Pozdravljam sve ucesnike foruma.
Bila bih veoma zahvalna ukoliko bi mi odgovorio neko od strucnjaka ili pak neko ko ima iskustva sa slicnim problemom.
Na ginekoloskom kolposkopskom pregledu mi je utvrdjen aceto white epitel, a PAPA nalaz je druga grupa. Doslovno citiram
Nalaz PA II - U razmazu su prisutne celije povrsnog sloja bez znakova diskarioze i hiperhromazije. Savet-kontrola, te donosenje odluke o biopsiji PVU I ECC ( molim strucnjake da mi rastumace ove skracenice ).
U međuvremenu su mi stigli nalazi brisa na HPV, gde su utvrdjeni genotipovi viskog rizika 68 i 16, i niskog rizika 11. Napominjem da kondilome nemam.
Cervikalni bris mi je bakterioloski negativan. Ono sto mi je nejasno je to da je cervikalnim brisom iskljucena infekcija hlamidije, mikoplazme i ureaplazme, a da je analizom krvi ustanovljeno sledece:
Chlamydia trachomatis Igm - 1.41, sto govori da je pozitvno, mada mi zaista nije jasno kako sam se inficirala jer sa partnerom koristim zastitu. Pitam Vas da li je verodostojniji nalaz hlamidije radjen putem cervikalnog brisa ili putem krvi?
Imam 30 godina, nisam radjala, a planiram uskoro ukoliko sve bude u redu. Ovih dana idem kod jednog renomiranog ginekologa, a do tada molim nekoga od Vas da mi kaze sta misli o mojoj situaciji posto sam veoma zabrinuta. Da li moze neko da mi napise orijentaciono u kojim slicajevima je indikovana konizacija, a u kojim histerektomija, posto sam jako uplasena i zelim bar jedno dete
VELIKI POZDRAV
PAPA uredan, kolposkopija abnormalna, visokorizicni HPV
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik