Femara tablate za ovulaciju

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
lelaveki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 10, 2007 9:26 pm

Femara tablate za ovulaciju

Post od lelaveki »

Pozdrav,
imam 32 godine i nakon uradjenih analiza (dijagnoza PCOS) i terapije gluforminom i Eutiroksom iako je stitna malo pri gornjoj granici, (ostale analize su u redu ukljucujuci i proveru prohodnosti jajovoda), doktorka mi je prepisala Femara (Letrozol) tablete u trajanju tri mjeseca za podsticanje ovulacije.
Ukoliko nije doslo do trudnoce u toku ta tri mjeseca, koliko se minimalan vremenski razmak mora napraviti prije ponovnog uzimanja Femare.
Hvala!
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm

Re: Femara tablate za ovulaciju

Post od Zli doktor »

lelaveki napisao:Pozdrav,
imam 32 godine i nakon uradjenih analiza (dijagnoza PCOS) i terapije gluforminom i Eutiroksom iako je stitna malo pri gornjoj granici, (ostale analize su u redu ukljucujuci i proveru prohodnosti jajovoda), doktorka mi je prepisala Femara (Letrozol) tablete u trajanju tri mjeseca za podsticanje ovulacije.
Ukoliko nije doslo do trudnoce u toku ta tri mjeseca, koliko se minimalan vremenski razmak mora napraviti prije ponovnog uzimanja Femare.
Hvala!
Kako pijete gluformin i u kojoj dozi? Možda je bilo bolje da vam je preporučila Klomifen citrat...
lelaveki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 10, 2007 9:26 pm

Post od lelaveki »

Uzimam gluformin ukupno 1500 mg dnevno podjeljeno u 2 doze.
Preporucila mi je Femaru jer navodno ne stanjuje endometrijum.
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm

Post od Zli doktor »

lelaveki napisao:Uzimam gluformin ukupno 1500 mg dnevno podjeljeno u 2 doze.
Preporucila mi je Femaru jer navodno ne stanjuje endometrijum.
Hm... nešto nisam primetio... ta reakcija je individualna, al ajd nema veze neće vam škoditi... pa ako ne uspete sad za neko vreme probajte klomifen...
P:S. Nadam se da ste dobili preporuku za redovnu fizičku aktivnost, i da ne bi bilo zgoreg da u ishranu ubacite neki suplement, recimo L karnitin...
Odgovori