Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
jesa71
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 02, 2008 10:11 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od jesa71 »

nine pukla,cekam dr da se dogovorimo za dalje pokusavajuci da vam pisem sa i-phona...
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am

Post od nabla »

Holly, jeeeee dobila si odgovor :D
Mozda deluje po malo zastrasujuce kad vidis koja je to gomila novih testova, al bitno je da ima sta da se ceprka i da mozda postoji neki konkretan razlog zasto niste uspeli.
Ako ti nije komplikacija da dolazis vamo, ja ti najiskrenije savetujem dr. Miljica.
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

Jeso, nije pukla?

Valjda ce da bude nekog resenja!
jesa71
Aktivan član
Aktivan član

Post od jesa71 »

Ma NIJE pukla,sve se odlaze...
kikica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 01, 2007 4:45 pm

Post od kikica »

Jeso, :( ...
Sta da se radi, stisnes zube i guras dalje...
Mozda sve ima svoje zasto, a mi i ne slutimo koliko je to dobro....

Samo hrabro, uz tebe smo!
NADA je kao ptica koja oseća svetlost i peva dok je zora još uvek mračna. Rabindranat Tagora
holly-molly
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 1:50 pm

Post od holly-molly »

Devojke,hvala vam svima na odgovorima i savetima,polako skupljam informacije,pa ce nesto pozitivno valjda da se desi !

Jeso,bas mi je zao sto cista nije pukla.Mada,i bolje da se sve odlozi,cula sam da ima ginekologa koji bi nastavili dalje zbog svog programa,a zna se da to odmaze.

Nabla,jeste,odgovorio mi je :D . Sad cu malo da googlam,pa cu da razmislim.Zapetljano mi je da idem za Beograd zbog toga,radi se sigurno i ovde,raspitacu se malo :wink: .Tebi svaka cast kako si uspela sve da ih skupis da radite ka istom cilju,moje je iskustvo da su uglavnom svi lekari jako sujetni,cim kazem mom dr da je to preporuka nekog drugom,samo ce da zavrne nosom 8) .
jesa71
Aktivan član
Aktivan član

Post od jesa71 »

Gde ste,macke...to pise na kutijici s medom i orasima a na slici mis napada macketinuuu... :D Bice da je to dobar dezert za nase M!
Eto,vratih se,s osmehom na licu,nema veze sto nije pukla,kad vidim Kopitovicku ja tako energetski odlepim...
Dakle,htela je da punktira ali bi se onda postopak preklopio sa predstojecim praznicima pa sam dobila Primolut 10 dana,od 3.-12.IV a onda idem kod nje da se dogovorimo da upadnem u majsku grupu,bez kontraceptiva,kaze da je jasno da mi ne prijaju nego odmah duga sema...!!!???
'Ajd sad pisite,ako vas ne mrzi i ako imate vremena, da li su to GnRH agonisti i GTH,kako to ide bez kontraceptiva?

:o su me gledale vezano za ustondiravanje koje su mi kontraceptivi napravili...a kad je cula da imam 37.5 20 dana...Hm,nekako se radujem sto ih vise necu piti... :wink:

Hvala sto ste bajale,ipak nije strasno odlaganje...
Mini
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 5:07 pm

Post od Mini »

Jeso - ako nisi na LP protocolu (agonist) bices na SP. Antagonist protokol ukljucuje koriscenje cetrotida da ti regulise ovulaciju + stimulansi... Ovi protokoli proizvode dosta dobar kvalitet jaja... Stimulansi u kombinaciji gonal f + LH su dobri za stimulaciju poor responders i also dame u godinama za sto bolji response...

Ana - drzim ti palceve... Pretpostavljam da si sad u Pragu... Jesi li sama posto ti je muz ostavio swimmere prosli put.. Nadam se da uspevas da se zaokupis nekim aktivnostima dok cekas transfer...

Kikice - nadam se da ces uskoro u akciju...

Nabla - kako je 2 ww. Jel' radis ili si uzela neko vreme off...

Holly - nadam se da ces vec naci neku winning kombinaciju...

Vago - samo napred sa alternativom... Ne moze da skodi...Ja sam nalazila da je vrlo korisna za stres...

Ja sam provela lep dan sa prijateljicama i mm. Super je kad si covek malo odvuce misli...

Budite pozdravljene...
vaga
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Feb 21, 2007 12:13 am

Post od vaga »

Caos devojke,
radila progesteron 21. dana c. - 6,6, ali posto sam slucajno 19. dana bila na konsultacijama kod Vlaisavljevica i video mi folikul pred pucanje, troslojni endometrijum 12 mm, radila progesteron i juce 25. dana - 20,2 (ref. vred. luteinska faza: 1,5-22,6 ng/ml).
Sta kazete, je l' OK?

