Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
holly-molly
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 1:50 pm

Post od holly-molly »

vaga napisao:
Holly, srecno sa zamrznutim. Jesi li nesto uradila od onog sto ti dr Radoncic rekao?
Hvala Vago :D . Nisam nista radila jos,ovde u Madjarskoj ne postoje kao kod nas ambulante gde mozes da odes i trazis na svoju ruku da tu rade analize,moras da imas uput doktora.Pa sam ja nekako samoinicijativno odlucila da dam sansu mojim smrznutim bebama,pa ako ni to ne uspe,bacam se na imunologiju. U sustini,slicna prica kao tvoja,ne ceka mi se :-? ,mada sam svesna da bi mi mozda pametnije bilo da otklonim sumnje.

Sto se tice Dr.Zadorija,ja idem u kliniku Kaali u Budimpesti i za njihov nacin rada zaista imam sve pohvale.Izuzetno profesionalni,izuzetno skolovani,odlicna oprema,odlicni biolozi.Znam dosta parova koji su uspeli kod Dr.Zadorija i ni od koga (ni od onih koji nisu uspeli) nikada nisam cula losu rec o klinici Kaali u Segedinu.E sad,minus je naravno sto se mora putovati u drugu zemlju,nije bog zna kako daleko,ali je svakako lakse kuci.
sladjancija75
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 3:29 pm

Post od sladjancija75 »

da li u Sloveniji ili u Madjarskoj rade IVF sa doniranom jajnom celijom od poznatog davaoca?
mojoj rodjaki su rekli da je jedina sansa da dobije bebu donacija jajne celije. Bila bih donor, ali kako, gde?
holly-molly
Aktivan član
Aktivan član

Post od holly-molly »

Ne znam za Sloveniju,ali u Kaaliju u Madjarskoj rade.

Evo ga link,pa mozes pogledati:

http://www.ivfpregnancycenter.com/
vaga
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Feb 21, 2007 12:13 am

Post od vaga »

Hvala drage moje.
Ljilja mi je rekla da su bubrezi slabi i manjak energije, slab protok krvi. Lagane setnje, joga (vec upraznjavam) moze, nikakvo veliko opterecenje misica.
Ja bih, kao sto Mini predlaze, kombinovala njenu 'vestinu' sa vantelesnim, kad budem isla na kontrolu pitacu je, valjda ce hteti.

Jeso je l' tebi rekla za onaj caj 'Andjela' i maticni mlec? Zaboravila sam, mleko i mlecne proizvode izbacila. Moj muz je bas ne zanima, ha, ha, ja bih ga rado izlozila njenom interesovanju, ali je on konzervativan, ne bi se bas preporucivao, jedino da Ljilju priupitam.

Jeso, nikad se ne zna, sve je moguce, priroda je cudna. Ljilja rece da je seksualna energija najcistija i najbolja, i izgrdi me. :P

Pozdrav svima.
anna40
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 24, 2008 3:07 pm

Post od anna40 »

Drage moje, samo ukratko da se javim i sve pozdravim jer idem leci i odmoriti. Ovaj put cu stvarno paziti i pokusati sto vise mirovati. Dakle, dve male mrvice su kod mene, sad cekanje dva tjedna pa cemo vidjeti. Sve je proslo dobro i nadam se da cu iduci put samo turisticki u Prag. Ostalo je jos smrznuto 6 embica, no ja se nadam da ce i ove ostati kod mame.
Svima puno pozdrava i hvala na figama.
Kikica, Mini, vaga, jeso, nabla, holly, BMW, rikikiki zelim vam svima uskoro ostvarenje sna.
holly-molly
Aktivan član
Aktivan član

Post od holly-molly »

Anna,navijam za vas :D !
jesa71
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 02, 2008 10:11 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od jesa71 »

Anna,pozdrav za vas tri-troje!!! :lol: :lol: :lol: Samo hrabro,sa puno Vere!!!

