Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Nabla - kad testiras... Drzim ti palceve.... Imas li nekih simptoma...?
Riki - sve naj... Ja sam zadnji put imala slucaj da nisam imala jaja... Moze biti da dr ne uspeju izvaditi jaja ili da se priljubi celija za zid folikule... To je uglavnom kazu zbog starosti... DR sher na Sirmu misli da ne postoji empty follicle syndrome...
Vago - samo napred...za zapadom i istokom...
Ana - fantasticno... SAd samo jos te dve nedelje....
BMW - nadam se da si dobro ...
Kiki - gde si?
ovde je nesto ruzno vreme, kako kod vas?
Ova vrsta 'personal growth' mi bas nije trebala u zivotu.. Nemica mi rekla po prvi put nesto sto mi se svidja... Posle najmracnijih sati dolazi zora...
Stigli mi nalazi E2 koji je 1059 pmol/l što govori da imam barem dvije jajne stanice (u dva folikula - taman)! Ako ovaj jedan pukne prije vremena, jednu stanicu će valjda uspjeti uhvatiti!
Da me doc naručio dan ranije na UZV mogli su punktirati oba. Al eto, ja nemam baš sreće s tim tempiranjem
Do malo prije sam se osjećala prilično OK, ali sam poslije posla išla po uputnice koje mi trebaju za petak i bila je puna čekaonica. Htjela sam sestri reći da mi treba samo uputnica, a ona se stala derat na mene da šta bi ja preko reda i da čekam kao i svi drugi (a u čekaoni 20 žena). Ja joj kažem da moram po još jednu uputnicu kod opće prakse za spermiogram muža i ako to sve danas moram stići jer sutra muž i ja radimo i ne možemo izostat s posla, a u petak ujutro sve to moram imat, a ona mene lijepo poslala natrag u čekaonu i nek čekam dok budu gotovi svi ispred mene.
E, pa onda sam zbilja pukla, sva ova muka koja mi se skuplja u ovom postupku (jaka stimulacija, slaba reakcija, krivo tempirana punkcija, sestra se dere na mene) je izbila i rasplakala sam se ko kišna godina i tresla ko šiba. I sad sam još sva jadna, ali bar sam uputnice dobila u roku keks!
- ja '75. visoki FSH-27,8
- mm '68. AT-OAT
- 2 stimulirana - 0 j.s.
- 2 klomifenska - 2 ET - beta=0
- 8 prirodnih - 1 ET = beta 20
- 2 femarska - 1.=ET 2 blast.; 2. nema ET
Rikikiki, tako je i meni bilo muka, iako se ja ne maltretiram s uputnicama al i ja sam imala u startu nekih logistickih poteskoca da sam mislila da nece nista biti od ovog ciklusa. To kad u startu krene traljavo obicno se na kraju dobro zavrsi
E2 ti je super- bice materijala . Nemoj unapred da se stresiras razmisljajuci da nece uspeti uloviti js iz ovog veceg!
Da li se kod vas placa prirodnjak u drzavnim klinikama? Ja sam stekla utisak da ne placate i da imate neogranicen broj prirodnih IVF-ova.
Ja sam ovaj moj platila (privatno) 1500 eur .
Vago, e da sam ranije znala da ces kod Vujovicke, pa da je podsetis da mi se javi. Ja zvala danas i rekli mi zvace vas na kraju radnog vremena. Evo opet su me ispalili, tako je bilo i prosli put pre IVF kad sam zvala. Verovatno joj ne prenesu poruku
Htela sam da vidim koje analize treba da radim ukoliko dobijem, da ne gubim sledeci ciklus!
E zvali me danas iz Laba gde sam radila kariotip... pre par nedelja otisla sam kod njih sa odstampanim radovima koji spominju moje satelite i s mojim istrazivanjima (napravih ja na kraju citavu studiju- hahahahahha). Tada su mi rekli da postoji mogucnost da posalju moju krv u Nemacku na FISH analizu. I danas mi kazu da su vecali i odlucili za pocetak da urade meni i mojim roditeljima kariotp da ih uporede (i to BESPLATNO- a rec je o privatnom labosu!!!!), pa ako se pokaze da ima nekih neslaganja onda moja krv ide via Germania (to placam, naravno)
Hmmm, inace geneticar je mnogo zgodan dasa (hihihihi)
Suuuuper za kariotip ... barem nešto besplatno i nadam se da FISH analiza nije preskupa!