U ponedeljak kod kineske dr, a u sredu kod Vujovicke.

Kikice, javi sutra kako je bilo kod Goce.

Nabla, kako guras?

Ana, srecno u Pragu.

Jeso, dobro je, ipak ce nesto da se desava ubrzo, cekanje je najgore.

Mini, imas li nekih konkretnih planova?

Pozdrav svima. :lol:
Korisnikov avatar
rikikiki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 2:56 pm

Post od rikikiki »

Bok drage suborke!
Jučer sam cijelo popodne isčitavala ovih 26 stranica koliko ste ih napisale, i evo danas sam vam se odlučila pridružiti!
Nabla će me se (nadam se) sjetiti s Rodinih stranica!
Ukratko:
S 31 godinom sam kontrolirala spolne hormone i rezultat je bio poražavajući: FSH 27,8 LH 19. Za tri mjeseca FSH 11,6 LH 6,3. Dr. Radončić dijagnosticirao mi je preuranjenu menopauzu. Preko foruma saznala sam za pretrage InhibinB i AMH i za dr. Vujović, tako da sam otišla u Bg posjetiti dr. i napraviti pretrage. Da ne duljim, dr. Vujović je potvrdila dijagnozu, a rezultati su tada bili: FSH 5,99, LH 4,67, InhibinB 28,35, a AMH 0,066.
Do sada sam odradila jednu stimulaciju sa supresijom suprefact inekcije i stimulacijom 2 gonalaF+1 merional dnevno i reakcija je bila nula jajnih stanica. Iza toga sam u prirodnom VTO (bez ikakve stimulacije) došla do biokemijske trudnoće. Dalje smo pokušavali s prirodnjacima, ali više se nije uspjela uhvatiti stanica ili nije bila dobre kvalitete.
U 12/07 sam probala sa stimulacijom klomifenima i nakon 5 dana s dva menopura dnevno i tada sam dobila 3 jajne stanice od kojih su se dvije oplodile, ali nije se primilo. Moram napomenuti da mi je u tom ciklusu FSH bio 2,03. Upravo sam u novom stimuliranom ciklusu sa decapeptyl inekcijama od 24. dana prošlog ciklusa, a od 2.dc primam i 4 menopura dnevno. Danas je 6. dc i na UZV su viđena samo dva mala folikula pa je moj dr. odlučio ukinuti decapeptyl i od sutra primam samo po jedan menopur. Uglavnom nije zadovoljan mojom reakcijom na stimulaciju (a bome nisam ni ja sretna).
Čitala sam dosta foruma i razno raznih stranica u vezi visokog FSH, ali oni najbitniji su na engleskom jeziku s kojim se ja baš i ne snalazim najbolje (pogotovo kad su u pitanju stručni izrazi), ali sam skužila da se spominju neki protokoli s kojima se postižu dobri rezultati kod visokog FSH.
Ako netko od vas zna malo više o tim protokolima, molila bih da mi malo pojasni!
Ja obećala ukratko....a kad ono litaniju ispisala :roll:
Svima vam želim ispunjenje najveće želje i pozdravljam vas iz Zg!
- ja '75. visoki FSH-27,8
- mm '68. AT-OAT
- 2 stimulirana - 0 j.s.
- 2 klomifenska - 2 ET - beta=0
- 8 prirodnih - 1 ET = beta 20
- 2 femarska - 1.=ET 2 blast.; 2. nema ET
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

Hej Rikikiki :D
Kako te se ne secam, stalno te spominjem, drzale smo ti fige na Serbian Cafeu kad si ostala trudna. Nadam se da cete uloviti js i da ce ovog puta to biti dobitna kombinacija :D
Pino je na Rodi spominjala naucni clanak koji predlaze neki specijalan protokol kod low respondera i smanjene rezerve i onih sa losijom kvalitetom js. Ako nemas taj rad, posto je meni poslala, mogu da ti posaljem ako mi na pp ostavis mail. Posle bi mogla da ga das doci da ga prouci i eventualno primeni na tebi.
Ja se jos nisam bacila na iscitavanje razlicitih protokola jer do toga jos uvek nisam stigla, pa je meni to jedno veliko spansko selo. Ali mozda ce Mini nesto vise znati :D Ja cu svakako pogledati u mojoj "arhivi" (prepunila sam komp raznim info) sta imam, pa postiram.

Nesto mi nije jasno, kazes vide se dva folikula, zar nisi imala 5 antralnih?