Vago,izgleda da smo ti i ja suprotne price,ja sam imala "zastoj" a ti "nedostatak" krvi,tj.Qi (ili chi) u njoj,meni je lecila jetru a tebi bubrege,pristup je bas suprotan...Imam neku njenu skriptu,kao skracena forma predavanja,tu je sve lepo objasnjeno,nadam se da jos uvek daje zainteresovanim klijentima kopije,zamoli je da ti donese.Umoje vreme nije davala taj caj nego neke uzasno skupe kineske kuglice koje su retko dolazile i bio je grabez da se dodje do njih.Cemu sluzi taj caj i da li znas da li "zagreva" ili "hladi" organizam(ako ti je pomenula tu pricu o vatri i vodi...mozda te sad gnjavim,ali me bas zanima...)?To sa hranom je povezano sa tim,zato je jako vazno sta jedes...
Bas navijam da ti uspe sa njom,svakako ce pristati na varijantu da te pripremi za dalju akciju,rekla sam ti vec da radi paralelno sa lekarima ali sve sa cim se ne slaze-odmah ce ti reci...i tu mnogi zavrse sa njom jer,ili nemaju strpljenja ili vremena ili pobedi vera u zapadnu opciju...a nekeko se i pare lakse ostavljaju" zapadnjacima",valjda se ta "magla" lakse vari...
Korisnikov avatar
rikikiki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 2:56 pm

Post od rikikiki »

sladjancija75 napisao:da li u Sloveniji ili u Madjarskoj rade IVF sa doniranom jajnom celijom od poznatog davaoca?
mojoj rodjaki su rekli da je jedina sansa da dobije bebu donacija jajne celije. Bila bih donor, ali kako, gde?
U Sloveniji je donacija jajnih stanica dozvoljena samo za Slovenske državljane i mislim da postoji opcija samo za nepoznatog donora.

Anna40, držim fige da uspije!
Jedna moja draga prijateljica će uskoro također u Prag po doniranu stanicu i nadam se da će i njoj uspjeti!
- ja '75. visoki FSH-27,8
- mm '68. AT-OAT
- 2 stimulirana - 0 j.s.
- 2 klomifenska - 2 ET - beta=0
- 8 prirodnih - 1 ET = beta 20
- 2 femarska - 1.=ET 2 blast.; 2. nema ET
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Cao narode.,

Samo nakratko...

Ana - sve najbolje za dva malca... Sto nisi stavila tri ili si mislila da je prevelik rizik od multiples?

Nabla - drzim ti palceve....

Riki - good luck sa stimulacijom

Jeso - VAga - ajd nadam se da ce kombo da bude winning kombinacija...

Kikice - sta ima kod tebe sad? Da li si ti tempted za istocno-zapadnu varijantu... U svakom slucaju super je za stres....

Ja - evo dosla s posla... Crkla sam...

Nisam zapamtila ima - ali vecinom su u Evropi anonimne donacije... Ovde u Engleskoj nisu...

Uzela sam jos dva dana da radim sto ce biti full-time almost.... Nisam bas napravila nikakve odluke...ali nesto nisam sigurna da cu da cikliram.. Period mi kasni... Kako bi to bilo divno,ali verovatno zilch od toga...
vaga
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Feb 21, 2007 12:13 am

Post od vaga »

Caos devojke,
Jeso, mislim da je kod mene sve hladnjikavo, kad sam je pitala za med (koristim u velikim kolicinama), kaze med hladi, bolje maticni mlec. Tako zakljucujem da kod mene treba zagrejavanje. Slazem se s tobom, ono za veru u razlicite medicine, utisak da je Ljilja povredjena jer kad dodje do uspeha svu slavu odnesu 'zapadnjaci'.

Ana, navijamo za tebe!!! :lol:

Pozdrav svima.
sladjancija75
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 3:29 pm

Post od sladjancija75 »

hvala rikikiki i holly-molly na brzom odgovoru
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am

Post od nabla »

Anna, bravo :D i jos 6 smrznuto, pa ti imas pravo malo bogatstvo :D
Verujem da ce ovaj Prag za tebe da bude bingo!

