Kasni mi menstruacija, da li sam trudna?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Zaključana tema
Jelena 16
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 24, 2008 5:38 pm

Kasni mi menstruacija, da li sam trudna?

Post od Jelena 16 »

Kasni mi vise od 12 dana. Nisam imala odnose sa deckom i jos uvek sam nevina. Upraznjavamo peting, ali preko donjeg vesa. Da li je moguce da sam trudna (pu, pu, daleko bilo) ili mi se menstruacija jos uvek nije ustalila iako sam je prethodne 2 godine redovno dobijala?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Dzaba tebi govoriti!

Edukuj se malo o zachecu!

Nisi trudna i idi kod ginekologa na pregled, kad si vec seksualno aktivna treba da vodish rachuna o svojim organima!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Jelena 16
Novi član
Novi član

Hvaaaaaaaaaalaaaaaaa.........

Post od Jelena 16 »

Idem redovno kod ginekologa, ali mislim da cu poslusati tvoj savet. Hvala beskrajno.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Pa ako idesh redovno kod ginekologa neka ti on objasni kako dolazi do zacheca i shta moze u tvoj uzrastu biti razlog kashnejnja ciklusa!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Jelena 16
Novi član
Novi član

Post od Jelena 16 »

Stvar je u tome sto ja to sve znam, ali se plasim. Znam da nema povoda i sve to, ali mi nikada toliko nije kasnilo. Vec 5dana vucem neke simptome, ali nista.
Korisnikov avatar
LadyOfTheMountain
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 23, 2008 11:51 pm

Post od LadyOfTheMountain »

Ne vidim kako mozes da budes trudna, ako nije doslo do penetracije, usvari takve stvari mogu da se dese, da spema jednostavno udje u vaginu, ako partner svrsi blizu, jer himen ima oblik polumeseca, ali kako ste vi imali donji ves onda mozes da budes mirna.
Treba da odes kod ginekologa i to bez ceknja i odugovlacenja i utvrdis zasto ti menstruacija kasni, a kada decko i ti odlucite da je vreme da stupite u odnose, obavezno se posavetuj u vezi sa zastitom od nezeljnog zaceca i koristi je.
pozdrav :wink:
Jelena 16
Novi član
Novi član

Post od Jelena 16 »

Hvala na svemu, poslusacu savet. Znam da je moguce, ali u malim slucajevima, pa pitam. Samo jos ovo, da li je tacno da menstruacija moze kasniti zbog stresnih situacija?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Jelena 16
Novi član
Novi član

Post od Jelena 16 »

Pogledacu. Zahvaljujem. :D
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

nek me udari grom ako ti prochitash i pogledash ono shto sam ti poslala!

al ajd...tvoj zivot, tvoja odluka... :o
Korisnikov avatar
LadyOfTheMountain
Aktivan član
Aktivan član

Moze, moze i zbog hormonskog disbalansa, ti se jos uvek razvijas, pa nista nije nemoguce.
Ali svakako da ce ti lekar bolje objasniti i naci pravi razlog kasnjenja.
Idi kod ginekologa, cak i ako dobijes danas, mlada si i treba da razmisljas o svom reproduktivnom zdravlju i negujes ga.
Jednom ces pozeleti decu, i zato je vazno da redovno posecujes ginekologa, slusas njegove savete i postupas po njima.
Ajde, bice sve dobro, nemoj da se prpis :D .
Nivato
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 22, 2008 10:09 pm

Post od Nivato »

Moze da kasni zbog stresnih stanja ali mislim da si ti previse mlada da bi ti zbog toga kasnila.Drugo posto NISI trudna jer se slazem sa svim prethodnim odgovorima predlazem ti da posle svakog "ODNOSA" kod sebe imas i po jedan test na trudnocu!
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

da da nek kupi godishnje zalihe testova za trudnocu i ceger sa sobom svugde :)
hahahaha
pa da to je praktichnije nego da pazi na sebe!
Korisnikov avatar
LadyOfTheMountain
Aktivan član
Aktivan član

Nivato napisao:Moze da kasni zbog stresnih stanja ali mislim da si ti previse mlada da bi ti zbog toga kasnila.Drugo posto NISI trudna jer se slazem sa svim prethodnim odgovorima predlazem ti da posle svakog "ODNOSA" kod sebe imas i po jedan test na trudnocu!
Ja se ne bih slozila sa ovim da devojka treba da koristi test za trudncu posle svakog odnosa, jednostavno zato sto test ne moze ODMAH da pokaze da li je trudna ili ne.
Da ne zalazim u teoriju previse, ovi testovi odredjuju visinu hormona "beta HCG" koji se nalazi u krvi i urinu trudnice. Testovi iz krvi su osetljiviji, tako da se minimalne kolicine ovog hormona pojavljuju vec posle nekih 7 dana od odnosa i to ovaj test detektuje.
Da bi ga uradila moras da ides u neku od privatnih laboratorija.
Testovi iz urina su manje osetljivi, odn detektuju beta HCG, ali kada se pojavi u vecim kolicinama, znaci pokazuju da li je trudnoca osvarena kasnije nego test iz krvi.
U svakom slucaju, poseta ginekologu, edukacija i kontracepcija, kada odlucite da ste oboje zreli za "pravi" odnos.
Jelena 16
Novi član
Novi član

Hvala svima!

Post od Jelena 16 »

Samo da vam se zahvalim. Danas sam dobila i laknulo mi je. U najskorije vreme cu da idem ginekologu, hvala vam. Inace, idem na jednu edukaciju, danas mi je bio 4. cas, imam jos dva. Hvala, pozdrav.
Zaključana tema