Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Uzasno sam uplasena, idem kod ginekologa za manje od dva sata. Blah Meni je i preporuceno da samo tus koristim, ali samo tus (bez sapuna i kupki). Znam da od svega toga moze da se dobije, ali ja sam bas polnim putem dobila. BZVZ! Nervozna sam... pisem vam kasnije kad dodjem sa pregleda...
Hvala na svemu
"Strast pokrece svet, ljubav ga samo cini sigurnijim mestom za zivot." Ice T
Pre malo vise od nedelju dana bila sam na pregled kod ginekologa. Rekla je da je ostalo crvenilo i da mi je povredjen grlic materice (ako ne gresim). Mozete mi nesto vise reci o toj povredi grlica materice? Dobila sam vaginalete na bazi ulja, da bi one vretile grlic u prvobitno stanje. Moj decko je dobio samo jednu kapsulu. Da li je to normalno?!
Hvala unapred
p.s.idem deset dana na more, pa ce moji odgovori kasniti!
poz!
Nemoj da se brines i suvise oko gljivica, nisu one toliko opasne, samo su dosdne. Ne daj se uplasiti i postuj terapiju, a ja ti zelim srece i pisi kad imas nekih problema.
A, da, izvini, zaboravih. Ja sam koristila Macmiror vaginalete. One su ok, i mogu se koristiti za vreme manzisa. Inace sta je sa tvojim partnerom? Trebalo bi i on da se leci...
Sve sam pazljivo iscitala, ali moram da pitam ipak jedno (mozda malo glupo) pitanje Da li kandida moze sigurno da se otkrije preko brisa?? Bila sam kod ginekologa pre neki dan, svi nalazi su u redu, ali ja i dalje osecam pecenje odmah iznad ulaza u vaginu, pa samo proveravam sta bi to moglo da bude.
Nisam pitala lekarku za to jer nisam nista osecala bas kada sam isla kod nje, pa sam zaboravila da sam imala te probleme neposredno pre odlaska na pregled (nisam zbog toga isla, nego je doslo vreme za sistematski), a opet su se vratili dan dva posle
Prvi put sam to resila nekim biljnim gelom - Bioclin Actygel, potpuno je prirodan i sluzi da ojaca imunitet i poboljsa floru vulve i vagine (tako nesto pise), pa sam sada uzela opet da ga stavljam, medutim polako pocinje da me nervira... Osecaj je kao da sam taj deo potpuno izgrebala (ne svrbi samo pecka). Bas bezveze.
Ja sam popila jednu kapsulu i koristila GINODAKTANOL,a partner nije imao problema ali je preventivno dobio DAKTANOL kremu.Ja sam gljivice dobila od silnih antibiotika koje sam pila.Koliko ja znam kandidu najcesce dobijaju zene,a redje muskarci.
Vidim ja, raspricaste se vi lepo ... samo bih u startu zamerio mladoj i neukoj nam joa_uniq, na silnim optuzbama na racun decka ili sta vec. Dakle imam i ja problema sa tom gljivicom...iako sam musko... pa me interesuje koja je to kapsula, da je i ja popijem...da se resim muka. Meni su ponudili na pregledu samo Kansen kremu i cini mi se delotvornom, ali sporom. Sad ste me istraumirali pricom o ponovnom vracanju te opake napasti. Nego se brinem za moju devojcicu... koliko bi trebalo da traje "lecenje" i koliko cesto bi se to moglo vracati. I da ...priznajem, nama, muskarcima nesto lakse ide lecenje, ne samo od ovoga... ali to nije trenutna tema. Prijatan dan.
imam balanopostitis candidomacetika - to je neka vrsta kandide.... muskarac sam.... jel neko imao to i kako se izlecio i koliko vremena treba da se to izleci???