Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
lisy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 23, 2008 10:01 pm

Post od lisy »

Pozdrav i dobrodošlica za nove cure,mada bi bolje bilo da ni jedna od nas nije na ovakvim temama.Nemojte se ljutiti ,ali kad nam Nabla nije onako optimist. izgleda da sve malo padnemo ali što je tu je...Ja doista ne znam ništa o tim klinikama,ali svaki put kad sam razmišljala o tome da se upustim u to nisam bila načisto s tim.Previše sam osjetljiva i ne znam,da li iz komocije mi je lakše prihvatiti ovo što jeste nego se boriti...možda ja nisam osoba za velike stvari i zato svaka pohvala za Mini.
Kad vas čitam pomislim da je vama iz Bg možda malo lakše zbog blizine centara i dr.koji su specijalizirani za ovakve slučaje.Razmišljam da uradim amh i inhibin pa najvjerov. dolazim u Bg.samo još nisam definirala.Zanima me samo jel vjerodostojan nalaz ako se radi u toku uzimanja hormonalne terapije?možda da mi pomognete i s tim kako uzimati dheu i larginine i kako to nabaviti?
JESOOOO svaka čast i sretno
kikica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 01, 2007 4:45 pm

Post od kikica »

Kao prvo, novim devojkama zelim dobrodoslicu , iako se ne radujem sto nas toliko ima, radovacu se vasim pozitivnim betama koje ce naici - jako brzo , nadam se!!!

Vago, draga, bas sam bila ubedjena... Bezveze, draga, ali, drzi se, ti si ta koja ne sme da odustane...Zelim ti svu srecu ovog sveta u narednom pokusaju!

Mini, devojcice iz daljine, nadam se da si i ti sigurna i mirna na svom putu do bebe, kao i da nisi sama!

Jeso, BRAVOOOOOOO za desetku! Samo ih ti gaji, koko nasa, uh sto cemo da se radujemo, dace Bog!!!! Kad je planirana aspiracija? I koji bese metod ti radis - ICSI?

Nablina, lepo je videti te - gde god te vidim! Hvala na podrsci! Ono sto ti je Vujovicka rekla podseca me na ono sto je Goca meni - da su moji jajnici stariji 10 godina od mene... Ali, i OD TOGA starije zene RADJAJU!!! Ja se ipak drzim svojih godina ko pijan za plot, koliko god da su te daske trule - pazim kako hvatam - iz drzim se! Samo imaj hrabrosti i nade, moras tako!

Ja se slabo javljam jer sam disciplinovana lezalica, ali puno mislim na vas.
Imam jedno pitanje:
Primam pregnil od 1500IJ. Na tri dana. Bojim se da ce test pokazati laznu pozitivnu crtu...Trebalo bi da ga uradim u petak, 13.06. pre nego primim novu inekciju... Nakon koliko dana tih 1500jedinica izvetre iz krvi (i ne ostaju tragovi u urinu?) Ako neko zna...

Veliki pozdrav od lezalice kikice!
NADA je kao ptica koja oseća svetlost i peva dok je zora još uvek mračna. Rabindranat Tagora
danijela9
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 12, 2008 2:23 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od danijela9 »

Zvala me draga Vuja danas kaze da je prezadovoljna sto sam imala fol od 20mm pored cicloproginove,da uzimam utrogestan vag 3*1 da ako dobijem men uradim opet fsh,lh,estradiol pa da se vidimo krajem juna sa rezultatima da vidimo sta dalje.Nisam mogla da nadjem utrogestan pa je ponovo zvala ona mi kaze da uzmem primolut-nor da pijem 2*1 tabletu.Onda slucajno u jednoj zavucenoj apoteci pitam kad tamo ima i utrageston a ja vec kupila primolutnor.sad sam u dilemi da li je bolji utrogesten ili primolut i neznam da li sam je dobro razumela da li nastavljam i cicloproginovu uz sve?Inace i ja koristim smokvice,m mlec,vitamin E,folan videcu da li ima efekta kad budem vadila hormone.Nabla interesuje me zasto si odustala od LJubica?Da li razmisljas o Goci ili si iz nekog razloga i nju eliminisala?Puno poz svima ,a nasoj dragoj Nabli najvise.
vaga
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Feb 21, 2007 12:13 am

Post od vaga »

Drage moje, vracam se polako u zivot, a sta drugo preostaje.

