Gde ici na IVF/ICSI?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Janica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Feb 05, 2006 3:19 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Janica »

Svi simptomi su tu, to je dobro!

Da li su embrione vratili 3. ili 5 dan?

pozz
Korisnikov avatar
Blonde
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 18, 2005 1:47 am

Post od Blonde »

I ja sto vise znam teze mi je da se odlucim. nigde mi neizgleda dovoljno dobro :-?
SlikaSlika
Slika
Making the decision to have a child is wonderous! It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body!
http://www.*/forum/
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm

Post od obgyn »

Doco navijam da uspije za druge strane planete...srecno.
Pozdrav,
ObGyn
nijenina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 25, 2005 7:45 pm

Post od nijenina »

doca napisao:
U program kada se odluce ulazite drugog dana sledece menstruacije...

kad se ulazi drugog dana menstruacije, prima se manje hormona.

skinuto sa sajta ivf.brisel

ovi u briselu, kazu da je to "short procedure with antagonists"-moze da se radi zahvaljujuci novim generacijama lekova, a radi se po ovoj metodi u zadnjih nekoliko godina.
prednost ove metode je kraci tretman i manje i nekcija. a to znaci da zahteva veci nedzor lekara radi pracenja folikula nego kod drugih procedura, pa se cesce radi uzv. ovako pise u originalu, a navodim i original jer mi se ponekad desi da pogresno protumacim, pa ce se verovatno u slucaju greske vec neko javiti radi ispravke:

Short procedure with with antagonists
Thanks to new medication – which is known under the collective name ‘antagonists’ – a different treatment method has been possible in recent years. Contrary to agonists – which deplete the available FSH and LH hormone beforehand – antagonists suppress the secretion of LH (luteinising hormone) which induces ovulation.
The advantage of this method is a shorter treatment period and less injections. The disadvantage is that the development of the follicles needs to be followed up more closely compared to the other procedures, resulting in a higher frequency of ultrasound scans.

Treatment starts on day two of the menstrual cycle. After a blood sample is taken, the purified hMG, purified FSH or rec-FSH injections are started. At an agreed time – either simultaneously, or the following days – antagonists are administered.
Just as with the other stimulation methods, the rest of the treatment depends on the guidelines issued by the Centre’s Daily Patient Monitoring department. As always, the stimulation is completed with the hCG injection (see infra).
doca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 28, 2006 9:04 pm

Post od doca »

Hvala vam svima na iskrenoj podrsci.
Korisnikov avatar
Blonde
Aktivan član
Aktivan član

Post od Blonde »

Doco, pa sta je sa Teta Betom? Raste li ? Sta s dogadja? Svaki dan virnem da vidim ima li sta novo a ti nama sve na kasicicu! E, da si moj doktor bome bi bilo svasta :D :wink:
SlikaSlika
Slika
Making the decision to have a child is wonderous! It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body!
nijenina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 25, 2005 7:45 pm

Post od nijenina »

i ja stalno gledam da bihvidela sta se desava kod vas doco
passanger
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 14, 2006 2:19 pm

Post od passanger »

** Juce sam videla poruku za problem sa povisenim prolaktinom ali sada ne mogu da pronadjem adresu. Svejedno, evo mog iskustva sa istim problemom koji se odavno zavrsio povoljno. Radi se o tabletama koje se nabavljaju u Svajcarskoj /mozda ih sada ima i u Beogradu, treba proveriti jer kada sam ih ja koristila tada ih nije bio/. Ne mogu se setiti tacnog naziva ali moze Vam u tome pomoci Dr. Terzic koji radi u Visegradskoj, na odeljenju ginekoloske endokrinologije. On mi je prepisao te tabletice koje sam koristila negde oko 45 dana i od tada nisam imala nikakav problem sa prolaktinom. Pre toga sam pokusala sa gomilom tableta, narvno bezuspesno. Ove tablete toplo preporucujem a Dr. Terzic moze reci tacan naziv. :)
passanger
doca
Novi član
Novi član

Post od doca »

Pa nemojte tako, ja kad god imam sta novo ja se javim:) Naime betu nismo vadili od poslednjeg puta, samo nas zbunjuje... Ono sto je novo jeste da je supruga pocela od juce da povraca, ali ne samo ujutro vec i u toku dana gadi joj se sama pomisao na hranu...ostali simptomi kao dojke vrtoglavice vrucina su stalno jace ili slabije prisutni.
Nas ginekolog ovde je otvorio trudnicko bolovanje i on je ubedjen da je to trudnoca na osnovu uz nalaza, jedino je rekao da se molimo da sve ide kako treba. Sutra idemo u Segedin na UZ (ako je sve u redu, tamo vise necemo imati potrebe da idemo). Eto tako..
Ne secam se da li sam pisao, ali par koji je sa nama bio u Segedinu (njima su par dana kasnije vratili embrione-oni sto ne znaju ni rec madjarskog) je merio betu i prva je bila (14-tog dana od vracanja) 2100 mIU/l, a kako su im zbog godina supruge (ima ih 37, a on 35) vratili tri embriona sve tri su se lepo primile...
Pa nista drzite nam palceve za sutra pa se cujemo...
Janica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Feb 05, 2006 3:19 pm

Post od Janica »

Drzimo, drzimo, nego sta!!
Cim su tu mucnine, nema sta da brinemo.
Nadamo se da ce sve biti OK na pregledu.

pozz
Korisnikov avatar
Blonde
Aktivan član
Aktivan član

Post od Blonde »

GO GO Doco :D
SlikaSlika
Slika
doca
Novi član
Novi član

Post od doca »

Evo bili smo danas u Segedinu, pa reko da podelim sa vama dobre vesti:)
Na uz-u se lepo i jasno vidi mesak i u njemu bebica od oko 1 cm po onom uz-u to odgovara 6,5 nedelja a i po nasim saznanjima to je 6 nedelja i 5 dana. Doktorka kaze da srce kuca-ja nisam nista cuo jer sam usao negde na polovini pregleda. Eto tako mi smo trudni sada ostaje jos da sve bude u redu do kraja...

Pozdrav svima
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm

Post od obgyn »

U zdravlje Doco...neka je sa srecom !
Pozdrav,
ObGyn
ss_cale
Novi član