Kasni mi menstruacija, da li sam trudna?
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Kasni mi menstruacija, da li sam trudna?
Kasni mi vise od 12 dana. Nisam imala odnose sa deckom i jos uvek sam nevina. Upraznjavamo peting, ali preko donjeg vesa. Da li je moguce da sam trudna (pu, pu, daleko bilo) ili mi se menstruacija jos uvek nije ustalila iako sam je prethodne 2 godine redovno dobijala?
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Dzaba tebi govoriti!
Edukuj se malo o zachecu!
Nisi trudna i idi kod ginekologa na pregled, kad si vec seksualno aktivna treba da vodish rachuna o svojim organima!
Edukuj se malo o zachecu!
Nisi trudna i idi kod ginekologa na pregled, kad si vec seksualno aktivna treba da vodish rachuna o svojim organima!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Hvaaaaaaaaaalaaaaaaa.........
Idem redovno kod ginekologa, ali mislim da cu poslusati tvoj savet. Hvala beskrajno.
- LadyOfTheMountain
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Sep 23, 2008 11:51 pm
Ne vidim kako mozes da budes trudna, ako nije doslo do penetracije, usvari takve stvari mogu da se dese, da spema jednostavno udje u vaginu, ako partner svrsi blizu, jer himen ima oblik polumeseca, ali kako ste vi imali donji ves onda mozes da budes mirna.
Treba da odes kod ginekologa i to bez ceknja i odugovlacenja i utvrdis zasto ti menstruacija kasni, a kada decko i ti odlucite da je vreme da stupite u odnose, obavezno se posavetuj u vezi sa zastitom od nezeljnog zaceca i koristi je.
pozdrav
Treba da odes kod ginekologa i to bez ceknja i odugovlacenja i utvrdis zasto ti menstruacija kasni, a kada decko i ti odlucite da je vreme da stupite u odnose, obavezno se posavetuj u vezi sa zastitom od nezeljnog zaceca i koristi je.
pozdrav

- LadyOfTheMountain
- Aktivan član
Moze, moze i zbog hormonskog disbalansa, ti se jos uvek razvijas, pa nista nije nemoguce.
Ali svakako da ce ti lekar bolje objasniti i naci pravi razlog kasnjenja.
Idi kod ginekologa, cak i ako dobijes danas, mlada si i treba da razmisljas o svom reproduktivnom zdravlju i negujes ga.
Jednom ces pozeleti decu, i zato je vazno da redovno posecujes ginekologa, slusas njegove savete i postupas po njima.
Ajde, bice sve dobro, nemoj da se prpis
.
Ali svakako da ce ti lekar bolje objasniti i naci pravi razlog kasnjenja.
Idi kod ginekologa, cak i ako dobijes danas, mlada si i treba da razmisljas o svom reproduktivnom zdravlju i negujes ga.
Jednom ces pozeleti decu, i zato je vazno da redovno posecujes ginekologa, slusas njegove savete i postupas po njima.
Ajde, bice sve dobro, nemoj da se prpis

- LadyOfTheMountain
- Aktivan član
Ja se ne bih slozila sa ovim da devojka treba da koristi test za trudncu posle svakog odnosa, jednostavno zato sto test ne moze ODMAH da pokaze da li je trudna ili ne.Nivato napisao:Moze da kasni zbog stresnih stanja ali mislim da si ti previse mlada da bi ti zbog toga kasnila.Drugo posto NISI trudna jer se slazem sa svim prethodnim odgovorima predlazem ti da posle svakog "ODNOSA" kod sebe imas i po jedan test na trudnocu!
Da ne zalazim u teoriju previse, ovi testovi odredjuju visinu hormona "beta HCG" koji se nalazi u krvi i urinu trudnice. Testovi iz krvi su osetljiviji, tako da se minimalne kolicine ovog hormona pojavljuju vec posle nekih 7 dana od odnosa i to ovaj test detektuje.
Da bi ga uradila moras da ides u neku od privatnih laboratorija.
Testovi iz urina su manje osetljivi, odn detektuju beta HCG, ali kada se pojavi u vecim kolicinama, znaci pokazuju da li je trudnoca osvarena kasnije nego test iz krvi.
U svakom slucaju, poseta ginekologu, edukacija i kontracepcija, kada odlucite da ste oboje zreli za "pravi" odnos.
Hvala svima!
Samo da vam se zahvalim. Danas sam dobila i laknulo mi je. U najskorije vreme cu da idem ginekologu, hvala vam. Inace, idem na jednu edukaciju, danas mi je bio 4. cas, imam jos dva. Hvala, pozdrav.