Da BMW, u pravu svi, sve znam... ali jednostavno, poražavajuće mi je sve to... i svi ti silni hormoni... i konstantan strah od njih i nedajbože nekih nuspojava.... na stranu što nisam sigurna da li mi je od njih, ali... masno lice, masna koža, par kg više, razdražljivost, promene raspoloženja, konstantan umor i pospanost..... toga nije bilo pre nego što sam ih pila... (vrlo lako može biti i depresija koja je uzročno posledična sa ovim stanjem) ... jednostavno, ne postoji dan kad ne mislim o svemu tome, i to me ubija, ne mogu ni da se opustim, da ne mislim.... pitam se samo dal' bi mi bilo lakše da ih ne pijem. Volim da mislim da imam izbor da bar nešto dovedem u red na taj način
Ali piću ih znam, nemam ni petlju da prestanem.... Na lekarske kontrole idem naravno, to je usputno i to mi ne zadaje muku, bar ne za sad...
Šta si ti rešila? Planiraš li donaciju, imaš li neki konkretan plan?
Ljubac za sve hrabre!
Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Re: Donacija jajnih celija/ povisen FSH/ smanjenja rezerva jaja
Rolnice, BMW ti je vec rekla sve u vezi cikloproginove a ja samo da dodam:pijem je skoro 20 godina i,da kucnem u drvo, nema nikakvih nuspojava! Samo opusteno! Pozdrav.
Rolnice ,sa tolikim fsh samo se cudo moze desiti da ostvaris trudnocu sa svojom celijom.
Meni ni donacija nije uspela iz prvog puta vec sa smrzlicima posle godinu dana,a u medjuvremenu sam imala jos jedan stimulisani pokusaj i opet nista.Tad sam pukla,imala sam napade histerije,pa placa,samosazaljevanja,nesanicu,i onda je bilo sve gore,gubila sam ravnotezu,oticala,nisam mogla da se popnem uz deset stepenika srce bi mi iskakalo.Onda sam lepo otisla kod neurologa koji mi je prepisao terapiju za depresiju i vec za dva meseca mi je bilo bolje.Endokrinolog mi je prepisao jos ranije ciklo proginovu tako da sam istovremeno bila i na njoj i ne verujem da su ove nus pojave od nje
jer sam je koristila nekoliko meseci ranije.Jos uvek se psihicki nisam osecala najbolje ali sam morala da prekinem terapiju jer smo odlucili da odemo po smrzlice.Sada gledam kako moja beba raste sto i tebi i svima vama zelim.
Meni ni donacija nije uspela iz prvog puta vec sa smrzlicima posle godinu dana,a u medjuvremenu sam imala jos jedan stimulisani pokusaj i opet nista.Tad sam pukla,imala sam napade histerije,pa placa,samosazaljevanja,nesanicu,i onda je bilo sve gore,gubila sam ravnotezu,oticala,nisam mogla da se popnem uz deset stepenika srce bi mi iskakalo.Onda sam lepo otisla kod neurologa koji mi je prepisao terapiju za depresiju i vec za dva meseca mi je bilo bolje.Endokrinolog mi je prepisao jos ranije ciklo proginovu tako da sam istovremeno bila i na njoj i ne verujem da su ove nus pojave od nje
jer sam je koristila nekoliko meseci ranije.Jos uvek se psihicki nisam osecala najbolje ali sam morala da prekinem terapiju jer smo odlucili da odemo po smrzlice.Sada gledam kako moja beba raste sto i tebi i svima vama zelim.
Devojke, hvala na odgovorima i na podršci... Svega sam toga i bila svesna, ali valjda je ljudski da se čovek nada, da će baš kod njega biti drugačije... ali kad - tad ti realnost zalepi šamar.... onda boli još jednom... možda i jače nego prvi put kad ti saopšte dijagnozu.
Sa donacijom polako počinjem da se mirim kao opcijom, mislim da ću se u skorije vreme baviti ozbiljnije time, veliki sam laik za ta pitanja. Brigu su mi stvarali ti hormoni, nisam znala nikoga ko je baš dugo pod terapijom, Anibla ohrabrila si me, to me je baš brinulo. Naravno, sve je individualno od organizma do organizma, ali lakše je kad čuješ dobru prognozu
Luna, nisam ispratila tvoju priču da sad, neopisivo mi je drago kad pročitam happy end u ovim našim pričama. Ljubi bebu najviše, a ja se iskreno nadam da ćemo i mi ostale to činiti čim pre
Ja naravno imam mnogo dilema po pitanju donacije, ali i kroz to moram da prođem, biću slobodna pa ću postavljati moje brige u vezi sa njom.
Pozdrav svima i pišite!
Sa donacijom polako počinjem da se mirim kao opcijom, mislim da ću se u skorije vreme baviti ozbiljnije time, veliki sam laik za ta pitanja. Brigu su mi stvarali ti hormoni, nisam znala nikoga ko je baš dugo pod terapijom, Anibla ohrabrila si me, to me je baš brinulo. Naravno, sve je individualno od organizma do organizma, ali lakše je kad čuješ dobru prognozu

Luna, nisam ispratila tvoju priču da sad, neopisivo mi je drago kad pročitam happy end u ovim našim pričama. Ljubi bebu najviše, a ja se iskreno nadam da ćemo i mi ostale to činiti čim pre

