Miomi, miomektomija, histeroskopija..molim vas u Srbiji

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
leto2008
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 10, 2008 7:12 pm

Miomi, miomektomija, histeroskopija..molim vas u Srbiji

Post od leto2008 »

Citala sam ranije postove i vidim da su neki imali iskustva sa miomima i njihovim tretmanom. Ako bi neko zeleo da podeli svoje iskustvo bila bih mu jako zahvalna jel se ja nalazim u inostranstvu a mama mi je u Srbiji pa nisam upoznata sta je sve tamo dostupno.
Ona ima 48 god i miom velicine pomorandze koji izgleda ne prestaje da napreduje.Pored svih ostalih tegoba ukljucujuci i anemiju zbog preteranog krvarenja sad izgleda da se miom spustio i pritiska debelo crevo i rektum sto stvara dodatne probleme.

Ona ne zeli da ide na histerektomiju odstranjivanje cele materice zbog hormonalnih promena nego je interesuje kako odstraniti samo miom i gde da se obrati posto njena doktorka joj samo predlaze ili da ceka prolazak menopauze ili odstranjivanje cele materice.
Ima li alternative??
gloria2
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 3:05 pm

Post od gloria2 »

Ako joj odstrane matericu nece imati hormonalne poremecaje,zato sto joj ostaju jajnici.Samo nece imati vise menstruaciju.
mali mrav
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 26, 2008 4:25 pm

Post od mali mrav »

Naravno da moze odstraniti samo miom.To se uglavnom odstanjuje histeroskopijom.Svaka bolje opremljena ordinacija/klinika privatno to radi u Bg ili Ns...
Korisnikov avatar
razocarana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od razocarana »

mojo mami su pre dve godine odtranili matericu i desni jajnik ostao je samo levi i nema nikakve poremecaje samo nema menstruaciju inace je aktivna zena i zdravlje joje HVALA BOGU za sada dobro.
kada se desi nešto loše ko zna zašto je to dobro!!!
leto2008
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 10, 2008 7:12 pm

Hvala vam

Post od leto2008 »

Hvala vam puno na odgovorima, dobro je znati da jos ima dobrih i nesebicnih ljudi koji misle na druge..ja se nalazim stvarno daleko i ne mogu da odem a stvar ne moze da ceka. Njoj su mnogi uzeli pare raznim alternativnim metodama i cajevima a stanje joj se samo pogorsava. Mozete li mi ostaviti ili poslati ime proverenog doktora ili klinike gde da se javi da hirurski resi ovaj problem, drzavni bi bilo najbolje jel ima osiguranje. Moj email je [email protected]
Odgovori