Kod nas imaš bolnica u kojima je prirodnjak besplatan (ja idem u tu) i u kojima se plaća.To ti ovisi o upravi bolnice, odluka je njihova. Po zakonu bolnica ne bi smjela naplaćivati prirodni IVF niti inseminaciju. U zakonu jasno piše da se besplatno mogu dobiti tri puta lijekovi za stimulaciju i neograničeno broj postupaka IVF-a, ali eto, neke bolnice to naplaćuju, i ne malo! Cijena je ista kao i u privatnim poliklinikama. Sva sreća u bolnici u koju ja idem (još) se ne naplaćuju postupci.
- ja '75. visoki FSH-27,8
- mm '68. AT-OAT
- 2 stimulirana - 0 j.s.
- 2 klomifenska - 2 ET - beta=0
- 8 prirodnih - 1 ET = beta 20
- 2 femarska - 1.=ET 2 blast.; 2. nema ET
Nabla, bila velika guzva danas kod Vujovicke, zao mi je sto smo se promasile, mogla sam joj preneti, ali je bez veze da unapred tako mislis o svojoj sadasnjoj trudnoci. Mislim, ti si sad teoretski trudna, pa neka tako i ostane. Znam da si jedna realna cura, pozdravljam, tako sam i ja resila u buducem postupku da se ponasam.
Moj prvi postupak bio mi je najmanje stresan, nisam znala sta je sledeci korak, a nisam bas ni ocekivala uspeh, kao gde iz prve da utrefim. Ali, posto je taj prvi uspeo, svaki naredni sam imala prevelika ocekivanja i mnogo se emotivno i psihicki trosila, svu snagu sam ulagala u veru u uspeh i nisam htela da planiram plan B, i to je pogresno.
Sad sam isplanirala celu narednu godinu, bez bojazni od baksuziranja, ali ti si me prevazisla, mislim, sacekaj do bete makar, a zelim ti i nadam se da ce biti pozitivna i da ce i posle toga sve biti OK.
Vujovicka je rekla da su mi svi hormoni u redu, ne svidja joj se moja kasna ovulacija, zadnja bila 19. ciklusa, smatra da j.c. 'prezrene', predlaze zbog toga, pre postupka kontraceptive najmanje 2 meseca. Takodje kaze da sacekam nalaze imuno analiza, jer to moze biti uzrok svih problema. Podrzala me za Prag, rekla je da je to jedna ozbiljna ustanova, poznaje dr Mardesica, cak mogu da je pomenem, predlozila mi da odem pre postupka na konsultacije, dobijem protokol od dr i ona je voljna da ga vodi.
Ne dopada joj se protokol od prof Vlaisavljevica 5 dana 5 Gonala, pa onda po 3 Menopura, kaze treba ipak to malo individualnije.
I jos da dodam, Vujovicka je stvarno blagotvorna, kad sam joj rekla da sam matora (Vlaisavljevic), ona odgovorila: ma to su gluposti.
Inace su me zvali iz Inst. za mol. genetiku, sutra idem po nalaz(bas je brzo stigao), i ako Miljic bude zavrsio nalaze sa KC, vidjam ga u petak, jedva cekam.
Javljajte novosti, Kikice, Mini, sta preduzimas konkrevetno?
Devojke,bas puno lepih novih vesti...
Rikikiki,strasno je koliko nema razumevanja za sve sto prolazimo,cak ni tamo gde najpre ocekujes,ali,bas je i meni moja dr. rekla nakon jedne moje slicne srede-dobro je,ko se na pocetku iznervira,obicno uspe...
Nabla,legendo(raznih)foruma,mislim da imas toliko navijaca da ne moze da ne uspe...
Vago,dinamika desavanja obecava,izgleda ce biti vremena za sve...
Mini...sve mi to lici na ruznu gusenicu koja se pretvara u leptirararara...
Anna,kako tercet,odmara?
Holly,javljaj sta se desava...
Kikice bas nema...
I kod mene status quo...cekam...