Ja naravno imam mnogo dilema po pitanju donacije, ali i kroz to moram da prođem, biću slobodna pa ću postavljati moje brige u vezi sa njom.
Pozdrav svima i pišite!
Pozdrav svima,
danas sam čitala stare postove i nekako mi je žao da smo se povukle s ove teme.Ja prva ni sama ne znam što mi se dogodilo, ali htjela sam napokon napraviti nešto pa prijaviti ovdje......Sad mi je sve jasnije, pa možda je tako i trebalo.
Odluku o donaciji mm je najednom iz normalnog razgovora prihvatio,stvarno ne znam zašto mu je toliko trebalo, ali znala sam da je bolje pustiti ga nego forsirati.Kontaktirala sam Repromedu i odmah dobila odgovor ,13.07.smo bili na konsultacijama ,moglo je i ranije samo me posao kočio i plan odmora.Mm je ostavio spermu , dao krv i zahtjevali su kariogram , možemo im poslati poštom, a od mene još serologija i mikrobilološki nalazi,mjesec pred transfer koji smo planirali u 11 mjesecu.Ja se moram ravnati prema planu god. odmora tako da je malo nezgodno,oni su se složili i rekli da je dovoljno 2 mjeseca ranije da znaju tačan termin .Dobila sam protokol za pripremu endometrija, ljekove odmah dobila .Sve skupa smo platili 380eur.Čitala sam negdje da ne primaju rado kartice, ali u Repromedi nije taj slučaj.Sve je bilo mnogo lakše nego sam pretpostavljala.
Ako se zavaram molim vas recite mi vi koje ste prošle sve ovo......
Kako odjednom sve postaje lakše i normalnije?Dok smo bili u klinici ni u jednom momentu nikakve dileme, kao ni sada .Kao da živim drugi život......
danas sam čitala stare postove i nekako mi je žao da smo se povukle s ove teme.Ja prva ni sama ne znam što mi se dogodilo, ali htjela sam napokon napraviti nešto pa prijaviti ovdje......Sad mi je sve jasnije, pa možda je tako i trebalo.
Odluku o donaciji mm je najednom iz normalnog razgovora prihvatio,stvarno ne znam zašto mu je toliko trebalo, ali znala sam da je bolje pustiti ga nego forsirati.Kontaktirala sam Repromedu i odmah dobila odgovor ,13.07.smo bili na konsultacijama ,moglo je i ranije samo me posao kočio i plan odmora.Mm je ostavio spermu , dao krv i zahtjevali su kariogram , možemo im poslati poštom, a od mene još serologija i mikrobilološki nalazi,mjesec pred transfer koji smo planirali u 11 mjesecu.Ja se moram ravnati prema planu god. odmora tako da je malo nezgodno,oni su se složili i rekli da je dovoljno 2 mjeseca ranije da znaju tačan termin .Dobila sam protokol za pripremu endometrija, ljekove odmah dobila .Sve skupa smo platili 380eur.Čitala sam negdje da ne primaju rado kartice, ali u Repromedi nije taj slučaj.Sve je bilo mnogo lakše nego sam pretpostavljala.
Ako se zavaram molim vas recite mi vi koje ste prošle sve ovo......
Kako odjednom sve postaje lakše i normalnije?Dok smo bili u klinici ni u jednom momentu nikakve dileme, kao ni sada .Kao da živim drugi život......
Pozdrav svima,
jedno pitanjce-kada ce se kod nas (u BG-u) poceti raditi legalna donacija jc? Nesto se spominjalo na tv-u u zadnje vreme, a i zakon je donesen.
jedno pitanjce-kada ce se kod nas (u BG-u) poceti raditi legalna donacija jc? Nesto se spominjalo na tv-u u zadnje vreme, a i zakon je donesen.

zara77 napisao:Pozdrav svima,
Ej drage moje... evo da se javim nakon sto godina.. Srela Lilce i njeno bepce... Klinac je presladak.... Drzim vam sve palceve..... Big ljubac.... Minika....
Drage moje da vam javim lijepu vijest da je moja beta pozitivna bila sam u PF C u Pragu.
Nadam se da ce ko procit ovu moju dobru vijest.
Vidim da niko vise ne pise na ovoj temi,jedva sam ju pronasla,
Ljubim vas sve i zelim vam uspjeh u daljnim postupcima
Nadam se da ce ko procit ovu moju dobru vijest.
Vidim da niko vise ne pise na ovoj temi,jedva sam ju pronasla,
Ljubim vas sve i zelim vam uspjeh u daljnim postupcima
Pretorija, naravno da ce neko da procita ovako lepe vesti
Neka je srecno i polako bez straha.
Pozdrav svim misicama

Neka je srecno i polako bez straha.
Pozdrav svim misicama

-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Apr 09, 2020 9:52 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Ja znam u Rusiji Olga klinika https://olgafertilityclinic.com/ a imaju predavanja po celom svetu https://aggdonationideas.se/Mini napisao:Da li neko zna imena klinika u Beogradu ili Novom SAdu koji rade donacije jajnih celija. Hvala
Možete komunicirati i preko skypa