Ja sam do sada imala dva ginekologa kod kojih sam redovno isla..jedan dok sam studiorala znaci posecivala sam ga oko 5 godina a poslednje 2 godine ima drugog ginekologa. I jedan i drugi su mi preporucivali ispiranje sodom bikarbonom kada osetim blagi svrab, a i kada sam recimo ima III ili VI grupu pored vaginaleta su mi takodje savetovali da koristim sodu bikarbonu. Medjutim ovde sam na par mesta procitala da to nije dobro, a na par da je dobro.
Interesuje me ko je u pravu? Da li je ispiranje sodom bikarbonom zaista dobro?
ispiranje sodom bikarbonom... da ili ne?
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Pozdrav Viki,
ne znam koji si topik citala, ali sledeci redovi mi zvuce krajnje nedvosmisleno:
, jane_doe
ne znam koji si topik citala, ali sledeci redovi mi zvuce krajnje nedvosmisleno:
..........(meni licno nije dovoljno ubedljivo da mi neko kaze "sta" i "kako" nesto treba, ako nije obrazlozeno i onim - "zasto")pedjadj: [url]http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=2898[/url] napisao:Čitam i nemogu da verujem da neko preporučuje sodu bikarbonu za intimnu negu!? Ako je zaista tako bežite daleko od takvih ginekologa!
Soda bikarbona neutrališe kiselinu, a pH vagine je prirodo blago kiseo, to je elementarno znanje i za srednju med.školu!....

- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Da se obratish ginekologu?
Ovo je forum za konsultacijeva, edukaciju i razmenu iskusta a ne za lechenje ljudi.
Zar ochekujete da mozemo da postavimo dijagnozu na osnovu vashe jedne rechenice?
Preporuchili bi vam svi da odete kod ginekologa da se uradi pregled i bris pa se lechite.
Ovo je forum za konsultacijeva, edukaciju i razmenu iskusta a ne za lechenje ljudi.
Zar ochekujete da mozemo da postavimo dijagnozu na osnovu vashe jedne rechenice?
Preporuchili bi vam svi da odete kod ginekologa da se uradi pregled i bris pa se lechite.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Ja licno sam imala problem sa sekretom i pored vaginaleta,lekar mi je preporucio ispiranje sodom bikarbonom jedno vece a drugo sircetom i vodom.Znaci sapun nista,samo voda i na kraju u litar vode kasicica sode bikarbone,a drugo litar vode i kasicica sirceta,da bi se ocuvala ta kiselost.mozda se neko ne slaze s ovim ali kod mene je uspelo