Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Nesto smo utanjili ovde... Al naravno cekamo lepe vesti od Lilike, pa smo se ucutale samo tako.... Ziva li si Lilika? Ajd da nam se javis do proleca.... Cekacemo mi polako..... natanane... bez zurbe... Ljubac....
Dali znate da poviseni prolaktin moze da utice na poviseni FSH?
Naime, ja sam vadila hormone treceg dana ciklusa, i prolaktin je bio 44,7. [b]FSH 13,7[/b], LH 4, Estradiol 2....se na se katastofa. Ja sam se zabrinula da idem u ranu menopauzu, jer mi je FSH 13,7. Promenila nekoliko ginekologa i endokrineloga i svi su mi rekli da je uzrok poviseni prolaktin. Za pravo vistine kad sam proveravala hormone prosle godine i kad je prolaktin bio normalne vrednosti FSH treceg dana je bio 4,1. Imam 31 godinu.
Sad sam pocela pitiza poviseni prolaktin dostinex i za samo tri nedelje, PR se snizio na 2. sad je nizi nego sto treba.
Ostale vrednosti:
FSH 3,7 (1,98-11.6)
LH 6,6(1,98-11,0)
Prolaktin 2,7 (3.2-24,3)
estardiol 106,0 (26,5-161)
testoteron 0,71 (0,19-2,67)
DHEA 1.3 (0,8-3,9)
TSH 1,5 (0.46-4,6)
Ft4 10,8 (11,5-22,7) Ovaj hormon je nizi...neznam zasto
Unapred hvala svakom odgovoru.
Forumske tete,
Eto me, na sekundicu, javiću vam se,drugi put, malo detaljnije, bebac je slatkiš maleni, a mi već ulazimo u drugi mesec, a inače, bili smo u apsolutnom haosu prvih nedelja, sada je i dalje haos, samo se malo "relativizirao" ili smo mi za mrvicu došli sebi!
Sve vas volimo i pozdravljamo, i da,....stvarno čekamo to proleće!!!Pisaću vam....
Lilika cestitam i tebi a i srecnom tati.
Razumljivo da je u pocetku haos ali mi cemo sacekati izvestaj (opsiran nadam se).
Ljubi Lilce od forumske tete
Lily,Lily....dugo ti je trebalo da se odvojis od bepca i konacno svima saopstis radosnu vest
Cestitke i od mene,ali kako sam ja friska tetka,pa sam na svoj nacin i ja osetila sta to beba "znaci", potpuno ti oprastam
Evo i ja se prikljucujem Neveni. Bilo bi dobro da se pisemo, koja je dokle stigla, Najvise iVANA I LILI, a bilo bi dobro da se jave i ostale veterank, Nabla, Mini, evo procitah i da je Luna trudna i da nosi devojcicu( a to nam je nekako neprimetno izmaklo, ili ona nije javila da je u postupku, ili ja nisam primetila). A osim toga ne rekoh li ja vama da je Kikica ostala prirodno u drugom stanju i da ce Jovan dobiti brata ili seku? I opet je i to proslo neprimetno. Ili bar se tako cini, posto nije bilo cestitanja, dobre vibre i sl. Mada i ona je trebala da nam javi, ipak smo jedan deo nasih zivota povezale sa ovim forumom, bile potkrepa jedna drugoj. ja kad budem imala novosti, svakako cu vam javiti. Mini,kako je kodf tebe? Jos jedna moja drugarica, single, uradila je embriodonaciju, sad ce treci mesesc trudnoce. Zena ima 51g, narvno rekla je da joj se 'OMAKLO" pa sa svi hvale njenu trudnocu kao "bozje cudo". A mozda je to na kraju krajeva bas tako.Poljubac za sve iz Sk.