Imala sam nezasticen odnos 12.-og dana ciklusa. Pet sati posle odnosa popila sam prvu tabletu postinor 2, a drugu 12 sati posle prve. Menstruaciju ( koja mi nikada nije redovna, dolazi nekad na 28 dana, nekad na 30 ili 32, a nekad i 34 ) sam dobila 27. dana (racunajuci od pocetka prethodne). Imala sam jako bolove u grudima, a takodje su me boleli i jajnici. Krvarenje je trajalo samo dva dana, bilo je jako obimno, tamno crvene boje i sa previse "ugrusaka" krvi (izvinjavam se na prostackom opisu). Nakon 2 dana je prestalo i jos 4 dana sam imala samo braonkast trag. Inace mi mensrtuacije traju pet ili sest dana. Plaseci se da nije "lazna" menstruacija, uradila sam babyrapid test koji je negativan. Ali se plasim da upotrebom postinor-a nisam nesto poremetila. Da napomenem da sam ih pre ni posle nisam koristila.
Molim za savet.
Molim za savet
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Uh, Sanja, i meni je tableta "dan posle" napravila cirkus sa hormonima. Prvi put sam je pila pre dve godine i posle toga mi se jedva stabilizovao ciklus. Imala sam iste probleme kao i ti, a takodje mi je ciklus oduvek bio neuredan. Ali se, posle par meseci, sve nekako sredilo. Doduse, dva ili tri puta sam pila endometril da bih izazvala ciklus.
E sad, prosle godine ponovo napravim glupost i opet popijem tu tabletu. Od tada, a to je bilo u aprilu, do sad (godinu i po dana) samo sam jednom dobila bez pomoci endometrila i da je bilo normalno krvarenje. Isla sam kod ginekologa, radila neke hormonske testove i sve je bilo u redu. Par puta mi se desilo da sam prilikom seksualnog odnosa imala krvarenje i to u "terminu" kada bi trebalo da dobijem. Na ginekoloskom pregledu doktorka mi je rakla da je materica puna krvi ali da ne shvata zasto jajnici ne rade i zasto ne dobijam.
Sad cu ponovo da radim kompletne analize, da vec jednom vidim sta cu.
Postavila sam vise puta to pitanje na ovom forumu, a jedini suvisli odgovor koji sam dobila je od jednog ginekologa koji, nazalost, zivi u Kanadi. On mi je rekao da pronadjem nekog dobrog ginekologa-endokrinologa da mi poveze sve analize i otkrije sta se desava. Medjutim, on smatra da to nikako ne moze biti od tablete "dan posle" - ali ja sam sigurna da je od toga.
Ne znam da li ti ovo ista pomaze, ali barem da znas da nisi jedina kojoj je ta tableta napravila dzumbus. I nemoj vise nikada da je pijes!
E sad, prosle godine ponovo napravim glupost i opet popijem tu tabletu. Od tada, a to je bilo u aprilu, do sad (godinu i po dana) samo sam jednom dobila bez pomoci endometrila i da je bilo normalno krvarenje. Isla sam kod ginekologa, radila neke hormonske testove i sve je bilo u redu. Par puta mi se desilo da sam prilikom seksualnog odnosa imala krvarenje i to u "terminu" kada bi trebalo da dobijem. Na ginekoloskom pregledu doktorka mi je rakla da je materica puna krvi ali da ne shvata zasto jajnici ne rade i zasto ne dobijam.
Sad cu ponovo da radim kompletne analize, da vec jednom vidim sta cu.
Postavila sam vise puta to pitanje na ovom forumu, a jedini suvisli odgovor koji sam dobila je od jednog ginekologa koji, nazalost, zivi u Kanadi. On mi je rekao da pronadjem nekog dobrog ginekologa-endokrinologa da mi poveze sve analize i otkrije sta se desava. Medjutim, on smatra da to nikako ne moze biti od tablete "dan posle" - ali ja sam sigurna da je od toga.
Ne znam da li ti ovo ista pomaze, ali barem da znas da nisi jedina kojoj je ta tableta napravila dzumbus. I nemoj vise nikada da je pijes!