Dosadan sekret

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Lutka19
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 08, 2008 12:35 pm

Post od Lutka19 »

Uz to sve probaj piti stalno caj od persuna i sok ili caj od brusnice
Imala sam to isto,medjutim nakon intenzivnog koristenja mi je prestalo.
twia
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 09, 2008 5:33 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od twia »

cao svima

da li neko moze da mi kaze nesto vise od Lactogyn jer prvi put cujem za njih? da li mogu na svoju ruku da se koriste?hvala unaprijed
:)
joldicka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 01, 2006 2:04 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od joldicka »

Ljudi pomozite i meni vasim savetima. Pre 6 meseci skinula ranicu koja je bila velika, Papa II, biopsija pokazala hronicu upalu i nista "opasno". Ranica nastala kao produkt pojacanog sekreta dug period (V grupa sekreta). Sada posle 6 meseci ranice onakve nema, ali ponovo ima crvenilo i mala ranica.
Ja i dalje imam pojacan sekret (ne onakve strukture)
VS II grupa,
Papa ponovo II,
Hlamidija-negativna,
Bris vagine - oskudna bakterioloska flora, kultura na gljivice negativna
Bris cerviksa miko- Mycoplasma -negativna
Ureoplasma+negativna
Bris cerviksa gljivice- zasejane podloge ostale su sterilne. Kultura na gljivice negativna.
Ja stvarno ne znam sta da radim da se oslobodim sekreta, uradicu jos i HP tipizaciju kada sakupim novac za to, a ako i to bude ok da li postoji jos nesto.
Da li treba raditi hormone ili...
Evo i ultrazvucni nalaz:
Uterus u indiferentnom polozaju, dimenzija 67,0x40,0x49,0mm, praznog kavuma. Endometrijum 7,8mm. Levi jajnik 29x27mm. Sa fokulom od 17mm. Desni jajnik 28mmx18mm. Douglasov prostor slobodan.
Izvinjavam se na opsirnost, ali stvarno ne znam kako da resim svoj problem. Imam 27 god i nisam imala porodjaja niti abortusa.
Molim vas za savete sta da koristim i koje jos analize da odradim.
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Post od donka »

Tkivo koje formira takozvanu ranicu luci sekret, tako da ako imas ranicu, uopste ne mora da znaci da imas neku infekciju, sekret moze da ti bude pojacan zbog samog prisustva tog tkiva. Pokusaj da zalecis ranicu, posto si je vec hirurski skidala sada pokusaj da koristis kantarion vaginalete, nekim zenama je to pomoglo.

Posto ona nastaje zbog povisenog nivoa hormona, ako ne koristis oralnu kontracepciju mozes da uradis analize, ali to nije nista abnormalno, to su zenski polni hormoni koje svaka zena ima i ciji nivo kod svake zene varira tokom godina. U menopauzi ces sigurno igubiti i ranicu i problem sa sekretom.
sunny_n
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 15, 2008 1:39 pm

Post od sunny_n »

twia napisao:cao svima

da li neko moze da mi kaze nesto vise od Lactogyn jer prvi put cujem za njih? da li mogu na svoju ruku da se koriste?hvala unaprijed
Lactogyn kapsule sadrze probiotske kulture i, navodno, regulisu vaginalnu floru. Kazem navodno, jer meni nista nisu pomogle! Vise mi pomaze obican Probiotic koji uvek uzimam kada, po preporuci lekara, koristim antibiotik.
sunny_n
Aktivan član
Aktivan član

Post od sunny_n »

Inace, Lactogyn kosta oko 10 evra! Ali nezavisno od cene i mog iskustva, mozete probati, pa mozda vam i pomogne. To je dijetetski proizvod i mozete ga uzeti bez recepta.
sunny_n
Aktivan član
Aktivan član

Re: Dosadan sekret

Post od sunny_n »

khalua napisao:Procitala sam milion slicnih stvari, ali nikako nisam sigurna da je to to.
Bicu kratka.
Imam 23 godine, stalnog partnera i sekret bas bele boje koji varira od retkog do gustog (poredjenja radi kao jogurt i kiselo mleko). Povremeno ima neprijatan miris.
Bila sam kod ginekologa par puta, radila briseve, ultrazvuk, bla, bla, bla, koristila vaginalete i antibiotike ali se uvek vraca, tako da vise nemam zivaca.
Da li postoji neko alternativno resenje, neka varijanta "uradi sam" ili neki univerzalni antibiotik ili caj ili neke vaginalete ili bilo sta sa cime bi mogla da pokusam.
Unapred hvala
Ja bih rekla da je rec o bakterijskoj vaginozi. Uradite bris, idite kod lekara i dobicete odgovarajucu terapiju npr. Orvagil.
Odgovori