Postovani/a,
Zbog nelagode poput svraba, peckanja i iscedka, otisla sam ginekologu na pregled, gde su pregledom i VB ustanovljene infekcije gardnerella vaginalis, hife gljivice i blastosporae, potom ranica na grlicu maternice, radjena je i kolposkopija, te ultrazvuk na kome je otkriveno da imam policisticne jajnike.
Prvobitno je postojala i sumnja da imam i kondilome, no medjutim na drugom pregledu je doktorica ustanovila da su to ipak samo nabori kozice.
Prepisana terapija je bila sledeca: Atrican za mene i supruga i vaginalete u dva navrata.
Radjeni su sledeci testovi, a evo i njihovi rezultati:
Papa test II
Bris cerviksa
DIF - chlamydia trachomatis negativ
Bris cerviksa, bakterioloskom analizom uzorka izolovano je: Zasejane podloge ostale su sterline.
Bris cerviksa - miko
Mycoplasma hominis: negativ
Ureaplasma urealyticum: negativ
Ono sto mene i dalje muci jeste sto jos uvek osecam nelagodu poput zarenja ili peckanja unutar vagine, medjutim na poslednjem pregledu doktorica nije mogla da vidi nikakvu infekciju, ponovo je gledala i VB, ali mi je ipak dala nistatin vaginalete po jednu svako vece za 6 dana.
Interesuje me da li ranica na grlicu moze da bude uzrok zarenja ili da ja ipak potrazim misljenje drugog ginekologa?
Hvala unapred na odgovorima.
Molim pomoc
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik