Jednodnevna menstruacija

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Nya
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 19, 2010 5:10 pm

Jednodnevna menstruacija

Post od Nya »

Postovani,
S obzirom na to da na ginekoloski pregled moram da sacekam 15 dana, odlucila sam da u medjuvremenu postavim pitanje ovde i dobijem mozda neku informaciju vise.
Naime menstruacija mi je prilicno redovna u proseku na svakih 28-35 dana. Medjutim zadnjih 3 meseca menstruacija koja je uglavnom trajala 4-5 dana se skratila. Prakticno krvarenje mi traje 1-1.5 dan nakon toga braon iscedak jos jedan dan i to je to. Samo da napomenem da nisam na piluli, suprug i ja redovno koristimo prezervative tako da ne sumnjam da je u pitanju trudnoca?
Da li jos neka od vas ima slicne probleme?
Hvala
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Re: Jednodnevna menstruacija

Post od Majmunche »

Da li imate neke druge simptome hormonskog poremecaja? (pojacanu maljavost, promenu kilaze, itd)?
Nya
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 19, 2010 5:10 pm

Post od Nya »

Pojacana maljavost mi jeste problem, a sto se kilaze tice i ona je promenjena (za godinu dana ugojila sam se oko 10 kg), ali s obzirom na to da sam se prosle godine odselila u inostranstvo promenu kilaze sam pripisala stresu, promeni klime i nagloj promeni ishrane.
Ako ista znaci mogu da dodam i podatak da mi se desilo dva-tri puta da sam imala bolove posle odnosa koji su umeli da potraju i do 24 sata ali sam to povezivala sa cistitisom koji me cesto muci.
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Moze da bude u pitanju i stres i hormonalni disbalans, odnosno bas i moze da se desi da promena okoline, hrane, a i stres utice na nivo hormona. Trebalo bi da pocnes sa sistematskim ginekoloskim pregledom pa onda mozda uput za endokrinologa, ako je potrebno.
Odgovori