Molim Vas da mi odgovorite koji je normalan nivo secera u krvi u ranoj trudnoci?
Ja sam imala nedavno sponatani i kiretazu zbog blighted ovuma u 10.nedelji trudnoce,ali Vam postavljam ovo pitanje zato sto mi je doktorka stalno napominjala da mi nivo secera u krvi nije dobar i da trudnice treba da imaju nivo secera ispod 5mmol/l ? Da li ste i Vi istog misljenja ?
U sedmoj nedelji trudnoce moj nivo secera je bio 5,6mmol/l, a u 9 nedelji trudnoce (posle dve ndelje neuzimanja slatkisa) rezultat je bio 5,2mmol/l. Da li i Vi smatrate da to nije bio dobar rezultat?
Da li treba pre nove trudnoce da se odreknem slatkisa ili preduzmem neke druge mere radi regulisanja secera u krvi. Inace ,ja ne bolujem od dijabetesa niti iko u mojoj familiji i nikada nisam imala neke narocite zdravstvene probleme.Imam 37 godina.
nivo secera u krvi u ranoj trudnoci - pitanje za doktore
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 1:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Draga Bgd,
kod nas stvarno ginekolozi u poslednje vreme insistiraju da nivo secera kod trudnica bude ispod 5. Meni je na pocetku trudnoce bio 5,4 i mislim da nije nista strasno. Naravno dr. me poslala na OGTT (test opterecenja glukozom - koji je uzgred budi receno nesto grozno) i rezultati su bili OK. Stvarno ne znam zasto insistiraju na <5, ali...
kod nas stvarno ginekolozi u poslednje vreme insistiraju da nivo secera kod trudnica bude ispod 5. Meni je na pocetku trudnoce bio 5,4 i mislim da nije nista strasno. Naravno dr. me poslala na OGTT (test opterecenja glukozom - koji je uzgred budi receno nesto grozno) i rezultati su bili OK. Stvarno ne znam zasto insistiraju na <5, ali...
bgd
Hvala Obgyn na linku ... mada moram priznati da mi je jos uvek po malo nejasno da li je secer preko 5mmol/l u ranoj trudnoci nesto zabrinjavajuce i zahteva neki tretman (dijeta,...) ili je to zabrinjavajuce samo u zemlji Srbiji ? Kako se na te vrednosti gleda na zapadu tj. kako bi ste Vi reagovali na takve rezultate secera u ranoj trudnoci? Sta biste savetovali pacijentkinji - osim daljeg pracenja situacije ?
Trudnjaco,... mene zbunjuje cinjenica da sam ja i pre trudnoce imala vrednosti secera oko 5mmol/l ... sto bi znacilo da se sa pocetkom trudnoce kod mene nista posebno nije promenilo u tom smislu ... zato mi nije jasna 'uzbuna' kod moje doktorke.
Da li je totalno izbacivanje slatkisa iz ishrane jedino sto mozemo uraditi ili postoji jos nesto sto se moze uciniti?
Trudnjaco,... mene zbunjuje cinjenica da sam ja i pre trudnoce imala vrednosti secera oko 5mmol/l ... sto bi znacilo da se sa pocetkom trudnoce kod mene nista posebno nije promenilo u tom smislu ... zato mi nije jasna 'uzbuna' kod moje doktorke.
Da li je totalno izbacivanje slatkisa iz ishrane jedino sto mozemo uraditi ili postoji jos nesto sto se moze uciniti?