Pretorija,
evo, kako sam ja na trud. bolovanju,

...dok Ivana čuva svoju dečicu, a Mini je busy, da pomognem:
na ovoj temi, na strani 54. ili 55. imaš Ivanin post, sa odgovorima iz tri klinike, među njima i iz Repromede, sa web adresom i emailom.Takođe, imaš na drugoj temi: Donacija jc-isključivo info, logistika, imaš detalje u vezi Repromede.Tema je pala, dugo tamo ništa nismo pisale...Lako ćeš naći, a mislim da je dovoljno da ukucaš:
http://www.repromeda.cz opcija-engleski jezik.
Pročitaj,takođe, šta sve piše na Avinoj web stranici o donor egg-u, pod kojim uslovima..itd...U vezi aspirina koji spominješ itd...Oni obavezno/ insistrijau/ na potvrdi o tvom opštem zdravstvenom stanju, da nema kontraidikacija za trudnoću itd...ja sma aspirin koristila čak do 12. nedelje trudnoće...Po Olginoj th.Ovde se ne daje aspirin, tokom trudnoće, a inače, bila je striktna prepokruka o prestanku, za slučaj poz. bete i krvarenja...to ne možeš emialom rešiti, bitan je taj screening, tj. prvi odlazak...ja sam imala reumatološke markere koji su ukazivali na vrednosti ispod dozvoljnih, što je bilo indikovano za upotrebu aspirna...Ukratko o tome, trebaš konsultaciju po ovom pitanju sa dr, a kao se odlučiš za Avu, prepusti to njima.Olga će se, po potrebi, konsultovati sa drugim dr, ako nađe za shodno i najmanju indikaciju: za ili protiv aspirina. Što se tiče tvoje th, hmm...nije ni približno slična...mojoj, ne znam....kod mene je bilo i slojevite i raznovrsne th....individualn pristup za pripremu - izuzetno bitan, koji se , ponavljam, razlikuje kod menopauze!najvažnije je, dotle, upotreba cykloprogynove.
Lisy,
ne znam šta bih rekla na tvoj post...Osim da mi je žao da konačna odluka bude odustajanje od donacije! Ali, stvarno!
i tebi i BMW..želela bih da prenesem, da nije bilo ni jedne noći, niti jednog , jedinog jutra, tokom trudnoće, da sam na spavanje otišla ili se probudila sa mislima da sam trudna putem donor egga...Kunem vam se da je tako!
[quote] mm je protivnik usvajanja upravo iz bojazni odbacivanja od strane deteta kada bi saznalo istinu.[quote]
Iskreno, fala bogu te se radi donacija!Što se mene tiče, imala bih iste strahove, pri tom ne mislim da su oni iracionalni, već naprotiv, itekako utemeljeni u realnim životnim događajima!Iako potpuno usvojenje treba da obezbedi , u svakom smislu, i usvojioce i usvojenika, to nije garant nepredviđenih, potencijalnih događaja koji bi mogli sve da povrede..i ko zna šta još!Radije bih se odlučila za hraniteljstvo: sve je jasno, sve čisto, od samog starta...Na RTS-u je bilo priloga o deci bez roditelja, uzrasta od 6-7 do 12 godina, još ne mogu da se otmem utisku koliko su ta deca: pametana, zrela, odgovorna,niti mogu da zaboravim te dečije reči-iskonski iskrene- čega su sve željni u životu: struje, knjiga, kupatila, a jedno je čak reklo i detinjstva, jer mnogo radi, u polju + škola!!Ta deca su tako smerna, razumna, pri tom telesno zdrava...A o njima nema ko da brine, sem daljih rođaka i sredine!opčinila su me svojim pričama!
Komparacija: usvojenje i donacija...Mislim da nije čak ni slično, a tek ne isto! Ni teoretski ni praktično!
Sa formalnog aspekta, potpuni usvojilac postaje na bazi mišljenja centra+ konačne sudske odluke, sa zabeležbom u matični list o usvojenjeu...Dakle....tragovi na sve strane....nemam ličnog iskustva sa ovim, ali imam iskustvo koje ukazuje da i posle više decenija mogu nastati neobične životne koencidencije i porodična iznenadjenja, koja za neke mogu biti na niovou trauma.....
na drugoj strani- kod donacije, u Srbiji, a i u ostalim da ne kažem civilizovanim, ali , eto, visoko razvijenim zemljama, samim činom rođenja deteta, žena postaje MAJKA, i to počev od: bolnice, matičnih službi, suda, znači, pred celokupnim sistemom! Sve i da neko hoće ili zna podatke o donoru,...npr. radi se donor egg u Varšavskoj klinici, oni daju info o donoru, ne može žena upisati drugu osobu-ženu kao biološku majku,titulara jajne celije, već: samo i isključivo majkom postaje žena koja se porodila!!!
A gde su ostali argumenti?Trudnoća, porođaj?Ako nm žele bračnu zajednicu, sa nama, mogu li doći do biološkog potomstva bez nas?Nikako!
Itd.itd....
O emotivnoj strani...o fiziološkoj strani...pokretima bebe koje osećam,....A sada predstoji i razmišljanje o porođaju....nema smisla dalje....Sve dok neko može finansijski da podnese, ne treba razmišljati o usvajanju, neuporedivo.....Šta smo mi sada?Nas dvoje?mali pordični nukleus, koji čeka prinovu, svoje i naše dete!Pa, šta bi ste rekle da čak "zloupotrebljavam"...hmm drugim rečima čak izazivam- namerno malecku ljubomoru kod mm, jer ja bebu osećam, tu je...deo mog organiznma...MM može samo da sluša moje priče o svemu tome i da ga testiram..." jel osetio ili nije osetio pomeranje bebe, kada bi stavio ruku"???
BMW,
ono je lični stav žene koja treba da rodi devojčicu, do 7.novembra, koja / zauvek/ neće znati svoje biološke roditelje.Ni oca, ni majku! Ni to se ne da porediti sa donor egg...No, ona je odlučila da detetu, u ranom uzrastu kaže celu istinu!
Ja to ne bih želela, a da li imam potrebu....hm, nisam sigurna, ne mogu da garantujem da neću reći detetu....Nisam sigurna da mogu da ostatak života to prećutkujem, pa makar to bila i nazovimo bela laž...Kažem, ne želim, ali da li će do toga doći.....ne znam. Za sada o tome ne razmišljam, već ..možda mi nećete verovati...ali, sve češće mi se vrzmaju 2blastice u SP...zašto, bože zdravlje, ne bih do svoje 43.godine, kada žene po prvi put rađaju, dobila i drugo dete, te ostavila Milče sa bratom i sestrom???Eto, više sam time zaokupljena.....Videćemo..o svemu!
A, inače, ponekada mi dođe da vrisnem iz sve snage i kažem svim dušebrižnicima, koje su samo sexsanjem postale majke, da su žene sa donor egg prave dive!!!