Molim vas za misljenje, sta muci moju prijateljicu???

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
se.na
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 16, 2009 9:29 am

Molim vas za misljenje, sta muci moju prijateljicu???

Post od se.na »

Pozdrav!

Molim doktore na ovom forumu za misljenje, a dobro su dosla iskustva i forumasica…

Dakle, moja prijateljica koja nema pristup internetu a koja je ocajna zbog problema koji su vezani za ”PCOS”, imala bih puno pitanja a nema gdje da se informise, naime dijagnozu PCOS:A joj je samo jedna doktorica usput pomenula, pa nije ni sigurna da li je pcos u pitanju.

Neki podatci o njoj:
- 26 god.
- prvu menstruaciju dobila sa 14 godina, u pocetku par mjeseci redovno. Onda su se ciklusi pomjerili na 2 – 3 mjeseca, pa na 4, 5, 6 mjeseci i tako 4 godine.
- Zatim je nastupilo obilno krvarenje koje je trajalo 20 dana, primila je neke 3 inekcije i krvarenje je stalo.
- U pocetku su menstruacije bile oskudne i trajale su 3 – 4 dana, tada je pocela uzimati Dabroston tablete i ciklus se malo uredovio i menstruacije su trajale po 7 dana; nakon Dabrostona je koristila Dijane35 do prije otprilike 2 godine, tada je stupila u spolne odnose, prekinula je sa terapijom.

- Nakon prekida sa Dijane, menstruacija je izostala cjelu godinu.
- Posto na bebi rade vec 18 mjeseci, njena doktorica joj je ponovo propisala Dabroston i ona je na njemu vec 4 mjeseca, zadnja menstruacija uz pomoc dabrostona trajala 4 dana.
- U zadnjih godinu dana je dobila 10 kg, inace nije predebela, tacne podatke o visini i tezini nemam ovog trenutka ali ako su bitni mogu je pitati.
- Stalno je razdrazljiva i nervozna.

Molim vas ako mozete da joj pomognete sa svojim misljenjima i iskustvima, nju jako zanima da li je moguce u opste zatrudnjeti sa ovakvim ciklusima??? Kakve sus anse inace da dode do trudnoce na prirodan nacin uz terapiju dabrostona i da li se ta trudnoca dok raja moze odrzati i dobiti zdrava beba uzevsi u obzir ove njene ginekoloske probleme???

Ako imate jos kakav savjet, sta i kako dalje, pisite!

Unaprjed od srca zahvalne na svakom odgovoru!
se.na
Novi član
Novi član

Post od se.na »

Zar niko nema nista da kaze na ovu temu??? Molim vas ako neko ima iskustva sa ovakvim problemom neka se javi, jer ona nema pristup netu pa ja bih joj prenjela preko telefona njoj licno upucene postove, jer znam da se puno pisalo na temu PCOS:a ali ja licno nemam iskustva sa tim a nisam ni doktor pa da joj dajem svoje misljenje a ne mogu nikako joj iscitavati svaku temu...
Gala06
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 11:59 pm

Post od Gala06 »

Nismo ni mi doktori. Ako ti se ne javljamo to znaci da ne znamo sta da kazemo a ne da necemo! Doktora ovde ima jako retko!
Postoji opcija pretraga i tu mozes naci sve sto se ranije pisalo na ovu temu,
http://www.doktor.rs/forum/search.php?mode=results u onom prvom belom polju upisi reci pcos i idi na opciju trazi( dole je ) i izbacice tio sve vezano za temu.
bokica78
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 2:07 pm

Post od bokica78 »

Ja jedino sto mogu da ti predlozim je da odes na kolevku, tamo sam videla da ima o tome ali nisam citala pa ne znam sta da ti kazem
bokica78
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 2:07 pm

Post od bokica78 »

Tamo mozes da razmenis iskustva
se.na
Novi član
Novi član

Post od se.na »

Pozdrav!

Ma sve se nadam javice se neko sa slicnim problemima, jer znam da doktori ne stizu da odgovaraju na svaku temu. Nisam sigurna da je kod nje PCOS u pitanju a ona nije trenutno u prilici da to detaljno ispita, razloge ovdje naravno nemogu navoditi zasto je to tako.

Gala06 i Bokica78 hvala vam na javljanju, Bokice hvala na prjedlogu da posjetim tu stranicu, samo molim te mozes li mi dati direktan link?
marina.zemun
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 21, 2009 3:45 am

Re: Molim vas za misljenje, sta muci moju prijateljicu???

Post od marina.zemun »

se.na napisao:Pozdrav!

Molim doktore na ovom forumu za misljenje, a dobro su dosla iskustva i forumasica…

Dakle, moja prijateljica koja nema pristup internetu a koja je ocajna zbog problema koji su vezani za ”PCOS”, imala bih puno pitanja a nema gdje da se informise, naime dijagnozu PCOS:A joj je samo jedna doktorica usput pomenula, pa nije ni sigurna da li je pcos u pitanju.

Neki podatci o njoj:
- 26 god.
- prvu menstruaciju dobila sa 14 godina, u pocetku par mjeseci redovno. Onda su se ciklusi pomjerili na 2 – 3 mjeseca, pa na 4, 5, 6 mjeseci i tako 4 godine.
- Zatim je nastupilo obilno krvarenje koje je trajalo 20 dana, primila je neke 3 inekcije i krvarenje je stalo.
- U pocetku su menstruacije bile oskudne i trajale su 3 – 4 dana, tada je pocela uzimati Dabroston tablete i ciklus se malo uredovio i menstruacije su trajale po 7 dana; nakon Dabrostona je koristila Dijane35 do prije otprilike 2 godine, tada je stupila u spolne odnose, prekinula je sa terapijom.

- Nakon prekida sa Dijane, menstruacija je izostala cjelu godinu.
- Posto na bebi rade vec 18 mjeseci, njena doktorica joj je ponovo propisala Dabroston i ona je na njemu vec 4 mjeseca, zadnja menstruacija uz pomoc dabrostona trajala 4 dana.
- U zadnjih godinu dana je dobila 10 kg, inace nije predebela, tacne podatke o visini i tezini nemam ovog trenutka ali ako su bitni mogu je pitati.
- Stalno je razdrazljiva i nervozna.

Molim vas ako mozete da joj pomognete sa svojim misljenjima i iskustvima, nju jako zanima da li je moguce u opste zatrudnjeti sa ovakvim ciklusima??? Kakve sus anse inace da dode do trudnoce na prirodan nacin uz terapiju dabrostona i da li se ta trudnoca dok raja moze odrzati i dobiti zdrava beba uzevsi u obzir ove njene ginekoloske probleme???

Ako imate jos kakav savjet, sta i kako dalje, pisite!

Unaprjed od srca zahvalne na svakom odgovoru!
moja drugarica je imala slican problem. koliko je slican, ne mogu da znam.
mogu ti samo reci da ona sad ima dete od godinu dana, i na tome je zahvalna doktorki Spremovic koja radi u visegradskoj na ginekoloskoj endokrinologiji.bila je tamo na pregledu, zatim je nesto kratko lezala u bolnici radi analiza i testova, a zatim dobila kratkotrajnu terapiju i ubrzo je i zatrudnela, bez ikakvih problema.pre toga su 2 godine pokusavali
Odgovori