Tesko sam podnela ovaj neuspeh, svaki put je teze i teze. Iako se kao pripremam i dajem sve od sebe, ne vredi, u tom trenutku se osetim tako bezvrednom, odbacenom i istinski nesrecnom.
Sada posle 'savrsenih' embriona, uvukla se sumnja u sebe samu i naredne postupke.

Nego, moramo se vratiti optimistickom pogledu na zivot. :)

Draga Kikice, zelim ti, zaista da uspe. Pokusaj da se ne opterecujes simptomima i nesimptomima i da zadrzis dobro raspolozenje.

Jeso, odlicna brojka - bravo!

Pozdrav novim curama.

Nabla, ako planiras na bockanje kod dr Ljilje, bilo bi dobro da pre toga uradis temperaturnu listu po danima. Pocinje se od prvog dana ciklusa, meni je dala kad sam bila. Napravicu tabelu i poslacu ti, mislim da je to bolja varijanta da imas spremno za prvu konsult. ja cu tako da uradim.

Pozdrav svima.
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am

Post od nabla »

Uf, moram da priznam da mi je drago da ima pridoslica, necu da komentarisem sudbinu koja nam je namenjena, al verujem da smo "zajedno jace", a uostalom mnogim novajlijkama fsh-ovkama mnogo ce znaciti gomila info na jednom mestu.

Lily-an, Pronatal je prvo sto nam svima pada ovde na pamet jer je razradjena varijanta. Verujem da je samo to u pitanju, nista vise, nikakva superiornost u odnosu na druge klinike koje se time bave. Dodatna pogodnost je sto nema jezicke barijere, tako da su oni preplavljeni devojkama iz bivse YU....
Koji su tvoji razlozi zasto bi ih zaobisla?
Jos uvek s distance (jer nemam svojih iskustava), sudim na osnovu drugih devojaka da su poceli malo da brljave jer su prebukirani. Treba im nekoliko meseci da ti odgovre na e-mail i sl.
U tvojoj dilemi ti najbolje moze pomoci Mini, posto se ona vise informisala o drugim klinikama u Ceskoj na fertilityfriends Forumu. Ako se Mini ne javi, procesljaj sama iskustva devojaka iz Engleske:
http://www.fertilityfriends.co.uk/forum/
direktno vezano za temu: http://www.fertilityfriends.co.uk/forum ... oard=347.0 (tu imas gomilu korisnih informacija- od klinika do logistike- hoteli, restorani i sl.).
Meni bi u odluci pomogla tudja iskustva ali i profesionalnost klinike u inicijalnom kontaktu, kao i kako i koliko detaljno rade "matching" (ne znam koliko se to ozbiljno radi u istocnoj Evropi, ali u Americi idu do najsitnijih detalja i to po porodicnom stablu horizontalno i vertikalno). Takodje, nesto mi se vrzma po glavi da je u Ceskoj jeftinija varijanta ako ides na "sharing", odn. ako uzimas deo jc od zene koja je vec u postupku IVF-a iz nekih drugih razloga.
Donacija najmanje ima uticaja na opste zdravstveno stanje- ti prakticno primas samo estrogen za pripremu embriona, za razliku od klasicnog IVF-a kad ides na svoje celije. Tu nemoj da brines.
O etici..., ja licno stvarno tu ne vidim nikakvu eticku dilemu- isto ti je i kad primas neki drugi organ (bubreg, srce i sl.). Jeste malo tesko da prebrodis normalnu ljudsku zelju da dete nosi i tvoje gene, ali meni je zelja za detetom jaca nego zelja da se genetski prenosim dalje...Jedini eticki problem vidim u situaciji gde se uzimaju jc od zena u postupku koje nisu dale pristanak za to (citaj: kradja jc).
Nemoj mnogo da se mucis, veseli se ideji da ces uskoro biti MAMA :D

Ivana, da li si mozda ranije bila registrovana na staroj Kolevci?
Ako ti nije problem, mnogo bi nam znacilo da opises svoje iskustvo s klinikama i zasto si odabrala Reprofit, koji lekari rade i kontakte za kliniku. Koliko vremena prodje od prijave do postupka i sl.
Naravno, zelim ti BINGO iz prve :D :D :D :D

Lisi, morala bi da budes "cista" pre analize hormona. No, provericu to s drugaricom, pa ti javim. Sta ono bese, na kojoj si terapiji?

