Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Nazalost cesto sam u prilici da pijem Kafetin zbog glavobolja. Zanima me koliko stete moze da prouzrokuje u prvih 10-15 dana trudnoce odnosno dok se trudnoca ne utvrdi? I jos nesto: da li je i cime moguce zameniti ovaj analgetik u trudnoci necim drugim ukoliko dodje do glavobolje, zubobolje i sl.? Pozdrav [/url]
Konsultuj svog ginekologa u vezi analgetika koje smeš da piješ u trudnoći. Ja sam trudna i imam jake glavibolje s vremena na vreme. Uvek se pre tableta javim ginekologu da se konsultujem - uglavnom kod jakih glavobolja mi dozvoli da popijem jedan Brufen.
U trudnoci nije problem ako se koriste preparati paracetamola i Novalgetola, stim da nije strasno ako se popije par tbl. Kafetina, ali da ne bude dugotrajna terapija. Prim. Dr Lj.Presetnik
Hvala, hvala, hvala...sada mi je mnogo lakse!!! Na zalost na Brufen ne reagujem ni kada je temperatura u pitanju ni kada me boli glava, kao da sam progutala bombonu...simpaticna ali bez efekta. Srecom na Novalgetol reagujem : ) : ) : ) Pozdrav
Probala sam Paracetamol i ... deluje! U apoteci su mi rekli da je on najneškodljiviji u svim fazama trudnoće. Doduše još nisam trudna ali...
Dakle, po mojoj anketi analgetik izbora je Paracetamol!
Trudna sam 4 meseca i imam problema sa zubom. Dr mi ga leci, ali mene on stalno bolucka ili boli. Ponekad mogu da izdrazim bol a ponekad moram da uzmam i po 3-4 tablete! Problem je u tome, sto Panadol ponekad ne reaguje i onda moram da uzmem Brufen... Do sada(za jedno 2 nedelje) sam popila 7-8 Panadola i jedno 4 Brufena... Ne znam vise sta da radim... Evo, danas mi je po treci put stavila lek i mene on opet boli! Sta da radim? Da li ja smem da pijem toliko lekova protiv bolova?
Pa lekovi generalno nisu dobri u trudnoci, ali najrizicniji je prvi trimestar koji si ti vec pregurala. Ja sam sa sve hronicnom bolescu uspela da skoro celu trudnocu izguram bez lekova.
E sad u prvom trimestru me rasturala glava, pa sam par puta morala da uzmem paracetamol. Inace sam glavobolju lecila maminim bapskim lekom a to je staviti kriske sirovog krompira na celo i to stegnuti cvrsto krpom. Kod mene je pomagalo. A znam jos i za zub kad boli da moze da se zasece cenj belog luka i stavi u uvo na toj strani gde je zub. To nisam nikad probala ali znam par ljudi kod kojih to pomaze. Ima neka fora za zub i sa karanfilicem...ali to ne znam tacno kako ide. Valjda se stavi u zub?
A ako te zub boli vec duze vreme i pored terapije zubara vidi ti dal taj zubar radi sta treba....
[quote="N"]Trudna sam 4 meseca i imam problema sa zubom. Dr mi ga leci, ali mene on stalno bolucka ili boli. Ponekad mogu da izdrazim bol a ponekad moram da uzmam i po 3-4 tablete! Problem je u tome, sto Panadol ponekad ne reaguje i onda moram da uzmem Brufen... Do sada(za jedno 2 nedelje) sam popila 7-8 Panadola i jedno 4 Brufena... Ne znam vise sta da radim... Evo, danas mi je po treci put stavila lek i mene on opet boli! Sta da radim? Da li ja smem da pijem toliko lekova protiv bolova?[/quote
A da probaš da piješ veće količine kalcijuma (2-3 tablete na dan)? Beba "krade" kalcijum za sebe, a zubi su prvi na udaru. Najbolji je onaj što se gricka. Vitamin D ubrzava resporpciju. Za najviše dva-tri dana trebalo bi da prestanu bolovi, ako sam u pravu. Posle toga smanji dozu, jer kalcijum i vit D nisu baš naivni kada ih ima višak, ali i to je bolje od brufena i manje štetno.
Pošto sam imala problema sa sasvim drugom vrstom bolova koštano-mišićne strukture, dr mi je rekla da smem da pijem jedino febricet, a brufen ili diklofen jako jako retko i to najbolje da ih primam u vidu injekcije. Nikakve varijante andola, aspirina, analgina.
Nije opasno kada se povremeno piju tablete, ali ja evo vec 3-4 dana uzastopno moram da pijem...Sada bi trbalo u cetvrtak ili petak da idem kod zubarke pa cu da vidim... Ako me bude do tad bolelo- morace da ga izvadi jer ja vise nemam zivaca!!!
Povremeno ne znači po jedna tbl svaki dan, a ni da danas popiješ 2-3-4 tablete a narednih par dana ništa, već 1-2 tablete jednom nedeljno. A već ti i dr stavlja neke lekiće u zub...
Imaš li utisak da zub teži da izleti iz desni, kao da ga nešto čupa i vuče na gore? Ako je tako, verovatno je u pitanju manjak kalcijuma. A postoje i tablete sa propolisom za sisanje, pa sensodine zubne paste (jeste da neke koštaju i 500din, ali su dobre)
Nije u pitanju nedostatak kalcijuma. Taj zub je bas unisten i eto sad sam se bas vratila od drugog zubara koji mi ga je izvadio! Ovaj zubar mi je i ranije rekao da je za vadjenje, ali nisam bila sigurna dal nisam pobrkala nesto... Danas sam popi*dela i otisla kod njega ponovo i covek je odmah znao da je za vadjenje! A ne ova kokoska me mucila nedelju dana!
isidora napisao:Ja protiv bolova pijem Paracetamol . Mislim, ono kad me zaboli glava jer, hvala Bogu, nemam nikakvih drugih bolova. A kad nisam trudna, pijem Analgin.
Potpisujem,mozes ga piti u trudnoci bez bojazni po plod,a po porodjaju uzmi diklofenak
isidora napisao:Ja protiv bolova pijem Paracetamol . Mislim, ono kad me zaboli glava jer, hvala Bogu, nemam nikakvih drugih bolova. A kad nisam trudna, pijem Analgin.
Potpisujem,mozes ga piti u trudnoci bez bojazni po plod,a po porodjaju uzmi diklofenak
naravno kod jacih bolova,za slabije i dalje mozes febricet(paracetamol)