Laktovag vaginalete

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
stefanija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 12, 2006 9:40 am

Laktovag vaginalete

Post od stefanija »

Dr mi je rekla da uzmem Laktovag vaginalete na svaki 2-3 dan. One su za regulaciju vaginalne flore. Medjutim, ispostavi se da nijedna apoteka to nema, kao to je uzasno deficitarno, a pravi Torlak?! Da li neko zna gde ovoga ima ili da li mogu necim da ih zamenim, posto su mi i rekli da prava zamena ne postoji.
mamaana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 25, 2008 12:35 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mamaana »

Probaj u ove dve apoteke-tel.011-314-99-27 ili011-311-1035 ako si iz BG.
Ja sam koristila laktovag bez nekog specijalnog rezultata.Mnogo vise su mi pomogle za obnavljanje vaginalne flore kapsule Lactogyn koje se piju.
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm

Post od dannina »

Laktovag je odlican preparat, ali ga Torlak vise nece praviti, tako su mi rekli u vise apoteka. Kad sam pitala da li ima nesto sl, gle cuda :roll: imaju kapsule LagtoGyn,ali one naravno kostaju oko 800 din, dok je laktovag bio oko 250! Bas se pitam sto ga nema vise... Pusta farmako-mafija... :evil:
seven.maja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 04, 2007 12:37 am

Post od seven.maja »

Postoji emulzija za intimno pranje LACTACYD koja sadrzi taj cuveni lactobacilus (ne znam kako se tacno pise). Koristim ju vec vise od 2 godine i prezadovoljna sam, a nije ni skupo, oko 4 evra. Nemam vise probleme sa sekretom.
stefanija
Novi član
Novi član

Post od stefanija »

Zvala sam dr i ona mi je rekla da uzmem fitovag vaginalete, kao to je zamena. Mada su mi oni u apoteci rekli da to nije bas to. A i ima ih vise, kantarion, kamilica i sl. pa ne znam koje je bolje da kupim?

Seven.maja-da li ti mislis na one intimne sampone sto ima svuda ili je ovo neka posebna medicinska tecnost? Da li se to kupuje u apoteci?
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Obzirom da stalno kuburim sa sekretom (lecim gljivice i vracaju se) radila sam i supresivnu terapiju Fluconazolom, vaginalete od borske kiseline, sve moguce... Interesuje me za vaginalete na bazi lactobacillus-a (sad sam bas te uzela) kako mogu da se koriste za preventivu? Po nedelu dana u svakom ciklusu ili redje/cesce? Kako ih koriste one koje su uspele da se rese sekreta tim putem?
stefanija
Novi član
Novi član

Post od stefanija »

Meni je dr rekla da koristim svaki 2-3 dan.
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

U nekom ogranicenom periodu ili stavljas svaki drugi-treci dan stalno?
Ardagast
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 01, 2006 4:14 pm
Kontakt:

Post od Ardagast »

moze da se probaju i propolis vaginalete koje prave u apoteci. Hocu reci imaju isti cilj...
Matija, mamina i tatina sreckica
11.11.2005.
anuska 83
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 28, 2008 5:24 pm

Post od anuska 83 »

upravo mi je drugarica donela iz bg-a Laktovag vaginalete,kojih kazu nigde nema.kupila ih je u ul.Anastasa Jovanovica 1,na vracaru ,apoteka A&D tel.011 383 63 98.
ivana_farmaceut
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 07, 2008 7:09 pm

Post od ivana_farmaceut »

Laktovag vaginalete proizvodi Torlak, a izgleda da oni imaju neki zastoj u proizvodnji, jer jako dugo u apoteci ne dobijamo nista sa ovog instituta. Nema cak ni Tetalpana.
Ove vaginalete imaju zadatak da regulisu pH vrednost vaginalne sredine, tj da zakisele sredinu, jer se tako smanjuje mogucnost pojave infekcija.
Ja svim pacijentkinjama koje mi se pozale da nigde nisu nasle Laktovag, preporucim da kupe Vag. Acidi borici 3%.
Kod nas, u Krusevcu se prave u galenskoj laboratoriji. Potpuno isti efekat izazivaju kao i Laktovag.
Pozdrav
Zvučnik
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jul 15, 2006 11:20 pm
Kontakt:

Post od Zvučnik »

Kako vidim završila si farmaciju.Na forumu nas ima nekoliko koje imamo problema s vulvom.Je li štetno koristiti Borogal?
Prodaje li se u Srbiji slovenački proizvod Viaree koji svi nazivaju ženska vijagra.U Sanjinoj emisiji na HTV-u sam slušala dr kako govore kako bi sve žene u određenim god.trebale koristiti (mislim da je) kremu kako kasnije ne bi imale problema sa suvoćom vagine.Ona nema efekat kao kod muškaraca vijagra,već vlaži intimni deo,te je na bazi vode.Čak su rekli da će se u Sloveniji moći kupiti u svakoj samousluzi.
Zvučnik
Odgovori