L-argini imas u Twinlabovim apotekama- znam za jednu u Novom Zagrebu i jedna je u Makedonskoj u BG-u. DHEA imas skoro u svim apotekama, ja ga nisam uzimala, s njim je eksperimentisala Rikikiki.

Kikiceeeeeee, nosiljo nasa :D Hahahahaha, i ja se drzim svojih godina ko pijan plota, mada me vise ne smeta moja situacija, pa sam rekla sestri koja ima 40 god da mi se od sada obraca sa Vi (hahahahahahahah).
Tvoju dilemu ne znam da razresim, upravo sam tragala na Rodi jer se secam slicnih pitanja, al mi nesto ne ide od ruke. Ako kasnije nadjem, postiram. Ali mozes da uradis jednu drugu stvar jer nekako mislim da pregnil bas ne izvetrava tako lako ako ga primas na tri dana: odradis betu u sredu i cetvrtak, ako je vrednost bete u cetvrtak veca od one u sredu onda je to trudnoca a ne pregnil.
Joj, bas mi se svidja Gocina terapija. Jos nisam cula da je nekom davala pregnil kao potporu zutom telu. Navijammmm iz petnih zila :D :D :D :D :D :D :D

Danijela, ne znam za Promolut, ali utrogestan je proverena "receptura", pa ako si ga vec nasla onda bih ja na tvom mestu pre njega odabrala. Za cikolproginovu ne znam. Trebala si ponovo da je zoves ili posaljes poruku ako imas njen mobilni. Mogu sutra da se raspitam opet kod one moje drugarice sto je slican tretman imala kod Vujovicke.
Od Ljubica sam odustala jer nemam snage da jurim lekare i da mislim umesto njih. O Goci razmisljam u jesenjoj/zimskoj/proletnjoj varijanti.

Mini, javi nam se da znamo da dises :D
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

Vagooooo, :D . Dizi se, dizi se, nema padanja :D .

To sto su embrioni drugog ili terceg dana izgledali odlicni, jos ne znaci da su bili euploidni. Tako da nemoj da klones duhom i da mislis da si i pored super embrica fulala (cak ni blasta nije 100 % merodavna). Evo jedna maratonka, Bebomanka- '68 godiste s Rode- 7 IVF nikad pozitivna beta, endometrioza i nesto losiji spermogram i TRUDNA. Idi pogledaj, radjeno u Mariboru. :D
Salji tu tabelu!

Cokam te :D !
Korisnikov avatar
rikikiki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 2:56 pm

Post od rikikiki »

Novim našim članicama šalejm puse i pozdrave i želim da što prije zatrudne!

Znam da su Vaga, Kikica i Jesa bolje kokoške od mene, ali ja ne mogu a da se ne pohvalim da sam i ja danas snjela jedno jaje!
- ja '75. visoki FSH-27,8
- mm '68. AT-OAT
- 2 stimulirana - 0 j.s.
- 2 klomifenska - 2 ET - beta=0
- 8 prirodnih - 1 ET = beta 20
- 2 femarska - 1.=ET 2 blast.; 2. nema ET
kikica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 01, 2007 4:45 pm

Post od kikica »

Rikikiki, BRAVO koko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jedno jaje snagu daje, samo napred, jos malo pa ces i ti u lezalice - da se pile malo izlegne za devet meseci!!!!!!

