kontraceptivne pilule
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
kontraceptivne pilule
Molila bih nekog ko je imao iskustva sa pilulama Logest ili Yaz da mi kaze da li su uspesne kod lecenja masne i problematicne koze? Posto sam cula da sadrze nisku dozu hormona.
- jelenaa1985
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jul 10, 2009 2:36 pm
Re: kontraceptivne pilule
nemam iskustva, ali sam cula da su za akne bolje kontraceptivne pilule Diana25
u svakom slucaju obavezno moras konsultovati lekara ako planiras to da pijes.... ako ti ih on propise na osnovu hormonskog statusa ... nikako na svoju ruku..
u svakom slucaju obavezno moras konsultovati lekara ako planiras to da pijes.... ako ti ih on propise na osnovu hormonskog statusa ... nikako na svoju ruku..
ja najbolje iskustvo imam sa jeanine,sto se kozmetickog efekta tice.Trenutno pijem logest,i javi se koja bubuljica tu i tamo,dok sa jeanine nisam imala apsolutno nista po licu.
Diane 35 se koriste iskljucivo u terapijske svrhe,i morala bih da ih pijes 6 meseci (mislim da je to najvise),dok ostale pilule mogu da se koriste i 10 god (naravno ako je devojka dobrog opsteg zdravlja).
Najbolje da odes do ginekologa,nemoj da kreces da pijes pilule na svoju ruku.
poz
Diane 35 se koriste iskljucivo u terapijske svrhe,i morala bih da ih pijes 6 meseci (mislim da je to najvise),dok ostale pilule mogu da se koriste i 10 god (naravno ako je devojka dobrog opsteg zdravlja).
Najbolje da odes do ginekologa,nemoj da kreces da pijes pilule na svoju ruku.
poz
Ja sam pila dianu35 sest godina, uz konsultaciju ginekologa, naravno. Sad sam na pauzi vec 3 meseca, ali bih ponovo da pijem kontraceptivne pilule par meseci, ali neke sam manjom dozom hormona. Moj ginekolog mi je dao brda flajera, i rekao da sama izaberem koje cu.
rekao ti je da sama izaberes
zanimljiv covek

zanimljiv covek
poslala sam ti pp
Ginekolozi prepisuju pilule tako da postignu efekat koji je zeni potreban, nekoj je bitan kozmeticki efekat, nekoj finansijski itd. O svemu tome zena moze i sama da se obavesti. Konsultacije sa ginekologom pre koriscenja pilula potrebne su da bi se utvrdilo da zena nema zdravstveni problem koji bi hormonska kontracepcija mogla pogorsati, a ne zato sto se nekim analizama moze utvrditi tacno koja pilula ce zeni najvise prijati, to je sve metod pokusaja i pogreske.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Dok sam zivela u Srbiji pila sam dugo dugo kontracepcijske pilule. Lekari su mi ih uvek prepisivali (promenila sam par ginekologa za to vreme) tablete bez ikakvih posebnih pregleda, uzoraka krvi ili slicno. I u Nemackoj sam koristila dve godine pille - isto, nikada mi niko nije radio bilo kakve pretrage pre davanja kontraceptiva.
pa nisu ni meni radili nikakve analize,ali uvek sam ih pila u dogovoru sa lekarom
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Kontakt:
Pa to u svakom slucaju!
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Sep 23, 2009 5:02 pm
Pila sam logest vise od dve godine, i moram reci da mi se odrazio na kilazu. Medjutim, sve ostalo je dosta olaksano, krace menstruacije, bez pms-a, nema bolova, promene raspolozenja. od nekih doktora sam dobila savet da ipak treba praviti pauze u uzimanju tableta, jer nakon visegodisnjeg konzumiranja istih, moze se desiti da jajnici izgube f-ju.
- Noa
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 20, 2007 11:48 am
pijem Yasmin vec godinu ipo dana... i jako sam zadovoljna
lice mi se skroz ocistilo, maljavost se smanjila, imam redovan ciklus, ma sve mi je superiska 
p.s. ni ja nisam radila neke posebne analize, vec mi je moja doktorka predlozila da ako vec zelim da pijem kontr.pilule da uzmem Yasmin... uostalom, ona me zna vec silni niz godina
i evo, za sada nije pogresila 

p.s. ni ja nisam radila neke posebne analize, vec mi je moja doktorka predlozila da ako vec zelim da pijem kontr.pilule da uzmem Yasmin... uostalom, ona me zna vec silni niz godina

Da ne bih otvarala novu temu postavicu pitanje ovde. Koje su kontraceptivne pilule najbolje kod pojacane maljavosti?
Pre 2 godine ginekolog nije hteo da mi prepise kontraceptivne pilule jer u tom trenutku nisam imala vezu pa na njeno pitanje jel imam odnose ja odgovrim ne,medjutim imam jako veliki problem sa pms-om,ne dobijam redovno,ponekad mi kasni,grudi otecene,razdrazljiva sam da je prosto nepodnosljivo na sve to mi je odgovrila onako smireno da je to normalno i dalje nije htela da mi ih prepise jer se izdaju na recept,a u apoteci proveravaju pecat od dr.Posto sam tamo na svaki pregled cekala po vise sati,a i kao sve je bilo u redu receno mi je da ne dolazim u narednih 6 meseci,sve u svemu proslo je neko vreme,a isteklo mi je zdravstveno. Pojavila mi se pojacana maljavost i postala sam zabrinuta,ako je neko imao iskustva sa pilulama koje pomazu po tom pitanju neka pomogne nekim savetom. hvala
Pre 2 godine ginekolog nije hteo da mi prepise kontraceptivne pilule jer u tom trenutku nisam imala vezu pa na njeno pitanje jel imam odnose ja odgovrim ne,medjutim imam jako veliki problem sa pms-om,ne dobijam redovno,ponekad mi kasni,grudi otecene,razdrazljiva sam da je prosto nepodnosljivo na sve to mi je odgovrila onako smireno da je to normalno i dalje nije htela da mi ih prepise jer se izdaju na recept,a u apoteci proveravaju pecat od dr.Posto sam tamo na svaki pregled cekala po vise sati,a i kao sve je bilo u redu receno mi je da ne dolazim u narednih 6 meseci,sve u svemu proslo je neko vreme,a isteklo mi je zdravstveno. Pojavila mi se pojacana maljavost i postala sam zabrinuta,ako je neko imao iskustva sa pilulama koje pomazu po tom pitanju neka pomogne nekim savetom. hvala
imam problem poslednjih 10 dana .pijem Diane 35 i umirem .svih 9 negativinih efekata na lek imam pocev od depresije, prevelika malaksalost, pospanost, mucnine,gadljivost, proliv , povecan apetit itd.desva mi se da popijem tabletu u 19h da se zati probudim u 5 ujutru sa nesnosnim bolovima ( kao da mi neko ziletom sece zeludac ).lek treba da mi izazove menstuaciju i da mi pomogne, a osecam da me polako i psihicki i fizicki unistava.Doktorka kaze da je to normalno dok se organizam ne navikne na lek , ali meni ovi bolovi nisu normalni.jel postoji neka zamena i sta da radim??
Pila sam kontraceptivne tablete dva meseca i više nikad. Prve mikroginon mislim da se zovu, su mi bile katastrofalne imala sam problema onda je lekarka promenila tablete pila sam Stediril M Slovenačke koje su bile malo blaže ali sam ih jako teško podnosila. Problem sa probavom gasovi nadutost depresivna stanja. Ma daleko im lepa kuća.