kontracepcija

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

vera88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 16, 2015 5:19 pm

Re: kontracepcija

Post od vera88 »

Ja sam pusac, strastveni (ponekad i kutiju na dan). Kad sam otisla kod ginekologa i trazila pilule postavila mi par pitanja.. dal bolujem od nekih bolesti, dal pusim, bolesti u porodici.. pitala me za kilazu i dala logest.. nikakve analize nisam radila.. tako da, kontam, ne bi trebalo biti problema
Luna5
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 25, 2015 12:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Post od Luna5 »

Hvala puno na odgovoru :D
vera88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 16, 2015 5:19 pm

Post od vera88 »

Nema na cemu :) ako treba jos nesto, pisi ;)
Despots
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 03, 2015 12:46 pm

Post od Despots »

Svako tijelo je drugačije i na drugi način reagira na pojedinu vrsti kontracepcijskih pilula.. Ja sam dobila od ginekologa pilule Jaz, najblažu varijantu pilula po pitanju količine i jačine hormona, a počela sam ih piti radi cista na jajnicima.. Prije određivanja vrste terapije obavla sam sve potrebne pretrage krvi i hormona, na temelju čega su mi pripisane pilule..No, nakon 4 mjeseca počela sam imati velike bolove u nozi u obliku trnjenja i bolova u veni, i prestala ih piti jer je došlo do stvaranja ugruška u veni, što je propust ginekologa koj me nije pitao imam li problema s venama.. u svakom slučaju dobro se raspitajte o svemu prije početka korištenja..
jecika110
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 11, 2016 1:57 am

Post od jecika110 »

Zanima me ,krenula sam da pijem pilule za kontracepciju ,i na prvoj kutiji sam da naglasim samo,pojavila mi se koprivnjaca kao neki osip u pecatima,tamo u nezeljenim dejstvima pise da je moguce, pa me zanima da li je to moguce da se desi usred pola kutije? Inace pijem Belaru...ili da prepisem mozda je od nekog materijala ili tako nesto ne znam :roll: Hvala
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Могуће је.
ruzica_car
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 25, 2019 9:12 pm

Post od ruzica_car »

razmišljam da počnem da pijem neke pilule za kontracepciju. koje piti i jeste li se ugojile prilikom njihovog korišćenja? svašta sam pročitala na internetu i sad sam skroz zbunjena :roll:
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Баш се слабо у то разумем, али таблете за контрацепцију не смеју напамет да се бирају. Треба да се провери хормонски статус и према њему се бира врста таблета. То је сигурно тако.
Odgovori