Nabla, i ja sam prva za "koju sam cula" da joj je Goca dala pregnil u ovoj fazi... Cak se i Blonde iznenadila - onda ja da cutim... Ali, ok je, samo da nije uzalud to bockanje...
E videcu sto se bockanja za betu tice, sve mi mirise da cu ja mozda - ako ne izdrzim, ko sto nikad do sad nisam izdrzala, vec 11. od ET (13. od aspiracije sto bi odgovaralo ovulaciji u prirodnom ciklusu, jel te?) da uradim test - pa ako se i zabledi linijica - odoh da se bockam...Pa ako jesam trudna, pokazace bar 70, po mojoj nekoj racunici...A onda u petak ponavljam - zvanicno... Uh, ne znam, gde me Bog napravi ovako nestrpljivu, poludeh ja ali i ljudi oko mene....

Vago, ljubac veliki! Isplaniraj neki odmorcic, zabavi se lepim stvarima, pokusaj da mirna sacekas sledeci pokusaj... Uh, tesko je, ali to je nekad najvise sto mozemo da uradimo...
NADA je kao ptica koja oseća svetlost i peva dok je zora još uvek mračna. Rabindranat Tagora
Ivana70
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 18, 2006 11:29 am

Post od Ivana70 »

nabla napisao: Ivana, da li si mozda ranije bila registrovana na staroj Kolevci?
Ako ti nije problem, mnogo bi nam znacilo da opises svoje iskustvo s klinikama i zasto si odabrala Reprofit, koji lekari rade i kontakte za kliniku. Koliko vremena prodje od prijave do postupka i sl.
Naravno, zelim ti BINGO iz prve :D :D :D :D

Hvala ti na lepim zeljama, videcemo sta ce od svega toga da ispadne...

Jesam, bila sam neko vreme na kolevci ali posle 5-og neuspesnog fiv-a vise nisam zelela da se bavim ovom temom niti da se opterecujem istim problemima i dilemama.
Onda sam resila da probam sa donacijom. Prvo sam mislila da idem u Spaniju ali onda sam naisla na forum fertilityfriends.com i tamo procitala puno pozitivnih misljenja o klinikama u Ceskoj. Naravno da je i cena uticala (2 do 3 puta jeftinije nego Spanija) + su Sloveni kao i mi + mozes da utices na karakteristike tvoje donatorke (sto je nemoguce u Spaniji).

Onda sam sa muzem otisla u obilazak par klinika u Brnu (po preporuci Engleskinja sa foruma) i nekako su nam se najvise svideli Repromeda i Reprofit. Odlucili smo se za obe ali Repromeda mi nije nasla donatorku koja je odgovaral mojim kreterijumima ( 20 cm niza od mene) te je ispalo da smo docekali termin za Reprofit.. Ne znam da li sam ovo dobro objasnila ? :-?
Ostali smo u Ceskoj 3 dana i stekli smo jako pozitivan utisak o ljudima i zemlji. Osecali smo se nekako kao kod kuce, opusteno. Sve je cisto, sredjeno, bez stresa. Ljudi su kulturni i prirodni i nekako mi deluju posteno a ne kao oni nasi mufljuzi od umisljenih doktora (tu na PRVOM MESTU mislim na Dr RADULOVICA I NJEGOVU ZENU (Jovanova)- ZA IZBEGAVANJE!!!)

Inace, Reprofit je jako postao popularan medju Engleskinjama a razlozi su sledeci :
- pozitivno iskustvo devojaka sa foruma,
- niska cena,
- visoka uspesnost (55-65% positive test and 45-50% of ongoing pregnancy)
- profesionalnost I odnos prema pacijentkinjama (Dr Stepan je super, odgovara na mailove u roku od 24 sata i jako je prijatna osoba)
- Rade blastocistu I PDG
- Ne rade “sharing”, sto znaci: 1 donatorka = 1 primaoc, odnosno sve dobijene celije cuvate ljubomorno za sebe (ako to nekome nesto znaci :roll: ) :-? I ne delite ih sa drugom “primaockinjom” (nepostojeca srpska rec za zenskog primaoca :D ) nego mozete da ih zaledite za sledeci put.

E sada, sve ovo sto sam navela vazi i za Repromedu samo sto su oni za 1000-1500 eura skuplji, ali zato je lista cekanja kraca (2-3 meseca), dok je u Reprofitu booking za 6 meseci!

