pilule

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Nadja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 15, 2005 2:38 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

pilule

Post od Nadja »

Dobar dan!
Zelela bih da vas upitam za vase misljenje u vezi toga sta da radim.
Proslog meseca sam pocela da pijem pilule "Logest" kao terapiju posle operacije ciste na jajniku.
Popila sam vec jednu tablu i danas bih trebala da pocnem sa novom, ali posto je krvarenje bilo pojava za sve vreme, sem nekadashnje ovulacije, cini mi se kao da sam vec dobila pre par dana. (onda kada bih dobila i da ne pijem pilule, jer bilo je malo pojacanog krvarenja i bolova u stomaku)
Ono sto zelim da kazem je da mislim da necu ni dobiti danas...
A pitanje je, da li i bez obzira na izostanak menstruacije treba da nastavim, odnosno nacnem novu tablu?
Mislim, pocetak pilula je povezan sa mentruacijom... kolika je razlika ako je nemam?
dr Presetnik
Saradnik
Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am

Post od dr Presetnik »

Niste dobro razumeli koriscenje pilula. Samo prva kutija ( tabla) je povezana sa menstruacijom, a koriscenje svake sledece zapocinje , nakon 7 dana pauze, od zavsetka prethodne table, bez obzira na krvarenje. Inace kod mikrodozaznih pilula cesto je propratna pojava krvarenje , tokom ciklusa, ali samo u toku prva 2 do tri meseca.
Nadja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 15, 2005 2:38 pm
Kontakt:

Post od Nadja »

Hvala na odgovoru. :)
Odgovori