Poštovani,
da li kontraceptivne pilule mogu da daju visoko gvožđe? Pijem Daylette već 2 godine, i proletos na rutinskoj kontroli mi se pojavilo gvožđe 32. Redukcijom ishrane spustilo se na 14. Međutim u novembru, gvožđe 26, Leukociti 10,5, CRP 23,1 i Trombociti 512.
Juče Gvožđe 38, Le 10,1 ; CRP 7,2 i Trombociti 494. Upućena sam hematologu sa indicijom da koštana srž pravi previše svega. Čekamo Tiubc ili kako već i UZ abdomena zakazan za 29.1. Pošto sam se istrumirala imam 41 godinu, celu noć sam čitala razne naučne radove iz hematologije i na par mesta sam našla da oralni kontraceptivi dižu gvožđe a za trombocite je već opšte poznato. Negde sam videla da dižu i CRP. Pušač sam. Osećam se odlično, s tim što od treće trudnoće imam pritisak, koji je poslednjih par meseci počeo da skače i do 160/100 i to je osnovni razlog mog odlaska doktoru. Međutim sad me to sa gvožđem i trombocitima mnogo više brine. Moje pitanje je da li takav nalaz mogu da daju kontraceptivne pilule?
Kontraceptivne pilule
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jan 22, 2019 10:47 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Kontakt:
Re: Kontraceptivne pilule
Наравно да могу. У сваком случају не смеш да радиш било какво лечење нити инвазивне претраге док користиш контрацепцију.
-
- Novi član
Doktorka ginakologica mi je rekla da popijem kutiju do kraja i da onda prestanem, nikako ne odmah, što je i logično. Ipak internista i hematolog nisu mnogo obratili pažnju na te tablete.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Наравно да не сме одмах да се прекине већ да се заврши циклус.
Интернисту и хематолога заборави.
Провери да ли је довољно месец дана од престанка пилула за нормализацију крвне слике, па онда понови крвне анализе.
Интернисту и хематолога заборави.
Провери да ли је довољно месец дана од престанка пилула за нормализацију крвне слике, па онда понови крвне анализе.
-
- Novi član
Puno hvala, malo ste me ohrabrili.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Иначе што се гвожђа тиче, 38 уопште није алармантно и није за лекара. Чак и нека храна утиче на лажно висок ниво гвожђа као што је Кока кола на пример.