krvarenja u trudnoci

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Jana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 31, 2004 1:34 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

krvarenja u trudnoci

Post od Jana »

Da li bi neko mogao da mi kaze nesto vise o mogucnosti dobijanja menstruacije u prvih par meseci trudnoce, koliko cesto se to desava i koje su karakteristike?
Hvala!
Veka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 26, 2005 1:30 pm

Post od Veka »

Imam 25. god. i ovo mi je prva trudnoca. Sada sam tek u 8.nedelji i zabrinuta sam jer sam pre par dana imala trag krvi na gacicama. Ultrazvucni pregled je uredan, ali mi je doktor prepisao 10 inekcija progesterona, od 125 mg, svaki drugi dan. Zanima me koliko ovakve pojave mogu da budu opasne, da li progesteron moze stetno da utice na bebu i eventualno bih molila za neki savet.
Hvala!
trudnjaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od trudnjaca »

Veko,
vec imas ovakvu temu pod slicnim ili cak istim nazivom od pre jedno 6-7 meseci, pa koristi opciju "trazi".
Ja sam imala isti problem, ali nazalost nije se dobro zavrsio... :(
U svakom slucaju dobro je sto je ultrazvuk pokazao da je sve ok. Progesteron ne moze da skodi, a krvarenje se javlja kao posledica nedostatka istog tj. nekih zutih tela. Glavu gore, veruj svom ginekologu i redovno primaj injekcije!
Odgovori