pre tri meseca sam operisana po drugi put,radena je laparaskopija u pitanju je bio hidrosalping posle cega sam mesec dana imala temperaturu,sada sam trenutno u Moskvi i bila pre dva dana na pregledu i utvrdeno je da je hidrosalping i dalje tu,prepisali su mi inekcije "longidaza" i rektalne tampone spravljene od lekovitog blata .
interesuje me dali su vam poznate ove inekcije i dali imate iskustva sa istim,plus kakva je mogucnost zaceca ako postoji hidrosalping a drugi jajovod i jajnik je cist,jeli moze doci do komplikacija? uzgled posle operac.su se pojavile neke cistice i rekli su mi da pijem "yasmin" dva meseca
UNAPRED ZAHVALNA NA ODGOVORU
hidrosalping
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Draga Dudo
Vama su verovatno samo zasekli hidrosalpinks, a ne i uklonili.
Ne vidim način da se isti nako uklanjanja ponovi. Nije dobro što ste imali mesec dana temperaturu, verovatno je došlo do tzv. intrahospitalne infekcije!
Longidaz je predpostavljam neki cefalosporinski antibiotik. Mislim da ukoliko je zaista infekcija ima logike dati još neki antibiotik u kombinaciji tj. treba žestoko udariti po infekciji da nebi došlo do širenja infekcije i stvaranja novih priraslica.
Blato tj. bilo koja tzv. Fizikalna terapija primenjuje se tek nakon smirivanja infekcije a ne u akutnoj fazi bolesti!
Pozdrav DrPeđaDj
Vama su verovatno samo zasekli hidrosalpinks, a ne i uklonili.
Ne vidim način da se isti nako uklanjanja ponovi. Nije dobro što ste imali mesec dana temperaturu, verovatno je došlo do tzv. intrahospitalne infekcije!
Longidaz je predpostavljam neki cefalosporinski antibiotik. Mislim da ukoliko je zaista infekcija ima logike dati još neki antibiotik u kombinaciji tj. treba žestoko udariti po infekciji da nebi došlo do širenja infekcije i stvaranja novih priraslica.
Blato tj. bilo koja tzv. Fizikalna terapija primenjuje se tek nakon smirivanja infekcije a ne u akutnoj fazi bolesti!
Pozdrav DrPeđaDj