Vago, gde vidjas Miljica? Ja nisam uspela da ga dobijem na mob. kad mi je rekao da ga zovem. Posle mu se i nisam javljala jer sam "kao" mirovala u kuci posle ET. Mislila sam da opet pokusam da ga dobijem telefonom pa da se konacno dogovorimo za analize. A sve se nesto ustrucavam da telefonom maltretiram docove
Znas sta, verovatno cete me sve razumeti jer smo rasle u slicno vreme- vaspitavani smo pod devizom "nista nas ne sme iznenaditi" (hihihihihihi).
A valjda sam to pokupila i po zenskoj liniji- uvek se spremamo za najgore . A tata bi to ipak nazvao "kontrolisucim duhom" hahahahaha.
Uh, i ja sam bila puna nadanja posle drugog spontanog, jer sam maltene odmah ostala trudna kad smo pratili folikule. A onda iz ciklusa u ciklus udar za udarom. Sad sam vise u fazonu "strefice me ako je test pozitivan", ak je negativan "ah, pa to je ocekivano".
Drzi me jedino sto jos ima stvari da se istrazi pa eto imacu zanimaciju posle kad dobijem M!
Ovo kod tebe se sve lepo poklopilo, taman ces imati vremena da das sansu i akupunkturi!
Jeso, ajd da se vama navijacima ostvari trud navijanja i drzanja figa, posto sam ja self miner i self partibrejker:D
Oh, sad sam bas procitala moj post... O to zvuci previse optimisticno... No, nisam tako mislila... Kasni mi period, ali ne mislim da sam trudna.... Vise sto me body zeza dok ja agoniziram...
Come on drage moje...ja cu u junu imati 41 god... A nisam na kontracepciji od 34.5.
Nabla - testic? Ja isto tako positivne vesti bi bile schock and negativne su za ocekivati... Ali to ja ovako samo za sebe a ne za druge...
Mini,imam dve takve drugarice koje je "body zezalo" u 40im...Jedna,'65 godiste,rodila blizance,druga '68,sad ceka blizance...obe prirodno,obe po batu i seku...znas i sama kako telo ume da te pocasti dok ga ti spremas u penziju...
Nabla, Miljic je i meni dao br mobilnog, nemoj da mislis da si glavna riba, i stare koke vrede, ha , ha. Dosta sale, zvala sam ga veceras, meni je jednom pre rekao da je najbolje da ga zovem u 19,30, to kaze samo zgodnim, valjda pred spavanje mu stima.
Uh, stavarno preterah, al' humora nikad nije previse. Jadan dr da zna da ga ovako pominjemo, verovatno bi se povukao u ilegalu.
Znaci, najbolje je da ga zoves u to vreme.
Samo da se javnem, mislim na sve vas... Toliko, da sam sad pokusala da se ulogujem sa svojim nikom i passwordom "nabla"... Nadam se da je to pozitivan znak
Neke su se stvari iskomplikovale, necu da obaram raspolozenje... Javicu se posle vikenda, tad ce stvari valjda biti jasnije...
Nabla, Anna, uh, ne znam sta da vam kazem...Samo, eto - iz sveg srca VICEM molitvu za vas...
Svim devojcicama veliki pozdrav, a tebi Mini, prizeljkujem slatke prirodne iznenadjujuce jutarnje mucnine...
NADA je kao ptica koja oseća svetlost i peva dok je zora još uvek mračna. Rabindranat Tagora
Kikice,kakve su te to muke spopale...ne daj se i zovi u pomoc,ako treba,tu je Istvik...
Devojke,ja cu zvati oko 15h i otkazati kontrolu kod Majre zakazanu za ponedeljak u 12.30 jer mi sada odgovara pomeranje za kasnije tako da se termin oslobadja pa ako je nekome hitno i zeli-neka zove da zakaze,vreme sam navela.
Pozdrav svima,cekam danasnji "presek" da vidim da li ste bile vredne i koliko vas,ustvari,ima...
Nabla, pa gde si?
Jesi li zvala Miljica? Sutra idem kod njega na kontrolu, gotovi su mi svi nalazi, oni sa Inst. za molek. genetiku su OK, a oni sa KC su kod njega, sutra cu saznati.
Jeso, lepo sto si javila za Majru, ne verujem da bi mi dali tvoj termin jer sam prvi put, a i ne mogu vise ni jednog dr da podnesem trenutno, u glavi mi je trista kombinacija sa desetak strucnih misljenja.
Sta se kod tebe desava?