da li neko zna....

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
31524
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 22, 2008 8:51 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

da li neko zna....

Post od 31524 »

Imala sam kiretazu (mised) pre 10 dana,moram da radim test na hlamidiju, koliko vremenski da cekam da bih uradila test ako mi je kravarenje stalo?
Korisnikov avatar
Kupachica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Feb 16, 2008 6:29 pm

Post od Kupachica »

Ja mislim da treba da sacekas prvu menstruaciju. ja sam imala missed 29.12. i doktorka je rekla da joj se javim tek posle prve menstruacije pa onda krecemo sa anlizama. Srecno! :)
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Post od tanja68 »

To isto je i meni dr rekla. Znaci sacekaj sledeci ciklus pa u akciju. Pozdrav.
31524
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 22, 2008 8:51 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od 31524 »

Hvala vam,jedva cekam da uradim te dodatne analize da vidim zasto mi se desava da 2 puta imam missed, prvi put bez kiretaze a ovaj drugi sa kiretazom,i tako sam uplasena sledeceg puta sta ce biti.
Korisnikov avatar
Kupachica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Feb 16, 2008 6:29 pm

Post od Kupachica »

Pa jesi li radila neke analize posle prvog puta? Jesu li ti vec rekli sta bi sad trebalo da uradis (posto ti je vec drugi put)? Meni je ovo bila prva trudnoca (i to posle 4 godine rada na tome) i neslavno se zavrsila :( Doktorka nije htela da me opterecuje odmah posle kiretaze, rekla mi je da se psihicki pripremim dok cekam prvu menstruaciju, a onda odmah posle nje pravimo plan i krecemo u akciju "ali ovog puta nista ne prepustamo slucaju" (tako je rekla). Ja sam, hvala dragom Bogu, juce dobila menstruaciju (i to tacno na vreme, kao sto sam inace redovno dobijala) i jedva cekam da odem na prvi pregled i da vidimo sta cemo dalje :)
neverending
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 9:20 am

Post od neverending »

31524 napisao:Hvala vam,jedva cekam da uradim te dodatne analize da vidim zasto mi se desava da 2 puta imam missed, prvi put bez kiretaze a ovaj drugi sa kiretazom,i tako sam uplasena sledeceg puta sta ce biti.
Pa, treća sreća :wink:
Little monster
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Sep 07, 2008 8:35 pm

Post od Little monster »

Ne znam da li se posle kiretaze primaju antibiotici, pretpostavljam da da. Pa ako radis test na hlamidiju cini mi se mesec dana pre testa nesmes da pijes antibiotike. Ali pitaj doktorku za to. Mozda zavisi od vrste testa. Meni su za DIF matodu rekli da se ne radi ako sam pila antibiotik.
Odgovori