Molim hitan odgovor
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
Molim hitan odgovor
Imam 23 godine,prije cca. 15 dana pojavilo mi se mlijeko u dojkama.Otišla sam izvaditi spolni hormon prolaktin.Normalna vrijednost tog hormona je 637,a meni nalazi pokazuju 10.000.Molim vas ima li tko sličnih iskustava,zašto je hormon toliko visok i kako se liječi?Trudna nisam,pregled kog liječnika sam zakazala za drugi tjedan.Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ja imam problem da tumacim vrijednost prolaktina iz Vasih laboratorija jer je izrazen u SI jedinicama ( kako i treba ) a na ovom kontinentu u ng/ml, a ne mogu da nadjem tu konverziju jedinica da Vam interpretiram rezultat.
Vi imate galaktoreju uzrokovanu hiperprolaktinemijom, koja je 17 x veca od normalne po referencama Vase laboratorje.
Fizioloski uzroci hiperprolaktinemije su kako ste sami zakljucili trudnoca, dojenje, a lista patoloskih uzroka je duga, kao npr. uzimanje odredjenih lijekova, piercing, lezije grudnog kosa npr. herpes zoster, et cetera, a najcesci jesu adenomi hipofize koji su benigni tumori.
DA BI SE SUZILA LISTA POTENCIJALNIH UZROKA POTREBNO JE DA NAPISETE PITANJE NA NACIN KAKO JE OBJASNJENO U LJEPLJIVOJ ILI U TOPIKU KAKO DA POSTAVITE PITANJE ZA OBGYN, a onda cu Vam preporuciti koje pretrage treba da uradite.
Vi imate galaktoreju uzrokovanu hiperprolaktinemijom, koja je 17 x veca od normalne po referencama Vase laboratorje.
Fizioloski uzroci hiperprolaktinemije su kako ste sami zakljucili trudnoca, dojenje, a lista patoloskih uzroka je duga, kao npr. uzimanje odredjenih lijekova, piercing, lezije grudnog kosa npr. herpes zoster, et cetera, a najcesci jesu adenomi hipofize koji su benigni tumori.
DA BI SE SUZILA LISTA POTENCIJALNIH UZROKA POTREBNO JE DA NAPISETE PITANJE NA NACIN KAKO JE OBJASNJENO U LJEPLJIVOJ ILI U TOPIKU KAKO DA POSTAVITE PITANJE ZA OBGYN, a onda cu Vam preporuciti koje pretrage treba da uradite.
Pozdrav,
ObGyn
ObGyn
Izvinjavam se sto tek sad odgovaram i zahvaljujem se na vasem odgovoru. Prvo sam otisla kod ginekologa i on mi je napravio uzv dojki, to je sve bilo ok, ali me pod hitno poslao endokrinologu jer je vjerovao da mi je prolaktin takav zbog izrasline na hipofizi i da bih trebala napravit ct glave. Inace bolujem od hipotireoze. Međutim endokrinolog mi je rekao da je to od lijeka Sulpirida koji sam koristila zbog povremenih vrtoglavica te rekao da prestanem koristiti lijek. Mogu li mu vjerovati da je pojava mlijeka bila uistinu samo nuspojava tog lijeka? Inace, radila sam mag rezonancu glave prije 7 mj i sve je bilo u redu. Pozdrav 

Ivana, žao mi je zbog tvojih problema, ali lepo ti je ObGin rekla da postaviš pitanje na način kako je objašnjeno u lepljivoj...Dakle, moj ti je savet da napišeš podatke o ranijem stanju svog zdravlja pre sadašnjih zdravstvenih problema da bi lekar mogao da formira anamnezu i samim tim ti pomogne savetom ili uputstvom šta i kako dalje da radiš.
Srećno
Srećno