Bila i ja kod Radoncica letos. Pitala ga za tebe i zasto je odbacio Vujovickin predlog stimulacije. Nazalost nisam dobila neko detaljno obrazlozenje. Da li je tebi nesto spominjao- argumentovano?
Ja sam kod nas uspela s Ljubicem (Jevremova) da napravim dogovor da Vujovicka radi stimulaciju- nije pravio nikakvih pitanja oko toga. A eto kopka me zasto je Radoncic odbacio predlozeni protokol jer ga izuzetno cenim.
Drzim fige (bas, bas) da vise nemas razloga da razbijas glavu koji bi ti protokol vise odgovarao. :D

Vago, progesteron ti je extra :D Meni je samo u jednom ciklusu bio tako visok, obicno mi se krece izmedju 10 i 13.
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

Mini napisao:
Ja sam provela lep dan sa prijateljicama i mm. Super je kad si covek malo odvuce misli...
E ovo mi se bas dopada, pogotovo onaj deo sa dva M :D
Korisnikov avatar
rikikiki
Aktivan član
Aktivan član

Post od rikikiki »

Haj, nabla :D
Hvala što ste mi držale fige, drago mi je da ste navijale za mene!
Poslat ću ti na pp mail pa mi pliz pošalji taj rad. Kontaktirala sam i pino i zamolila ju da mi malo progugla i proba pronaći zanimljive protokole za mene i zaista ih mislim dati dr. da malo prouči.
Da, bilo je 5 antralnih, ali ne znam zašto su se izdvojila samo dva. Dr. je spominjao i treći ali nije baš bio siguran da će od njega nešto biti.
Uglavnom, vidjet ću sutra kako se dalje odvija!
Što se tiće dr.R ni meni nije objasnio razlog zašto je odbio Vujovićkin protokol, ali mislim da je to bilo malo brzopleto od njega, pogotovo jer je nedavno na svom forumu i meni i jednoj drugoj djevojci predložio nešto slično.
Uglavnom, pišem vam sutra :D
- mm '68. AT-OAT
- 2 stimulirana - 0 j.s.
Korisnikov avatar
rikikiki
Aktivan član
Aktivan član

Post od rikikiki »

holly-molly napisao:Razmisljam i na Rodi da postiram,ne znam da li je to pametno,da li bi me devojke prihvatile i odgovorile zbog ekavice 8) ?
Draga holly, na Rodi (isto kao i ovdje) se sve doživljavamo kao žene koje dijele isti problem i koje imaju isti cilj i vjeruj mi da nikome ne pada na pamet izbjegavati nekog zbog nacionalne ili jezične osnove. Draga, postaj na Rodi, bit će nam drago (uf, što mi fale smajlići s Rode, sad bi stavila jednog koji grli ili šalje pusu)! :D

Nabla, transfer ti je bio na moj ročkas, možda je to nešto znakovito :wink:
- mm '68. AT-OAT
- 2 stimulirana - 0 j.s.
Andro-gen
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 23, 2008 7:16 pm

Pozdrav iz Zg!

Post od Andro-gen »

eto pojačanja na sajtu - jedan muškarac (ako to uopće i jeste pojačanje).
htio sam samo replicirati na poluupit i izraženu sumnju holly-molly
koju je strah da ne bude prihvaćena na rodi...
daj pliz molly, pa na rodi su sve curke (a bogme i dečki) da pomognu jedni drugome, a ne da se penju na drvo i sa grane jedni druge gađamo bananama. zdravlje i viši ciljevi nemaju ni jezičnu ni nacionalnu osnovu.
btw, sa svojom ženom sam bio par puta u bgd zbog tih naših stvari...ej, kako je meni tamo super!! nagovaram svoju ženicu da smisli još jedan problem i svratimo do doktorice vujović. jest da će nas olakšati, ali...
koristim priliku da pozovem i cure koje dijele zajednički problem sa mojom ženom (rikikiki, ali pssst, nemojte nas drukati na rodi, jer tamo ne znaju da mi je rikikiki mž) i koje dolaze u zg da se jave za kavu privatnom porukom pa da nešto smislimo. mž i ja smo se našli sa jednom curom sa rode i njenim mužem, bili na cugi u bg. na žalost, još nije došla u zg...
mislim da ne bi bilo loše i kad bi vaš posjet zg bio istovremen sa onom mjesečnom kavom cura sa rode, da se jednostavno - pridružite.
cure se uvijek vesele svakom novom na kavici. ista je uvijek na istom mjestu, centar zg...

http://www.zagreb-touristinfo.hr/?id=10 ... 7&solo=713

mogla bi ispasti tulumiška...
sretno svima,
a
Odgovori