Evo nekoliko delova iz mailova koje sam dobijala od raznih klinika. Mozda ce vam to pomoci da dobijete jasniju sliku:

1) Odgovori REPROFITA:
Reprofit International offers full range of infertility treatments including oocyte donation. We have more than 250 young donors tested by the American Society of Reproductive Medicine criteria ready to donate oocytes. We do not do oocyte sharing (oocytes from our patients). All of our donors are volunteers and mostly university students. As you probably know OD is anonymous in the Czech Republic (by law) so we are not able to provide you with any information about the donor. We try to do the best matching possible (weight, height, blood group, eye and hair colour, education, hobbies). I am sure I will be able to find a suitable donor for you. Currently, there is a waiting period of about 4-5 months.

You are more than welcome to come to Brno personally for the first consultation or we can set everything up via email. You can consult everything with your own doctor in your country as they can be of great help.

Concerning the fee, we do not distinguish between Czech and foreign patients and the price has been set at 3100 Euro for one cycle of OD. This price is final - no extra fees. Included are: the stimulation drugs for the donor, monitoring of the cycle, oocyte retrieval, fertilization by ICSI, so called extended cultivation (day 3 or 5- blastocysts, depending on the number of embryos and their quality), assisted hatching and also freezing of surplus embryos and their storage for one year. Price does not include medication for you. Meds for you can be obtained either from our clinic or you can get them in your country.
...... If the egg donor does not reply on stimulations or if none egg fertilizes, you get another treatment free of charge.
....success rate of this treatment? 55-65% positive test and 45-50% of ongoing pregnancy

2) Odgovori FERTIMEDA (oni rade sharing ali zato nema puno cekanja I jeftinije je):

We can offer two options for the donor eggs treatment:
· A two-visit procedure: We’ll book you and your partner into our centre for the first consultation, sperm freezing and prepayment (600 Euro). Then you’ll return home with the medication that will prepare your endometrium. We’ll call you back the second time for the actual embryo transfer once we have suitable embryos ready for you. This program is better for EU patients.
· A one visit procedure: we’ll instruct you on what medications to get and you come to us with your endometrium already prepared for the embryo transfer. Volunteer can pre prepared for date which you require. Program is better for non-EU patients.

We can normally offer the first appointment within 2 weeks of contact.
Success rate is over 40 %/ET (our best patient (and donor) group has about 55 %/ET – see www.fertimed.cz – results, but mostly bad sperm of old man and lower quality of endometrium influence our results).
The best scenario is for you and your yokemate to come to our centre with all relevant medical examination records. We can then study all your results and suggest the best possible course for the examination and procedure required to aid your fertility.

Pricelist:
First consultation 200 Euro
IVF-ICSI-AH-Blastocystcultivation-Donor fee-two visit treatment (shared program) 2 500 Euro
IVF-ICSI-AH-Blastocystcultivation-Donor fee-two visit treatment (shared program-higher amount of eggs or volunteer program) 3 500 Euro
IVF-ICSI-AH-Blastocystcultivation-Donor fee-one visit treatment (only volunteer program) 3 500 Euro
Accommodation 20 Euro/Prs./Night
Transport from Vienna (Prague, Bratislava) airport 250 Euro
Transport from Brno (Ostrava) airport 100 Euro
All payment is in * SPAM *.

3) Odgovori REPROMEDA:

thank your for your interest in REPROMEDA clinic.
Here are some informations you asked for.
- The waiting time for an egg donation is 2-3 months.
- The success rate is about 60%.
- The price of the IVF - egg donation cycle is 4.200 - 4.600 Euro approximately.
- Most of foreign client starts the treatment with enter the OLC (on line consultation) service. This service allows to discuss the whole treatment in your home comfort, spare your time..., you can ask anything any time, you will get the answer in 2 work days... OLC is payed service - the fee is 250 Euro.
You can also come to REPROMEDA to have a personal consultation of course, the price is 100 Euro per each visit.
All necessary tests can be done either in your doctor´s office or in REPROMEDA during your visit.
- If the donor does not response to hormones the new IVF cycle is offered free of charge.
- If you decide to undergo IVF treatment, as the first step you will be asked to do necessary tests, then the egg donor will be matched to you according to your physical parameters, the term of IVF will be established, the stimulation protocol for you will be worked up..

