hlamidija i vantelesna

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
black magic woman
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 07, 2006 2:59 pm

hlamidija i vantelesna

Post od black magic woman »

Suprug i ja se spremamo da od septembra uradimo vantelesnu.Specificnost je sto cemo koristiti jc donatora.kako pripremne analize jos pre par meseci uradila sam pregledei briseve,tada sam jos trazila doktorki da mi uradi i briseve na hlamidiju,urea,miko, sto ona nije uradila,rekavsi da cemo sacekati analize briseva, pa ako su oni u redu ove testove necemo ni raditi.vaginalni i cervikalni brisevi su bili ok,medjutim na moje insistiranje prilikom poslednjeg pregleda,pre par dana, uradjeni su mi i ovi ranije trazeni brisevi.I katastrofa,rezultat hlamiodija.Doktorka mrtva ladna, terapija 5 dana dovicin 2*1,pet dana 1*1,niti mi govori o terapiji partnera,sve sama moram da joj izvlacim,na kraju mi kaze da posto je spermokultura mog supruga bila ok u februaru da on ne pije nikakvu terapiju, a odnosi iskljucivo sa kondomom.I kontrola nakon 2 dana od prestanka terapije.Interesuje me, kako moze suprug da proveri da li je i on inficiran-da li je spermokultura adekvatan nacin,cujem da se analiza radi iz uzorka urina, i da li i donator mora da uradi sve te testove,radili smo sve ostalo,HIV,hepatitis,obicne briseve,osim ovih na hlamidiju i ostale bakterije.Nervira me to sto ja sama moram da ispitujem doktorku,da citam ove forume ne bi li se informisala, jer u suprotnom otici njima, a nista ne znati ne dao ti bog.
U postupak bi trebalo da udjem u avgustu-septembru,koliko kontrolnih analiza treba da odradim da bih znala da smo izleceni,da li je opasno i da li uopste raditi postupak ako postoji sansa da sam ja,donatot ili suprug inficirani?
Pozdrav
BMW.
nijenina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 25, 2005 7:45 pm

Post od nijenina »

ne znam da li ta doktorka opravdano smatra da nema razloga testirati, odnosno leciti tvog muza, niti znam da li je stetno za njega piti antibiotike sada,

ali ako ste iz bgd

uvek mozete da odete u narodni front, i ti i muz, ne treba vam nikakva uputa-placa se, i da uradite briseve na te tri bakterije.
najjeftiniju su, a i imam najvise poverenja u njih, pogotovo ce biti pazljivi kad im kazete da se spremate za ivf.
za njihovog mikrobiolga imam samo reci pohvale.

na nalazu, ukoliko ste pozitivni, pise i preporuka kojim antibioticima treba leciti.

muskarac koliko ja znam vadi bris iz uretre.
black magic woman
Aktivan član
Aktivan član

pa teko mi je nesti i rekla, da ne bi vajalo da pije,pa je onda promenila i rekla da moze i on da uzima istu terapiju.nista mi nije jasno,na ovom forumu sam procitala, a znala i od ranije,bar za zenu, da utice na sterilitet, akod muskaraca takodje nije bezazlena jer odlazi na prostatu,interesujeme i da li moze da bude uzrocnik pobacaja,vise sam cula o ureaplazmi kao mogucem uzrocniku pobacaja.Sad ne znam sta da radim, da li i suprug da pocne da pije istu terapiju ili da sacekam pa kad budem davala kontrolne rezultate da trazimo da se uradi i njemu test.pa ovo je da poludis, kad ti doktori ne kazu sta treba da radis, nego sam pocnes da mozgas. Ne znam ni da li donator mora da uradi iste analize tj. da li je bitno ako ona ima neku od tih bakterija ili samo ja koja ce biti nosilac embriona?
Korisnikov avatar
Blonde
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 18, 2005 1:47 am

Post od Blonde »

Muz mora obavezno da se testira radi se bris uretre i nek uradi spermokulturu. Ako ima neku od pomenutih bakterija bolje da je leci pa taman pomerili postupak za par meseci ali je JAKO VAZNO da nemate nikakve bakterije pogotovo ne ove pomenute. Donator isto mora da se pregleda mada mislim da ne utice jer se aspiracija (vadjenje jaj cel.) nema dodira sa sluznicom vagine i grlica. Vredelo bi da se svo troje pregledate i da za postupak budete cisti od bakterija pogotovo ti i muz. Sve analize radi u drzavnim institucijama privatnici laziraju rezultate tako da nisam bas sigurna ni da ti imas hlamidiju ako je radjeno privatno!
hlamidija je jos najgora i sa njom treba biti oprezan i uporan, nikako u postupak sa njom! testirajte se svo troje u drzavnoj ustanovi i na osnovu rezultata sprovedite lecenje jer je vrlo bitno! opet ponavljam, ne radite vantelesnu dok ne ocistite te bakterije, mnogo zivaca i para se daje za VTO da bi ste reskirali sa tim!
SlikaSlika
Slika
Making the decision to have a child is wonderous! It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body!
http://www.*/forum/
black magic woman
Aktivan član
Aktivan član

Izludjuje me to sto sve sama moram da im trazim,radila sam privatno u BIS-u,posto cu tamo i raditi postupak,kod ove doktorke sve moze, ai ne mora,umesto da mi kaze imate da uradite to, to i to,stalno moram da je zapitkujem u vezi analiza,pa da li i muz pa da li i donator,pa da li izaziva pobacaj u pm, kad moram da opsujem.resila sam da i muz zajeno sa mnom pije terapiju,na kontroli cu joj traziti da i muzu urade briseve.Kako kaze doktorka, znate te analize su skupe, ne znam da li mozete sad da ih priustite.Jok ja cu da stucam 3000 eura,tudje jc,svoje zivce,pa naravno da sam za to odvojila pare,ali hocu sve rizike koji su do mene da svedem na minimum. Hvala Blonde na odgovoru,sve sam to pretpostavila vec i za svaki razgovor sa doktorkom moram da se naoruzam znanjem ili si prepusten njima, akod nji, dao Bog, sve moze, a i ne mora.
Danas sam srela poznanicu koja radi u Higijenskom zavodu kod nas, kad ono nemaju potrebne, sta vec, za hlamidiju.Toliko o drzavnim ustanovama.
Pozdrav
Korisnikov avatar
Blonde
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 18, 2005 1:47 am

Post od Blonde »

ja sve analize radim ili u Batutu ili u institutu za mikrobiologiju! Obe ustanove su u Dr. Subotiza zgrada do zgrade! Prezadovoljna sam i osobljem i kvalitetom uradjenih testova, do sada jos nisu omasili!
SlikaSlika
Slika
Making the decision to have a child is wonderous! It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body!
http://www.*/forum/
Odgovori