Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
imam 33 godine, do sada nikad nisam bila trudna. Radjeno mi je laparoskopsko uklanjanje endometrioza proslog oktobra zbog jako bolnih i oblilnih mensturacija (a i bezuspesnih pokusaja da dodje do trudnoce).
Doktor je sada zahtevao sve analize jer mi se ciklus jos uvek nije normalizovao (ranije, pre operacije bio je precizan u dan) i stigli su rezultati:
FSH -Follicle-Stimulating Hormone 2,4mUL/mL (normalno za odrasle 2,5 do15)
LH -Luteinising Hormone 2,72mUL/mL (normalno za odrasle 4 do 20)
Do sada nisam imala nikakvih zdravstvenih problema niti drugih operacija, ne koristim nikakve lekove. Ne pusac sam.
Da li sa ovakvim hormonima uopste mogu da ostanem trudna ako je sve ostalo u redu ili treba da uzimam neku terapiju?!
Da li ti je prepisana terapija posle laparo..diferelin, zoldex? I koliko si dugo uzimala? Jer oni dok jos deluju hoce da obore hormone, bar meni jesu!
FSH ti i nije mnogo smanjen, meni je bio 1.5 a posle dejstva diferelina mi se vratio u normalu 8 i nesto
Ne nije, imala sam ugradjen implant koji je zamenio primanje injekcija i uzimanje pilula. Rastopio se totalno sredinom februara ove godine, ali mi se menstruacije nisu normalizovale. Tj dobijala sam ih samo uz pomoc anti bebi pilula.