Malo sam oduzila sa ovim pisanjem, ali volela bih da vam prenesem rezultate mog visemesecnog istrazivanja i nadam se da ce ovo nekome biti od pomoci :P

Ljubi vas Ivana!!
jesa71
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 02, 2008 10:11 am

Post od jesa71 »

Juuuu,koliko novih devojaka i prica...ovih cu dana sve da podrobnije proucim,obecavam,sada vas sve samo pozdravljam i drzim palceve svakoj ponaosob u nalazenju resenja!!!
Vago...kad te Ljilja izbode ima sva negativna energija da izleti...Ne daj se,bice drugi put,takav je zapis,mora vise puta i gotovo!
Kikice...sta je poezija za tebe...kakve ces ti bebironce da setas...
Nabla...cekamo te u gnezdu...svidja mi se ovo sa 'kokama-nosiljama'...
Rikikiki-jedna ali vredna!Ima da kmeci...

Ja zavrsavam,konacno,veceras pregnil!Posle 33 dipherelina i 38 gonala...aspiracija u nedeljicu... :P :P :P
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

Rikikiki, jeeeeeee, ovaj put mora da bude BINGO. Zasto si uzimala dex? :D

Jeso, uraaaaa :D :D :D :D , bogme udarnicka doza :o . Drzim fige za dalje :D

Ivana, svaka casta na istrazivanju :D ! Hvala ti puno na ovoliko korisnih informacija :P
No, jos malo da te gnajvim- moje dve drugarice su na konsultacijama kod Radulovica kao i nasa Black Magic Woman koja je pokusala donaciju kod njih. Zasto imas negativan stav prema Jovanovoj?

Lisi, ako si na cikloproginovi ili tome slicno mozes da radis hormone.

Danijela, nastavljas s cikloproginovom i u drugom delu ciklusa.

Ja sam konacno poslala e-mail Radoncicu, pa vam javim sta ce mi odgovoriti.
Lily-an
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 11:25 pm

Post od Lily-an »

Ivana,
najpre, mnooogooo hvala na trudu i vremenu da nam sve ovako detaljno, uz svoj lični komentar, (a smatram ga jednako bitnim kao i opštu informaciju), sve ovo preneseš i predočiš!

Kao što sam ti i na pp rekla, ponekad nas intuicija vodi, bar je kod mene takav slučaj, kad se sludim od razmišljanja i premišljanja, pa je tako meni, od više klinika, nekako zapao baš Reprofit, mada mi neki crvić kaže da pustim mail IVF-Institutu u PLzenu...Sve ovo što sam pročitala u tvom postu mi se čini sasvim ok.Da li možeš reći gde ćeš sa smeštajem?
Kada sam pretraživala smeštaj u Brnu, naišla sam na neke simpatične pansione, sa povoljnim cenama, vrlo pristojene, kao čitav stan, a jeftinije čak od hostela...Čula sam da su cene bitno niže u odnosu Prag, inače.
Ne znam, kada ti se sve nekako posloži,dopadne, kada nema neprijatnosti, nelagode, kao što kažeš, onda bi to, ZAISTA, trebalo da u bukvalnom smislu urodi plodom!!!Javi nam se obavezno, a ja ću misliti na tebe početkom jula!!!
Nabla,
kada sam pročitala Ivanin post koji je Reprofit poslao, još sam ubeđenija da nisam pogrešila u vezi Pronatala!Eh, gde god se umeša neko sa ovih naših prostora sve ide na neku improvizaciju, brzinu, površnost - na žalost.Tu mislim na kontakt osobe iz Pronatala, pre svega gospođu Danicu Vignjević!Šta znači da se čeka tako dugo na odgovor?Momentalno odgovore kada im se prvi put javiš, a posle toga, kao da im je svaki drugi kontakt smor.Ja to ne mogu da prihvatim, vređa me da cvilim i šaljem upite, a ona ništa! Možda su bili profesionalniji, ali jednom profesionalan - uvek takav, to je i garant uspešnosti.Bar po meni.Uostalom, svuda su specifikacije cena, a to kod njih nisam videla!Nemojte krivo da shvatite, ali meni nekako, virtualno gledano, takođe Brno deluje toplije, prisnije, za razliku od Praga, a i bliže.Možda nisam u pravu, što se osvrćem na ove tzv. periferne stvari, ali one se prosto nameću!
"slučaj" RADULOVIĆ- ja nisam bila njegov pacijent, ali čoveka doživljavam kao nekog malog boga na ovim prostorima, ali bez empirijskog pokrića! Naime, gostovao je u bg hronici, povodom programa besplatne oplodnje.Nije se znalo ko više zveči, jadna novinarka sa pitanjima ili on sa tankim objašnjenjima, a sve se završilo spektakularnom izjavom: naš procenat uspešnosti VTo je 20-25% Čuj, pa kakav bezobrazluk! Prijavilo se 1 700 parova, eliminisali su , kako kaže " iz raznih objektivnih razloga" preko 1 200, zatim je smuljao i cifru od 250, pa je na preostalih 250 gore pomenuti procenat uspešnosti.Ko nije pažljivo pratio njihovu priču, zaboravio je da je na početku bilo 1700 parova! Dakle, nije ni 50 žena ostalo trudno! A, sve je to napričao u jednom narcisodnom maniru i po meni ostavlja jedan prilično šarlatanski utisak, čemu doprinose veeelikiii novci koje je zaradio na raznim mukama ljudskih duša!
Samo, ja bih ovoj listi dodala još jedno ime: ILIJANA GARALEJIĆ iz NF!

