help!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Hella
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 17, 2010 5:20 pm

help!

Post od Hella »

Moj momak i ja, inace oprezni, smo imali nezasticeni odnos 16. jula, sigurno je da je svrsio u mene. Popila sam nakon 14 sati vikelu-tabletu za dan poslije koja djeluje u toku 72 sata. Ako meni ciklus je redovan i traje 28 dana, a zadnju menustraciju sam dobila 6. jula, kada su mi plodni dani i dal je moguce da je moja jajna celija vec oplodjena prije uzimanja tablete..Molim vas za odgovor..:(
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Re: help!

Post od Majmunche »

Plodni dani variraju od zene do zene, i od ciklusa do ciklusa (cak i ako je ciklus redovan). Pilula za dan posle ima ogromnu kolicinu hormona, tako da se ni ne ocekuje da ce ti ovaj ciklus biti uobicajen. To sto ti kasni menstruacija moze da bude reakcija na pilulu posle. ako si je popila kad kazes, trebalo bi da sve bude ok. Takodje, stres utice na odlaganje menstruacije. Ako si zabrinuta, uradi test na trudnocu, ili (posto bi trudnoca bila jako mala) uradi beta hcg - test trudnoce iz krvi, koji ce ti reci tacno sta se desava.

I nadam se da ce ovo sto se sada desilo uticati na to da shvatis da nema "opreznosti" samo kontracepcije. Koliko god bili "oprezni" svaki odnos bez kondoma je nezasticen.
Odgovori