Majra je Ruskinja lekar koja se bavi alternativnom medicinom. Ne moj da se smejes, al dijagnostikuje rasljama i ima onaj aparat za detektovanje aure. Moj otac je prvo isao kod nje jos '99 god zbog raka prostate i tad mu je rekla izmedju ostalog da ja imam hormosnki disbalans (ne znam na koju foru je to "videla"). Uglavno, opisala me je onako kako i jeste. Onda me je mama naterala da odem kod nje (jos 2004 kad sam se tek udala i dok beba jos nije bila u planu). Ne secam se sta je tad pricala jer mi je znanje o hormonima bilo ko znanje o hijeroglifima, al sam pila tu mumiju i sok od sveze sargarepe i isla na akupunkturu. Kad sam imala spontani, otisla sam kod nje i tad je rekla da je spontani nastupio zbog deficita progesterona.
Poslednji turnus kad sam bila (posle otkrica povisenog fsh) spomenula je za visok estrogen, nizak lh zbog cega mi ne pucaju folikule pa se stvore ciste ili ako pukne bude nizi progesteron. Vec tad sam dosta znala o hormonima i svom hormonskom statusu i zapanjila sam se da je "na slepo" ponovila lab nalaze Konzilijuma. Medjutim ja sam malo izgubila strpljenje jer ona je u mom slucaju protiv IVF-a jer smatra da mogu prirodno. Posto smo godinu dana ciljali presli smo na sledecu stepenicu.
Prosli put sam joj spomenula da hocu na HSG i histeroskopiju, ona je rekla nema potrebe- vama su jajovodi prohodni i s uterusom je sve OK. Na kraju sam ipak debelo platila da bih samo potvrdila ono sto je ona rekla.
Verujem da ono sto ona daje ima blagotovornog efekta pogotovo kad se kombinuje s akupunkturom. Al ja sam se malo ulenjila pa se nisam pripremala pre IVF-a.
Ako budete isle nemojte joj pricati razloge steriliteta ili ako trazi kazite nesto uopsteno bas da bi ju proverile (idite sa supruzima).
Ova doca sto se bavi akupunkturom jeste doktorka i magistar je necega. Znam da se usavrsavala u Kini i kod nje je tretman imala Aya (ima jos par slicnih nickova na raznim forumima) pre odlaska u Kaali (taj put je zatrudnela s blizancima a pre toga max fsh joj je bio 15).
Holly, hvala za navijanje
Sta si uradila s registracijom na "zdravlju" i sta ces s imunologijom, jel si pitala svog docu?
Jeso, ajd i meni posalji tel i adresu Ljilje!
Holly saljem ti podatke za Majru.