je bilo ok. E, sad kad vise nisu znali sta da rade ajde da oni to malo "spale". Inace, sve se desava na poliklinici u Novom Sadu. Medjutim, kako mi nikad nista nije tesko, odlucim ja da se posavetujem sa jos nekim ginekologom. I sta smo doznali.... Ranica se lepo, uredno pocela zatvarati sama od sebe!!!!

Elem, da sve bude jos lepse doznam ja da caj od hajducke trave tu nesto moze da pomogne. Pila sam ja njega nekih mesec dana tri puta dnevno (pre svakog obroka) i kad sam otisla na sledecu kontrolu ..... ranici ni traga ni glasa (nije ostao cak ni oziljak

U svakom slucaju, moj savet ti je da lepo sto pre uradis papa test i ostale analize koje ti ginekolog preporuci i sto je najbitnije uvek budes upucena sta neko radi sa tobom (i da li je to neophodno

Puno srece i drzim ti fige!!!!
-
- Stalni član
veliko hvala onima koji su pokusali da mi pomognu
takodjeVELIKO HVALA doktorima koji za svo ovo vreme nisu pokusali da mi daju niti jedan savet, a bili su ovde na forumu. valjda je moj problem suvise glup, ne znam, u swvakom slucaju sam se razocarala.
malecka, hvala, bas cu da pokusam to sa hajduckom travom. inace uradila sam papa i rezultati su ok.

malecka, hvala, bas cu da pokusam to sa hajduckom travom. inace uradila sam papa i rezultati su ok.
ne lomite mi bagrenje, pod njima sam je ljubio...bosonogu i odbeglu od svih...