....i ja se raspisala...Drago mi je da sam ovde sa vama, osećam se bolje, iako je razlog takav kakav je....Laku noć svima.
danijela9
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 12, 2008 2:23 pm

Post od danijela9 »

hvala Nabla na odgovoru a svim devojkama koje su u proceduri zelim mnogo srece! :lol: :lol: :lol:
Korisnikov avatar
rikikiki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 2:56 pm

Post od rikikiki »

Cure moje drage,
moja vrijedna staničica se oplodila i u ponedjeljak idem na transfer!

Nablo, dex mi dr. uvijek daje zbog mog raynouldovog sindroma, koji je autoimuna bolest...pa za svaki slučaj...
Inače, stigli su mi i oni ostali nalazi koagulacije i pokazala se mutacija gena G4/G4 što ukazuje na moguću pojačanu koagulaciju, tako da ću vjerojatno dobiti neki heparin, valjda Fragmin.
Moguće da je i prva biokemijska bila zbog te pojačane koagulacije..tko bi ga znao!
- ja '75. visoki FSH-27,8
- mm '68. AT-OAT
- 2 stimulirana - 0 j.s.
- 2 klomifenska - 2 ET - beta=0
- 8 prirodnih - 1 ET = beta 20
- 2 femarska - 1.=ET 2 blast.; 2. nema ET
lisy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 23, 2008 10:01 pm

Post od lisy »

Evo i mene ,bila sam kod dr.endom.5mm,jajnici se u odnosu na prosli put malo povecali,nema znakova ovul.i stvarno mi nije jasno kako sam mogla imati onakvu finu ,prozirnu i rastegljivu sluz,bockanje u jajniku i kako to moj org. funkcionira ...meni se i prije tako desavalo da imim skolsku ovulaciju a za par dana na uzv ne vidi se nista,endom. sa10mm se stanji na 3mm i tako opet na hormone pa dobijem u nedogled.Nema veze uglavnom,pocinjem s utrogestanom kroz tri ciklusa pa cu vidjeti.Imala sam razgovor s jednom prof.dr.Balic i u dogovoru s mojim gin.dogovarace terapiju dok ne bude vrijeme da odem kod nje,ona je specijalista za smanjenu rezervu i u prethodnom razg. s njim je rekla da je imala uspjeh s pacijenticom fsh80.Sad cu malo ovako ,pa najesen u Bg uraditi AMh i inhibin.
Rikikiki drzim fige i sretno.
Nabla hvala ti
Ostale cure drzite se
Pozzz
Odgovori