Mini, mozda padne neko lepo iznenadjenje :D

Rikikiki (i Andro :D ), i tebe (vas) da mlatne jedno pozitivno iznenadjenje sutra (npr, onaj treci folikul je naprasno odlucio da vam se pridruzi na zurci :D )

Sladjancija, probaj da pitas na klinici u Jovanovoj da li bi radili "rodjacku" donaciju. Black Magic Woman je to iskusila ali u BIS Intremedicusu na Novom Bgd. Ali, ako si procitala njenu pricu, onda znas da treba da ih izbegavate.

Vago i Jeso, meni to malo komplikovano zvuci- mislim onaj deo da se prepustis na odredjeno vreme i batalis zapadnu medicinu. I ja bih bila u frci sta da radim, jer mi se bas bas zuri. Videcu, ako dobijem M, javicu joj se pa da vidim sta ce da mi kaze koliko sam "rasafrljena".

Holly, pored andola, uzmi i omegu 3. Nece da skodi a moze da pomogne (po forumima se suska da deluje antiinflamatorno pa bi trebalo da eventualno smiruje aktivnost citokina i Nk). Pitaj docu da ovaj put probate s Crinone gelom umesto utrogestana. Svojevremeno sam naletela na jedan italijanski apstrakt gde su spominjali Crinone u kontekstu smirivanja NK celija.

BMW, nadam se da se spremas za akciju :D
Korisnikov avatar
rikikiki
Aktivan član
Aktivan član

Post od rikikiki »

Malo prije sam došla s UZV i jedan folikul ima 16 mm, a drugi 20 mm. Endo je 8 mm trolinijski! Večeras je štoperica, a punkcija u petak!
Bojim se za ovaj veći da bi mogao puknuti ili ako ne pukne da će stanica biti prezrela, pa sve nade polažem u ovaj manji. Jutros sam izvadila i estradiol, jer se najviše bojim da mi na punkciji kažu da nema stanice...pa se volim osigurati, ako bude nizak nalaz E2 onda barem znam unaprijed da se tamo ne šokiram!
Sad tek nastupaju pravi strahovi, brrrrrr
Nabla ... nažalost treći nas nije iznenadio :(
Inače, od početka ciklusa uzimam matičnu mlječ, folnu i omega 3, a ako (daj Bože) dođe do transfera, onda ću još i andol100 uzimati!
- mm '68. AT-OAT
- 2 stimulirana - 0 j.s.
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am

Post od nabla »

E 'bemu miša za taj treći!
Jesli li merila LH s trakicama? Znam da kod tebe folikule imaju običaj pucati ranije, al čini mi se ne i u stimulisanom ciklusu. Moj je E2 (sad u prirodnom ciklusu) bio 165 pg/nešto- dan pre štoperice. A dimenzija folikule je bila 20x16. E2 ti ne bi trebao biti nizak obzirom da ti je endometrijum lepo podebljan.
Ranije sam nešto bila tragala o "praznom folikulu" i većina informacija na netu govori o tome da ne postoji prazan folikul već je problem u tome što js docovi nisu uspeli uhvatiti (ne mora nužno da znači da je njihova greška u pitanju). Ti si letos pisala da ti nisu uspeli uhvatiti js, al sam Radončić mi je spomenuo da je razmišljao i da je najverovatnije on nije uspeo uhvatiti a da je ona ipak postojala.
Ajde, nemoj da se sekiraš, držimo ti fige :D
Korisnikov avatar
rikikiki
Aktivan član
Aktivan član

Post od rikikiki »

Upravo zato i volim izvaditi E2 ... pokaže da postoji stanica i onda ja znam da je bila, a ne da mi kažu da je nije bilo.
Jasno je meni da se može desiti docu da ne uspije uhvatiti stanicu, može se desiti da iscuri tekućina ili se js priljubi uz stijenku...sve je moguće i nikad ne krivim doca ... osim jednom kad je dao da me punktira specijalizantica (di baš na meni da se uče).
LH nisam mjerila jer sam uzimala menopur (a on sadrži i LH), tako da ne bi pokazala točno!
Ah, jedva čekam nalaz. Moj nalaz će biti u jedinicama pmol/l i za jednu stanicu treba biti između 400 i 600.
- mm '68. AT-OAT
- 2 stimulirana - 0 j.s.
Odgovori