help

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

vera88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 16, 2015 5:19 pm

Re: help

Post od vera88 »

Stigla od lekara.. uput za gastroenteorologa, da vadim krv i 2 nova leka. A ako hocu mogu da se javim psihologu ili psihotarapeutu, posto sve krece iz glave.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Па шта да кажем на то. Једеш смеће а праву храну избегаваш.

Треба добро да обратиш пажњу на комбинацију хране јер у противном можеш да направиш погрешне закључке. На пример, једеш супер домаћу крменадлицу а уз њу једеш куповни хлеб. Онда ти се јави жгаравица и ти помислиш да је месо у питању а оно хлеб је живи отров.

А тај закључак да све креће из главе много волим. Када тако нешто кажу мисле да су посисали сву памет на свету. Узгред, то уопште није тачно.

И које си то "још" лекове добила и шта већ користиш?

Наравно, разговор нема смисла ако лекарима верујеш 100%. Није коректно да без потребе трошим време.
vera88
Novi član
Novi član

Post od vera88 »

Znam da jedem smece, i trudim se da to promenim. Dala mi je gastroperidon i nolpaza, a ranije sam pila ranidam, kontrolok i nexium.
Ne verujem lekarima, jer sam imala svakakva iskustva sa njima. Cak sam isla i kod neke zene na namestabje zeluca, ali ovaj put mi bas i nije pomoglo.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Ајме, само те наливају лековима. И шта сад? Јел треба да их пијеш све заједно?!

Ако су ти намештали желудац онда то значи да си прилично под стресом или си нервозна, а реакција организма се манифестује у грчењу желуца.

Ту помаже пијење топле воде и грејање желуца споља. Ако је желудац у грчу онда се ремети његов нормалан рад па се храна тешко вари. Онда се јављају отпадне киселине од несварене и лоше хране што се манифестује гастритисом а лекари њега погрешно лече.

Погледај шта сам о желуцу писао на мом сајту http://* у Савети, Здравље па под Желудац. Онда питај ако те шта занима.
vera88
Novi član
Novi član

Post od vera88 »

Ne, sad pijem gastroperidon i nolpazu.
A zeludac mi se bio pomerio skroz gore pod rebra, i isla sam 2 puta na namestanje, i jos uvek nije na mestu. Uvece ugrejem vodu i sipam u flasu, pa je drzim na stomaku, malo mi to pomaze.
Pregledacu opet sajt, naravno. I hvala na savetima
Djurina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 14, 2015 11:49 pm

Post od Djurina »

Malo ja :)

Nexium je dobar lek, njemu verujem vise nego kontroloku kod dispepsija svih vrsta, u zelucu ili crevima.

Ja ne znam koje sada imas tegobe ali moja preporuka je da koristis neki od tih inhibitora u kontinuitetu bar 3 nedelje. 20 minuta pre jela dva puta dnevno. Oni uravnotezuju kolicinu kiseline koja se nepotrebno prekomerno stvara. Sama odluci, kontrolok/nexium, u principu slicna dejstva.

Dalje, moja preporuka je potpuno kontrolisana ishrana jedan vremenski period. Za pocetak, obzirom na losu oshranu preporucujem bareno povrce 3 nedelje. Baren krompir, sargarepa, dinstana piletina ili junetina na vodi i malo ulja, prepecen hleb sa malo putera i soli, corbe sa krompirom i tikvicom i sargarepom bez zaprski i u potpunosti izbacivanje mlecbih proizvoda. Jedan probiotik dnevno, Multilac je dobar izbor jer i prebiotik i probiotik, opstaje u zeludacnoj kiselini i oslobadja se dalje u duodenumu ili u tankom crevu, ne znam tacno. Uglavnom dobar je. Od pica samo caj od nane i voda. Obroka bar 2 dnevno.

Ako ne trpis ozbacivanje secera pojedi bananu ali nemoj svaki dan.

Probaj ovakav nacin ishrane da pomognes da dispepsija prodje i samim tim mozda vec naslutis da li ti neke namirnice smetaju. Poput mlecbih proizvoda. Jer ako ti bude bolje, znaci da laktoza moze biti uzrok tvojim tegobama.
vera88
Novi član
Novi član

Post od vera88 »

Nolpazu koristim jednom dnevno, a gastroperidon 3 puta.
Trenutno od simptoma imam blagu, skoro neprimetnu mucninu, i bol tj.tezinu u zeludcu.
Pokusavam da se hranim zdravije. I uzecu taj multilac, da probam, nemam sta da izgubim.
Hvala puno
vera88
Novi član
Novi član

Post od vera88 »

Nolpazu koristim jednom dnevno, a gastroperidon 3 puta.
Trenutno od simptoma imam blagu, skoro neprimetnu mucninu, i bol tj.tezinu u zeludcu.
Pokusavam da se hranim zdravije. I uzecu taj multilac, da probam, nemam sta da izgubim.
E da, i dosta zevam, imam neki osecaj da ne mogu da udahnem do kraja, pa moram da zevnem.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Превише си под стресом и нервираш се па ти се желудац подиже. То много ремети варење хране. Буди упорна са намештањем али и са опуштањем. Без опуштања ништа нећеш решити.

Грејање желуца ћеш много боље спровести помоћу електричног јастучета.
vera88
Novi član
Novi član

Post od vera88 »

Na kraju ce i ispasti da je meni sve ovo od nervoze, a ne bi me cudilo, posto sam panicar. Razmisljala sam da odem do psihologa ili psihijatra, mozda mi bude bolje.

Hvala Vam puno na savetima, bas ste mi pomogli i smirili malo
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Подигнут желудац је 99% од нервозе. Остали проблеми су последица комбинације лоше функције желуца и лоше хране.
vera88
Novi član
Novi član

Post od vera88 »

Zeludac i te kako moze da zaboli posle stresa.
Najbolje ti je da redukujes ishranu, imas u ranijim porukama napisano. Ja pijem i lekove, a ti mozes probati ranisan, jer za ove ostale bas ne znam dal smes na svoju ruku da pijes.
Mene je evo posle 2 dana lekova prestao zeludac, samo mi se sad nadima stomak, tako da sam opet u problemu.
Mozes i da popijes malo koka kole, da mi podrignu, a uvece mozes da napunis flasu vrucom vodom i da drzis na stomaku. Veruj mi prijace ti.
Nadam se da ce ti pomoci, ako jos nesto zatreba pisi.
vera88
Novi član
Novi član

Post od vera88 »

Nema na cemu :-) nadam se da ce ti biti bolje
vera88
Novi član
Novi član

Post od vera88 »

Cekam tvoj odgovor. Sto se zeludca tice dobro sam, ali me sad nesto
stomak zeza. Ma bice to sve dobro
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Inostranstvo, био сам у гужви преко викенда па нисам стигао да погледам поруке.

Мени од стреса иде на срце тј. долази до контракције неких мишића који ми изазивају отежано дисање итд. Нисам приметио да ми делује на желудац. Међутим, код многих особа сам видео да им стрес иде прво на желудац. Некима се подигне а некима не али им се смањи лучење желудачне киселине.
Odgovori