Nalaz PHD-a (CIN 3 cum koiloctosi)

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
evelin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 08, 2006 2:32 pm

Nalaz PHD-a (CIN 3 cum koiloctosi)

Post od evelin »

Imam dilemu u svezi nalaza biopsije te Vas molim da mi preporučite što dalje :wink:
Imam 26 godina,komercijalista, do sada 1. trudnoća (biokemijska). Prije dvije godine učinjena laparaskopija i histeroskopija (uklonjene ciste sa jajnika te napravljen mali rez na maternici zbog nepravilnog oblika) zbog sterilnosti. Do sada 4 AIH.
Zadnjih 6 godina papa test CIN1 povezan sa HPV-om.
Zadnji papa test pokazao je cin 3,kolposkopski nalaz pokazuje CIN II/III, Biopsija glasi: Materijal sadrži sluz,sitne fragmente pravilnog cendocerviksa i tračke endocervikalnog epitela bez strome.Dva bijelkasto-siva uzoraka promjera 0,3 te 0,4 cm,uzeta sa 6 i 12h su uzorci tkiva vrata maternice iz zone transformacije epitela koja su prekrvena višeslojnim pločastim epitelom koji pokazuje poremećaj stratifikacije,hiperkromaziju jezgara i mitoze debljine od 1/2 do žarišno i preko 2/3 debljine uz koilocite u očuvanim poršnim slojevima. CIN3 cum koilocytosi.
Bila sam kod dva liječnika jedan smatra da se treba laserom ukloniti zaraženi dio (iako nije 100% siguran da će uspjeti sve skinuti) dok drugi predlaže letz konizaciju i na meni je da odlučim što ću :-?
Možete li mi pojasniti nalaz te koja je opcija bolja uz takav nalaz.
U "kućnom lječenju" koristim ehinal sirup za imunitet,kantarionovo ulje,propolis,čajevac aloja vera (u vaginaletama) te radim tamponiranje endoaseptom 2 x dnevno po 1 do 2 h.
Unaprijed se zahvaljujem 8)
Slika
micaaaa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 04, 2007 11:59 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Nalaz PHD-a (CIN 3 cum koiloctosi)

Post od micaaaa »

Uradite tipizaciju HPVa,a ja bih za sebe odlucila konizaciju.To bih savetovala i svojoj pacijentkinji.Neuporedivo je veca sigurnost!Pijte mnoogo vitamina!Ako pusite,prestanite!
Pozdrav!
Sve prolazi,samo dela ljubavi ostaju!
Odgovori